26/04/2024
16.5 C
Serres

Συνταγή για παραδοσιακά γεμιστά από τον Γιάννη Λουκάκο

Array

Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις παραδοσιακά γεμιστά με την συνταγή που δίνει ο Γιάννης Λουκάκος.

Αν είναι ένα φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι, αυτό δεν είναι άλλο από τα γεμιστά. Πάντα μυρίζουν υπέροχα και φαίνονται λαχταριστά. Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές στην κουζίνα τους και ποτέ δεν απογοητεύει την υπόλοιπη οικογένεια.

Ένα φαγητό ελαφρύ που αν αγαπάς και την φέτα, μπορείς να φας και δεύτερο πιάτο πολύ εύκολα. Εμείς βρήκαμε την συνταγή του σεφ Γιάννη Λουκάκου για παραδοσιακά γεμιστά που θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Τα γεμιστά είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό και η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου είναι εύκολη και με απίθανη γεύση!

ΥΛΙΚΑ
Για τα γεμιστά

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

20 γρ. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες μεγάλες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 κολοκύθια στρογγυλά
γέμιση
σάλτσα ψησίματος
αλάτι
ζάχαρη
ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

60 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
140 γρ. ψίχα από μελιτζάνα
ψίχα από κολοκύθι
40 γρ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή)
225 γρ, σάλτσα ντομάτας
200 γρ. νερό
280 γρ. ρύζι Καρολίνα
15 γρ. φρέσκο δυόσμο
5 γρ. ξερό δυόσμο
15 γρ. ζάχαρη
8 γρ. αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα ψησίματος


300 γρ. νερό
50 γρ. πελτέ ντομάτας
40 γρ. ελαιόλαδο
8 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Για τα γεμιστά

Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ. Κόβουμε στις ντομάτες και τα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό.

Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τις ψίχες από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές χωρίς να τις παραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.


Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέμιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο.

Για τη σάλτσα ψησίματος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό...

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο...

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα...

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».  Ήταν...

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στέλιος Κουδουνάρης: Αποκαλύπτει τον λόγο που φοράει πάντα μαύρα ρούχα

Για τη ζωή του, την καριέρα του ως σχεδιαστής μόδας και το λόγο που φοράει πάντα μόνο μαύρα μίλησε ο Στέλιος Κουδουνάρης δίνοντας συνέντευξη...

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

Η εφηβική ομάδα της ΑΕ Σερρών, αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο κλειστό γήπεδο...

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για να βρουν συμπρωταγωνιστή

Ήταν συνηθισμένο και ως πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική», είπε η ηθοποιός. «Ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα». Σε συνέντευξη στο V Magazine, με...

Συνέχισε να διαβάζεις