27/04/2024
24.2 C
Serres

Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

Array

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκάλυψε στους αναγνώστες την ωραιότερη και πιο απλή συνταγή για κουλουράκια πασχαλινά. Η δημοφιλής μαγερίρισσα έδειξε με τον πιο οικονομικό τρόπο πώς να κάνουμε τα παραδοσιακά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία, ενώ παρουσίσε αναλυτικά όλα τα μυστικά της επιτυχίας.

Τα Υλικά για να φτιάξετε κουλουράκια πασχαλινά

Για τα κουλουράκια πασχαλινά

  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)

Για το διάλυμα αυγού

procredit bank serres epimelitirio

  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό

Η εκτέλεση της συνταγής για κουλουράκια πασχαλινά

-Για να γίνουν τραγανά και αφράτα αυτά τα εύκολα κουλουράκια πασχαλινά με πορτοκάλι χωρίς αμμωνία, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

-Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.

-Στύβουμε τα πορτοκάλια στον στίφτη για τα κουλουράκια πασχαλινά.


-Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο με τη ζάχαρη.

-Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης (αναδευτήρας Κ) ή με το σύρμα (φουέ).

Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

-Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει κρέμα.

-Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.


Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

-Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.

-Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.

Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

-Χαμηλώνουμε την ταχύτητα της κουζινομηχανής και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.

-Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

-Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.

-Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.

Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.

-Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.

-Πλάθουμε τα κουλουράκια πασχαλινά σε ότι σχήμα θέλουμε.

-Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.

-Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.

Τίποτα δεν συγκίνεται με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Είναι πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς αμμωνία

-Ψήνουμε τα κουλουράκια πασχαλινά της Αργυρώς για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

-Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Τα μυστικά για τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια

  • Για Πασχαλινά κουλουράκια αφράτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξέχασες να τα βγάλεις από το ψυγείο, δες πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό και εδώ πώς να φέρεις τα αυγά σου σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Έτσι θα καραμελώσουν σωστά στο ψήσιμο.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο 15-20 λεπτά για να πλάθεται πιο εύκολα.
  • Μη ζυμώνετε πολλή ώρα τη ζύμη από τη στιγμή που βάζετε το αλεύρι, για να γίνουν πιο τραγανά και μπισκοτένια.
  • Κάθε φορά που προσθέτετε ένα αυγό, φροντίστε να χτυπάτε καλά το μείγμα ώστε να το πίνει προτού μπει το επόμενο.
  • Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και παρατείνετε το ψήσιμο ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα σωστά και να μη σας ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με το αυγό.
  • Αφήστε τα Πασχαλινά κουλουράκια σας, αφού τα αλείψετε με το διάλυμα αυγού, περιμένετε να στεγνώσουν τελείως στην επιφάνεια και μετά ψήστε τα.
  • Αφήστε κενό ανάμεσα στα κουλουράκια όταν τα τοποθετείτε στις λαμαρίνες, γιατί φουσκώνουν αρκετά και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Αφήστε να σταθούν αφού ψηθούν για 5 λεπτά και έπειτα βάλτε τα σε σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά χωρίς υγρασία. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές κουτί σκεπασμένα για να παραμείνουν τραγανά.
  • Χρησιμοποιήστε ένα υπέροχο βούτυρο και ολόφρεσκα αυγά, γιατί αυτά θα δώσουν άρωμα και μοναδική γεύση στα Πασχαλινά κουλουράκια.

Πασχαλινό τσουρέκι της τεμπέλας: Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ, ούτε ζύμωμα και γίνεται αφράτο και μαστιχωτό

Πηγή:i-diakopes

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο – 19 συλλήψεις

Η οργάνωση είχε αρχηγούς που χρησιμοποιούσαν μαθητές για τη διακίνηση Στη σύλληψη 19 ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Πάτρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σε...

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά

Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που τέλειωσε το talk show της μετά από τους ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον Η Έλεν Ντε Τζενέρις...

Μαρία Σολωμού: «Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand»

H ηθοποιός είπε πως μετά το podcast που κάνει, είναι πλέον ειδική στο να αναλύει τα ερωτικά προβλήματα των άλλων H ηθοποιός ανέφερε πως μετά...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στο «Πρωινό» για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της και τον έρωτα Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκανε λόγο στο «Πρωινό» αναφορικά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα που τη σημάδεψαν

Η ηθοποιός μίλησε και για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός» Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά...

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Εύκολο και λιχούδικο τσουρέκι, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. 1 ώρα προετοιμασία45' ψήσιμο3 ώρες και 45' αναμονή Συνολικός Χρόνος: 5 ώρες και...

Financial Times: Ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά η χώρα θα είναι σύντομα η φτωχότερη στην ΕΕ

«Eλληνικό παράδοξο» – Ισχυρή ανάπτυξη, μείωση χρέους αλλά οι Έλληνες φτωχαίνουν Το ελληνικό παράδοξο της εντυπωσιακής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που οι Έλληνες φτωχαίνουν,...

Συνέχισε να διαβάζεις