Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Χορηγός στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η Σερραική εταιρία Νέκταρ!

Από τις Σέρρες στο Καστελόριζο έφτασε φέτος το καλοκαίρι η Σερραική εταιρία Νέκταρ, της οικογένειας Κουρτίδη.

Η Σερραϊκή εταιρεία αναψυκτικών είναι χορηγός στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με τίτλο «πέρα από τα σύνορα», που διεξάγεται στο Καστελόριζο από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου.

Ένα Φεστιβάλ όπως αυτό του Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» , που θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), με την υποστήριξη της Ecrans des Mondes (Παρίσι).

Το «Πέρα από τα Σύνορα» προσφέρει κάθε χρόνο στο Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό προκριμένες ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) που πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρόσωπα τα οποία έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και τους πολιτισμούς του κόσμου.

Στόχος αυτού του «εκλεκτικού» Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα παραδείγματα της κινηματογραφικής τέχνης και αφήγησης, με θεματικούς άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» αφορά την Ιστορία του σήμερα, του τότε, του «εδώ» αλλά και όλου του κόσμου.

Lavera

Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο, ένα μέρος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που δεν χαίρει της προβολής που του αξίζει.

Κάθε χρόνο το «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνει πληθώρα παράλληλων πολιτιστικών δράσεων στο νησί, προσφέροντας μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και κινηματογράφου στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Που φέτος δεν είναι λίγοι, καθώς όλοι με τον τρόπο τους θέλουν να στηρίξουν τόσο τους κατοίκους όσο και την τοπική οικονομία!

Διαβάστε επίσης εδώ

Χρυσάνθη Παλάζη: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»!

Αιχμηρό σχόλιο από την Ελευθερία Πάνου στον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Γιαβρόγλου!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version