Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

Μεράκι, όρεξη, και αγάπη για την μουσική στη συναυλία της Φιλαρμονικής στο Ροδολίβος

Στο δημοτικό Σχολείο ”ΟΡΦΕΑΣ” Ροδολίβους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικοδραματικού Συλλόγου ”ΑΠΟΛΛΩΝ” Ροδολίβους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Καλλιτεχνικού Δ/ντη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) κ. Ευάγγελο Αραμπατζή και εν συνεχεία σεμινάριο για τα μέλη της Φιλαρμονικής που θα συμμετέχουν στην επερχόμενη συναυλία της Σ.Ο.Ν.Ε. στις 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο ”Ι. Βελλίδης” στην Θεσσαλονίκη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, κληρικοί εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου π. Σωκράτης και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου π. Κυπριανός, μέλη ΔΣ Σ.Ο.Ν.Ε. κα Βάσω Τριανταφύλλου, κα Ελευθερία Ντάλτου και κ. Δημήτριος Κυπριανού, ο εντ. Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Δ. Βίτσιος, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ι. Στρατής και πρόεδροι-μέλη Συλλόγων και Φορέων, ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού κ. Γ. Γεωργαλής και μέλη του Συλλόγου, γονείς των παιδιών και πρώην μέλη της μπάντας αλλά και πλήθος δημοτών-φίλοι και υποστηρικτές της Φιλαρμονικής.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο καλλιτεχνικός Δ/ντης της Σ.Ο.Ν.Ε. κ. Ευάγγελος Αραμπατζής δήλωσε συγκινημένος και συνεχάρη την προσπάθεια των παιδιών ενώ σε προσωπικό του ιστολόγιο δήλωσε τα εξής:

GOTSIKA


Το Σάββατο 4/2 παρευρέθηκα στην συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Απόλλων Ροδολίβους.

Μετά την συναυλία πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για όλα τα μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας εν όψει της εκπροσώπησης μελών της φιλαρμονικής στην επερχόμενη συναυλία της ΣΟΝΕ στις 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο ”Ι. Βελλίδης” στην Θεσσαλονίκη.


Μεγάλη έκπληξη, η παρουσία της ορχήστρας, το μεράκι, η όρεξη, η αγάπη για την μουσική από όλα τα παιδιά. Την θέση του αρχιμουσικού κατέχει εδώ και δύο περίπου χρόνια ένας άξιος μουσικός, μέλος της ΣΟΝΕ (Κλαρινέτο) ο Ευάγγελος Ανδρίκος, μόλις 23 ετών.

Ο Ευάγγελος, από την πρώτη κιόλας στιγμή της ένταξής του ως κλαρινετίστας στην ΣΟΝΕ, έδειξε πως θα υπηρετήσει την μουσική επάξια.

Έτσι και έγινε.


Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει και να εντρυφήσει στα παιδιά – μέλη της φιλαρμονικής το πόσο σημαντικό είναι ο ήχος μιας φιλαρμονικής, οι γνώσεις του κάθε μέλους (θεωρητικά και παικτικά).

Άψογη προσπάθεια, τεχνική και συγχρονισμός είναι λίγα από τα στοιχεία που μου έκαναν ευχάριστη εντύπωση στην μεγάλη αυτή προσπάθεια του Ευάγγελου μαζί με όλα τα μέλη της ορχήστρας.

Δεν είναι τυχαίο πως η ορχήστρα αριθμεί κοντά στα 60 παιδιά ενεργά και το φυτώριο προετοιμασίας για να ενταχθούν στην φιλαρμονική άλλα 25 παιδιά σε μικρότερη ηλικία.


Συγχαρητήρια για την εξαιρετικότατη προσπάθεια σε όλα τα παιδιά, στον Ευάγγελο, στους γονείς, στην τοπική κοινωνία, στους προέδρους και φορείς που στηρίζουν αυτή την κοιτίδα πολιτισμού, όπου σε λίγα χρόνια εύχομαι να συγκαταλέγεται, στις σπουδαίες νεανικές φιλαρμονικές της Ελλάδος.


Είμαι πολύ περήφανος για τον Ευάγγελο.

Όταν ο μαθητής γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλο, τότε ο δάσκαλος αισθάνεται υπερηφάνεια. ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΙ!

Ο Δήμος Αμφίπολης ευχαριστεί θερμά τον φωτογράφο Ροδολίβους κ. Δ. Μουρατίδη για την φώτο-βίντεο κάλυψη της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version