16/04/2024
26.9 C
Serres

Ρυζοκροκέτες με μυρωδικά και γέμιση μοτσαρέλα

Array

Arancini λέγονται αυτές οι γεμιστές ρυζοκροκέτες, που σημαίνει πορτοκαλάκια στα ιταλικά.

Πράγματι, είναι αρκετά μεγάλες αυτές οι κροκέτες που αφού παναριστούν και τηγανιστούν αποκτούν υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που τις κάνει να μοιάζουν με πορτοκαλάκια.

Συνολικός Χρόνος: 45′

Υλικά

Για τις ρυζοκροκέτες

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1 αβγό
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
10 μικρά κυβάκια φρέσκια μοτσαρέλα

Για το πανάρισμα

αλεύρι
1 αβγό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα για το πανάρισμα
τρίμματα ψίχας ψωμιού για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις κροκέτες: Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το αβγό, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μια μάζα.

Βήμα 2

Πλάθουμε 10 μπαλάκια, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.


Βήμα 3

Πανάρουμε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, τις βουτάμε στο μίγμα αβγού και μετά στα ψίχουλα του ψωμιού.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κροκέτες τραγανές και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε μαζί με κάποια σάλτσα όπως σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί.

Tips

  • Όσο πιο λίγα κομμάτια βάλουμε μέσα στο λάδι που τηγανίζουμε τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε γιατί θα κρατάει το λάδι τη θερμοκρασία του και θα γίνουν τραγανές.
  • Επίσης αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά θα είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.

Χειμωνιάτικοι κεφτέδες λαχανικών με πικάντικη σος

Επιμελητήριο Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ιβάν Σβιτάιλο: Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου

Η απώλεια του πατέρα μου με στιγμάτισε, πρόσθεσε σε δηλώσεις του Ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια, την απώλεια του πατέρα του...

Λάκης Γαβαλάς: «Θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από το να...

Συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε ο Λάκης Γαβαλάς και μίλησε για όλους και για όλα. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, έκανε τις επιλογές του ανάμεσα...

Το έχει πάει «αλλού»: Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο για να...

Ο Sin Boy αποφάσισε να φωτογραφηθεί μέσα σε ένα φέρετρο με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος του, σαν να είναι νεκρός και έγραψε...

Μαρίνα Σάττι: «Για μένα Ελλάδα σημαίνει πλαστική καρέκλα και φραπές»

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου για την προετοιμασία που κάνει ενόψει της φετινής Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό, απάντησε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ευγενία Ξυγκόρου: «Είμαι ρακοσυλλέκτρια, αν βγω και περάσω τέλεια, φεύγοντας θα πάρω το μπουκαλάκι από το ούζο»

"Έχω, λοιπόν, πολλά γούρια. Το πιο πρόσφατο είναι μία πέρλα" ανέφερε η Ευγενία Ξυγκόρου. Η Ευγενία Ξυγκόρου παραχώρησε συνέντευξη στο Τύπος Tv και στην Κατερίνα...

Νικολέτα Βλαβιανού: «Mια γυναίκα με παίρνει τηλέφωνό και με βρίζει για την ηλικία μου»

«Στο Wikipedia με βάζουν 8 χρόνια μεγαλύτερη». Η Νικολέτα Βλαβιανού μίλησε για τις προσωπικές της σχέσεις, τους φανατικούς θαυμαστές της και τα τηλεφωνήματα που δέχεται...

Καταργείται ο θεσμός της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών-«Ταφόπλακα» στο ΕΣΥ

Μέσω θύελλας αντιδράσεων, εντός και εκτός Βουλής, μπήκε ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς μπήκε τέλος στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση...

Συνέχισε να διαβάζεις