03/05/2024
17.1 C
Serres

Κρέας με μελωμένες μελιτζάνες

Array

Κρέας με μελωμένες μελιτζάνες

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 2 ώρες   

Η συνταγή αυτή γίνεται, με την ίδια επιτυχία, και με κατσίκι αλλά και με μοσχάρι.

Μπορούμε να επιλέξουμε το κρέας που προτιμάμε, αλλά να έχουμε κατά νου ότι το μοσχάρι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος (περίπου 20 λεπτά περισσότερο).

Υλικά (για 4 άτομα)

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

  • 1,2 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση μπούτι, κομμένο σε 4 κομμάτια (με το κόκαλο) ή μοσχάρι κατά προτίμηση ελιά ή σπάλα, σε μεγάλες μερίδες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους περίπου 3 – 4 εκ.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 – 3 ολόκληρα κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας (φρέσκια μαντζουράνα φέρνουν -συνήθως σε γλαστράκια- ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης, ενημερωμένα μανάβικα και φυτώρια. Αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα, κοπανισμένη, ή ρίγανη)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει (όσο γίνεται, ειδικά αν είναι με το κόκαλο) από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το κρέας και 250 ml ζεστό νερό (τόσο ώστε σχεδόν να το σκεπάζει) και χαμηλώνουμε τη φωτιά.


Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα αν έχουμε επιλέξει το κατσίκι ή 1 ώρα και 20 λεπτά αν έχουμε επιλέξει το μοσχάρι.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τη μαντζουράνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 40 – 45 λεπτά, μέχρι το κρέας σχεδόν να… λιώσει και οι μελιτζάνες να μελώσουν.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για περίπου15 λεπτά.

Πετάμε τα κλωναράκια μαντζουράνας.

Σερβίρουμε απλώς με ψωμί και λίγο γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Agnes Keleti : Η γηραιότερη Ολυμπιονίκης και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

«Πρέπει να αγαπάς τη ζωή και να κοιτάζεις τη θετική πλευρά», λέει η 103 ετών γυμνάστρια. Η ολυμπιονίκης Agnes Keleti επέζησε του Ολοκαυτώματος και των διώξεων που...

H αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής που κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ...

H Viktoriia Onopriienko θα προσπαθήσει να φέρει το μετάλλιο στην Ουκρανία, ενόσω ο πατέρας της βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου. Βρίσκεται στα γυμναστήρια από την...

Φώτης Σεργουλόπουλος: Το έσκασε το αρνί και το ψάχναμε στο Καλλιμάρμαρο, θυμάται

Η παιδική ανάμνηση του παρουσιαστή Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε μια ανάμνηση από το Πάσχα που είχε ως παιδί, όταν ένας συγγενής του προσπάθησε να σφάξει ένα αρνί,...

Γυναίκες: Οι φιλίες της ολοκλήρωσης

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνεις καινούριες φίλες. Μεταμορφώσεις. Καμιά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο της κάμπιας σε πεταλούδα. Μεταμορφωνόμαστε όμως. Στην αρχή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Το μήνυμά του για το Πάσχα έστειλε ο Παύλος Γλύξμπουργκ για το Πάσχα και εύχεται ευτυχισμένες στιγμές σε όλους τους Έλληνες στη χώρα και...

Για τον Αρχιμουσικό ο κακός χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

Μπορεί να διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά ήδη από προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών έγινε η κακή αρχή… Τόσο ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρυσάφης, όσο...

Μαριάννα Ευστρατίου: Η γνωριμία με τον Χατζιδάκι και οι άγνωστες ιστορίες από την Eurovision

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε για την εμπειρία της από τις 3 φορές που βρέθηκε στη Eurovision και για τον Μάνο Χατζιδάκι. Καλεσμένη στην...

Συνέχισε να διαβάζεις