01/05/2024
21.9 C
Serres

Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο και μπανάνες

Array

Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο και μπανάνες

Προετοιμασία – παρασκευή: 20΄, Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα

Ενα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε είναι ταυτόχρονα και από τα πιο δημοφιλή.

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. κακάο
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. καρύδα αποξηραμένη (ινδοκάρυδο)
  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 2 μπανάνες


Διαδικασία



Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ως εξής:

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα (περίπου τρία δάχτυλα) και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ στο στόμιό της και ανακατεύουμε πού και πού την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φροντίζουμε ώστε το μπολ να μην ακουμπάει καθόλου στο νερό, καθώς και να μην πέφτουν υδρατμοί και νερό μέσα στη σοκολάτα.

Μόλις λιώσει και γίνει μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα, την αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Εναλλακτικά, λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ως εξής: Ψιλοκομμένη, σε ειδικό σκεύος για τα μικροκύματα στα 600 W για περίπου 1 λεπτό.

Στα μισά του χρόνου (30΄΄) διακόπτουμε τη λειτουργία του φούρνου μικροκυμάτων, ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) για να μην καεί και, αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το λιώσιμο.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ακόμη κι αν υπάρχουν άλιωτα κομμάτια μέσα, για να μην κάψει.

Θα λιώσουν στη συνέχεια από τη θερμότητα του υγρού. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε και πάλι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Οταν το μείγμα γίνει μια λεία μάζα, ενσωματώνουμε το κονιάκ και το ινδοκάρυδο.

Σπάμε με τα χέρια τα πτι μπερ σε χοντρά κομμάτια μέσα στο μείγμα. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε και αυτές. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ντύνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Διπλώνουμε από πάνω τη μεμβράνη.

Εναλλακτικά, το απλώνουμε πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και του δίνουμε σχήμα σαλαμιού με τα χέρια. Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σαν καραμέλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε το μωσαϊκό από την κατάψυξη και το ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη προς τα πάνω. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αναστάσιμη πολίτικη κοτόσουπα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρωμιών της Πόλης δεν σερβίρει μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο. Σερβίρει μια πληθωρική, παχιά, δεμένη με ρου κοτόσουπα, βάλσαμο για όποιον τερματίζει...

Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο – Όταν ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των...

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο. Το πρωί...

Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο αγοράκι σε νηπιαγωγείο γιατί… δεν της άρεσε το χτένισμά...

Δασκάλα νηπιαγωγείου κούρεψε τα μαλλιά 5χρονου αγοριού, καθώς δεν της άρεσε το κούρεμα του, στα Γιαννιτσά, όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού. Ο 5χρονος θαυμάζει...

Κώστας Αποστολάκης: «Θα ήθελα να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό»

"Είναι έρωτας κανονικός, θείος! Όπως είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, έτσι είσαι ερωτευμένος και με τον Ιησού Χριστό" ομολογεί ο Κώστας Αποστολάκης. Καλεσμένος της Αθηναϊδας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Φίλιππος Σοφιανός για τεκνοθεσία από oμόφυλα ζεuγάρια: «Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες»

«Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό – Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες» – «Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας...

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή κατάλαβα ότι καλά κάνει και γράφει ‘άρρεν’ η ταυτότητά μου»

Η κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» συνάντησε τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο. Η κάμερα...

Ασβέστωμα των σπιτιών: Μια νοσταλγική συνήθεια από το Πάσχα μιας άλλης εποχής

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι νοικοκυρές στα νησιά και τις επαρχιακές πόλεις συνηθίζουν να βάφουν τις αυλές τους με λευκό χρώμα. Στις γειτονιές μάλιστα υπάρχει...

Συνέχισε να διαβάζεις