04/05/2024
13.2 C
Serres

Παγωτό σάντουιτς από τον Άκη

Array

Φτιάξτε το πιο εύκολο, σπιτικό παγωτό μόνο με 4 υλικά! Τραγανά γεμιστά μπισκότα και αφράτη κρέμα!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
  • Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
  • Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
  • Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Το μείγμα του παγωτού είναι έτοιμο!
  • Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25×35) μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
  • Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
  • Ενδιάμεσα βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
  • Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
  • Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Συστατικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα)
  • 200 γρ. μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche)

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • βρώσιμα κονφετί

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μπάμπης Στόκας: Στην τραπ μουσική ο στίχος είναι χυδαίος και ελαφρύς

“Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει και είτε παίρνει τα εύσημα είτε όχι” δηλώνει ο Μπάμπης Στόκας. Περί ευσήμων και τραγουδιστών – influencer μίλησε ο...

Τσίζκεϊκ με πασχαλινό κουλούρι

Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε όσα πασχαλινά κουλουράκια μας περίσσεψαν. 10' προετοιμασία20' παρασκευή2 ώρες αναμονή Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 30' Υλικά Μερίδες: 10 Για τη βάση 300 γρ....

Αναστασία: «Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας, με βοηθά πολύ ο...

Η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία, η οποία σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τη Σόνια Μαγγίνα. Η Αναστασία...

Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται εσπευσμένα από την Πάρο στην...

Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, ο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του 2 ου Παγκοσμίου Πολέμου

Το Γενικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ημέρα λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου έχει ως εξης: ΠΕΜΠΤΗ  9 ΜΑΪΟΥ 2024         - Γενικός...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν έχω δέρμα, αγγεία, φλέβες, δεν μπορώ να ιδρώσω»

Για την αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο «Στούντιο 4″ της Μεγάλης Πέμπτης (2/5). Η 38χρονη motivational speaker περιέγραψε...

Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας»

"Κι εμείς μεγαλώναμε με τα παιδιά της γειτονιάς. Εγώ δεν κατάλαβα ότι η μητέρα μου έλειπε 2-3 χρόνια" ανέφερε η Αιμιλία Υψηλάντη. Η Αιμιλία Υψηλάντη...

Συνέχισε να διαβάζεις