02/05/2024
20.4 C
Serres

Nηστίσιμη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο -Έυκολη συνταγή με πλούσια αρώματα

Array

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία λαχταριστή συνταγή για πίτα χωρίς φύλλο και αρωματική γέμιση;

Οι πίτες είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά, και τις απολαμβάνουμε τόσο με αλμυρή γέμιση όσο και με γλυκιά κάθε εποχή του χρόνου. Με το Πάσχα να είναι μία ανάσα μακριά, πολλοί από εμάς αναζητούμε ευφάνταστες νηστίσιμές συνταγές που θα εμπλουτίσουν το διατροφικό μας πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εμείς λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε στην ιστοσελίδα των theveggiesisters μία λαχταριστή συνταγή για νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πλούσια γεύση και αρώματα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μη νηστίσιμες πίτες.

Η συγκεκριμένη πίτα είναι μάλιστα τόσο νόστιμη που αξίζει ακόμα και μία θέση στο πασχαλινό τραπέζι!

Κι ενώ η ναυαρχίδα του γιορτινού γεύματος παραμένει το ψητό κρέας που θα επιλέξετε να βάλετε στο κέντρο, τα συνοδευτικά, οι σαλάτες και τα ορεκτικά είναι οι απαραίτητες πινελιές που ολοκληρώνουν το «εορταστικο τραπέζι» .

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά


500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα μισά λευκά και μισά πορτομπέλο)
200 γρ. κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)


Για τον χυλό:

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. γάλα σόγιας
40 γρ. ελαιόλαδο



1 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. σουσάμι
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση


Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις 2 κ.σ. λάδι να ζεσταθούν και ρίχνω τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και την ρίγανη να σοταριστούν. Θα τα αποσύρω από την φωτιά όταν έχουν σωθεί τα υγρά των μανιταριών.


Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με την διατροφική μαγιά και το σουσάμι κι αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα κι ενσωματώνω μετά το αλεύρι και το baking powder.

Ρίχνω μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τον χυλό και ανακατεύω καλά ώστε ο χυλός να αναμειχθεί καλά με τα μανιτάρια. Λαδώνω ένα πυρέξ, το πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και αδειάζω μέσα το μείγμα.


Πατικώνω με μια μαρίζ, ρίχνω λίγο ακόμα σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 70 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις. Κόβω, αφού κρυώσει. Καλή σας απόλαυση!



Σημ: αν ψιλοκόψετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, να το στίψετε καλά για να μην έχει υγρασία. Επίσης, μπορείτε προς το τέλος να βάλετε να ψηθεί για λίγα λεπτά στον αέρα για να πάρει χρώμα.

Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δήμος Σερρών: 38 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον πολιτισμό, αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά...

Στον Καναδά υπάρχει ένα κοκτέιλ που ο κόσμος το πίνει με ένα κομμένο...

Η πόλη Ντόσον στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη που υπάρχουν. Σε αυτή την πόλη μπορείτε να βρείτε το κοκτέιλ Σόουρτο...

Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου ήταν 100 κίλα! (photo)

Η αδημοσίευτη φωτογραφία, που αποκάλυψε μόνη της. Το ημερολόγιο της δίαιτας της Σίσσυς Χρηστίδου συνεχίζεται. Πέρασαν 47 μέρες από τότε που ξεκίνησε την προσπάθειά της...

10 Έλληνες άντρες απάντησαν γιατί δεν μας την πέφτουν πια στα μπαρ

Το ποτάκι κάποτε βοηθούσε. Τώρα πια όχι. Μάθε γιατί. Ετοιμαζόμαστε και γινόμαστε κουκλίτσες για να βγούμε έξω. Καθόμαστε με τις φίλες μας στο bar και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη!

Για τις πρώτες εκατό μέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Βισαλτίας έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος και  γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ντόλκος Απόστολος. «Παρότι είμαι της...

Καλομοίρα: «Θα συγχωρούσα στον Γιώργο την απιστία, έχουμε τρία παιδιά»

Καλεσμένη στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», βρέθηκε καλεσμένη το απόγευμα της Κυριακής η Καλομοίρα. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για την απιστία και...

Αναστάσιμη πολίτικη κοτόσουπα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρωμιών της Πόλης δεν σερβίρει μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο. Σερβίρει μια πληθωρική, παχιά, δεμένη με ρου κοτόσουπα, βάλσαμο για όποιον τερματίζει...

Συνέχισε να διαβάζεις