04/05/2024
13.2 C
Serres

Ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ, η αλλιώς η αφράτη ιταλική στράτα (strata) που ψήνεται στο φούρνο.

Array

Θέλετε να αξιοποιήσετε διάφορα υλικά από το ψυγείο σας; Προτιμάτε να μαγειρεύετε στο φούρνο για πιο υγιεινά γεύματα;

Αυτή η συνταγή καλύπτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Είναι κάτι ανάμεσα σε χορταστική ομελέτα φούρνου και ψεύτικο σουφλέ.

Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Άλλωστε αυτή είναι η λογική της. Με ό,τι έχω φτιάχνω μια λαχταριστή στράτα.

Αν αγαπάτε τις ομελέτες και έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αυτή η ομελέτα φούρνου θα γίνει το must στην κουζίνα σας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Νομίζετε ότι ένα γευστικό και θρεπτικό φαγητό θέλει πολύ χρόνο και πολλά ή περίεργα υλικά; Θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι και τα περιττά λάδια;

Αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς!

Υλικά

6 φέτες ψωμί τοστ
6 αυγά μεγάλα
2 φλ. γάλα (ή 1½ φλ. γάλα και 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος)
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα



2 φρέσκα κρεμμυδάκια (τρυφερά με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλ. ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά


5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγος μαϊντανό
Λίγο βούτυρο για το ταψί


Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24 είναι ιδανικό.

Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.


Προσθέτουμε το ψωμί του τοστ σε κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να γυαλίσουν.

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε το ψωμί του τοστ και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.

Αδειάζουμε τη strata στο βουτυρωμένο σκεύος.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4-5 ώρες ή μία νύχτα.

Το ψωμί του τοστ θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.

Βάζουμε τα ντοματίνια στη στράτα.

Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 1 ώρα μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια, να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.

Η στράτα αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10 λεπτά.

Η αφράτη ομελέτα φούρνου, όσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά στην λογική του σουφλέ.

Η στράτα σερβίρεται όσο είναι ζεστή κι αφράτη με κουτάλα.

Δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σφίξει.

Φτιάξτε αυτή την ομελέτα φούρνου και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.


Τα πιτσιρίκια την τρώνε χωρίς καμία διαμαρτυρία και οι μεγάλοι πάντα ρωτούν πώς την έφτιαξα. Την έχω βγάλει και σε μπουφέ και έχει κάνει θραύση – δοκιμάστε την!

Δύο – τρία κομμάτια για αργοπορημένο πρωινό, τρία ακόμα το μεσημέρι και τα τελευταία δύο για τη νυχτερινή λιγούρα, μαζί με κρύα μπίρα είναι ιδανική επιλογή!

Γρήγορες κινήσεις λοιπόν, ένα μάζεμα των υλικών από το ψυγείο και το θαύμα θα είναι έτοιμο σε πολύ λίγη ώρα!

Και εννοείται πως μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες αναλόγως με το αν θα φάτε μόνοι σας ή με παρέα! Όπως και να έχει, η ομελέτα φούρνου που σας προτείνουμε είναι νοστιμότατη και ιδανική για βιαστικές νοικοκυρές.

Είμαι σίγουρη πως δε θα τη φτιάξετε μόνο μία φορά, αλλά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!

Λαχταριστή “μακαρονόπιτα” με μπεσαμέλ χωρίς φύλλο

Πηγή:argiro

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αναστασία: «Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας, με βοηθά πολύ ο...

Η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία, η οποία σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τη Σόνια Μαγγίνα. Η Αναστασία...

Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται εσπευσμένα από την Πάρο στην...

Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, ο...

Χίος: Ο «ιπτάμενος» ιερέας έκλεψε την παράσταση στην Πρώτη Ανάσταση (Βίντεο)

Η ευχάριστη συνήθεια που λαμβάνει χώρα κάθε Πάσχα στην Χίο Η Πρώτη Ανάσταση τελέστηκε στα χωριά και την πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου...

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Παντρεύεται τη σύντροφό του

Η αναγγελία του γάμου του Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και η σύντροφός ετοιμάζονται να παντρευτούν, όπως μαρτυρά η αναγγελία του γάμου τους. Ο 54χρονος γιος της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«Είμαι τεκνατζού, πάω και φυλακή για πάρτη του»: Η Μαρία Ιωαννίδου θέλει τον Βασάλο για σταθερή σχέση μετά τον χωρισμό απ’ τη Βαλαβάνη

«Είμαι τεκνατζού, τι να κάνουμε; Όταν δω τον Κωνσταντίνο Βασάλο θα του την “πέσω” και θα του πω “παντρέψου με”. Πάω και φυλακή για...

Πώς θα καταλάβουμε ότι μια σχέση δεν θα κρατήσει; Μια ειδικός δείχνει τα σημάδια

Μπορεί να είναι μπροστά μας από την αρχή αλλά να μη θέλουμε να τα δούμε Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που από την αρχή μάς κάνουν να...

Aπiστευτо: Πώς να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο σε 10 λεπτά χωρίς φάpμακα

Πώς να απαλλαγείς άμεσα από τον πονοκέφαλο; O πονοκέφαλος και οι ημικρανίες ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Είναι μια ενόχληση τόσο συχνή που για πολλούς θεωρείται ένα φυσιολογικό κομμάτι της καθημερινότητάς...

Συνέχισε να διαβάζεις