04/05/2024
16.9 C
Serres

Light παστίτσιο με μακαρόνια ολικής -Η απίθανη συνταγή με γιαούρτι στην μπεσαμέλ

Array

Παστίτσιο και light γίνεται; Φυσικά και γίνεται.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε light παστίτσιο με μακαρόνια ολικής. Ένα κυρίως πιάτο που θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή.

Υπάρχουν συνταγές για πιάτα με ζυμαρικά και κιμά και υπάρχει και το παστίτσιο. Το ελληνικό comfort food, το ταψί απέναντι στο οποίο κανένας μεγάλος και κανένα παιδί δεν μπόρεσε ποτέ να αντισταθεί!

Ο χρόνος προετοιμασίας για την συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι μόλις 10 λεπτά και ο βαθμός δυσκολίας 2/5. Νot bad! Επίσης, στην μπεσαμέλ βάζουμε γιαούρτι και το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ας δούμε την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. χοντρά μακαρόνια ολικής

Για τον κιμά:

2 κιλά κιμά γαλοπούλας
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα



3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 ml κόκκινο κρασί
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 ml ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι


Για τη μπεσαμέλ:

1500 ml γάλα αμυγδάλου
150 γρ. κόρν φλάουερ
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτο
50 γρ. light τυρί, τριμμένο


Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.


Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό, μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 25Χ35 εκ., και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τον κιμά:

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει. Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά, Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και ο κιμάς ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι το αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Για τη γέμιση:

Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κόρν φλάουερ, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, ώστε να πήξει η μπεσαμέλ.

Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε εκ νέου.

Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και ψήνουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα, περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Tip: Μπορούμε να βάλουμε γάλα με χαμηλά λιπαρά ή γάλα καρύδα ή αμυγδάλου.

Tην συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τσίζκεϊκ με πασχαλινό κουλούρι

Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε όσα πασχαλινά κουλουράκια μας περίσσεψαν. 10' προετοιμασία20' παρασκευή2 ώρες αναμονή Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 30' Υλικά Μερίδες: 10 Για τη βάση 300 γρ....

Αναστασία: «Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας, με βοηθά πολύ ο...

Η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία, η οποία σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τη Σόνια Μαγγίνα. Η Αναστασία...

Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται εσπευσμένα από την Πάρο στην...

Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, ο...

Χίος: Ο «ιπτάμενος» ιερέας έκλεψε την παράσταση στην Πρώτη Ανάσταση (Βίντεο)

Η ευχάριστη συνήθεια που λαμβάνει χώρα κάθε Πάσχα στην Χίο Η Πρώτη Ανάσταση τελέστηκε στα χωριά και την πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πάσχα: Κατσίκι αντί αρνί και ελάχιστο αλάτι συστήνει η Καρδιολογική Εταιρεία

Σε συστάσεις προς καλοφαγάδες και μη για τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως για όσους υποφέρουν από καρδιοπάθειες, προχώρησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) Το τραπέζι...

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ;

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ; Αν οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων μεταβάλλονταν σε πλήρη αρμονία με τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις του...

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις

«Δεν πείραξα το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις Αποφάσισε να γεράσει φυσικά και να μην αλλάξει τίποτα...

Συνέχισε να διαβάζεις