Είδαμε «άσπρη» μέρα στο Νομό: »Πνίγηκαν» σε Σιδηρόκαστρο, Νεοχώρι και Μαυροθάλασσα

Βέβαια όλο το Σαββατοκύριακο ο Νομός μας πέρασε δύσκολα, μιας και πολύ έντονα πλημμυρικά παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν.

Φυσικά είδαμε και «άσπρη» μέρα καθώς τόσο στο Άγκιστρο, το Αχλαδοχώρι, το Καρυδοχώρι, το Καπνόφυτο και τη Φαιά Πέτρα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, ενώ σε όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου Σιντικής, από το πρωί της Κυριακής χιόνιζε ασταμάτητα, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα χιονόπτωσης σημειώθηκαν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Ευτυχώς όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήταν σε διαρκή επαγρύπνηση , μιας και οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας, αλλά και οι ακόμα μεγαλύτερες στη γειτονική Βουλγαρία κατέβασαν μεγάλους όγκους νερού που είναι δύσκολα διαχειρίσιμες.

Και ιδιαίτερα όταν η κοίτη του Στρυμόνα έφτασε να δέχεται περισσότερα από 500 κυβικά εκατοστά νερού το δευτερόλεπτο, πολύ πάνω από το όριο συναγερμού και ευτυχώς δεν φτάσαμε ακόμα τα τρία μέτρα της κοίτης του ποταμού Στρυμώνα

Τα προβλήματα ξεκινάνε από το Δήμο Σιντικής και την υπερχείλιση του Κρουσοβίτη που έφεραν τεράστια προβλήματα στο Σιδηρόκαστρο, καθώς τα νερά παρέσυραν πλατάνια και άλλα δέντρα και όπως πάντα μαζί τους και μεγάλες ποσότητες λάσπης.

Στην συνέχεια μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν στο Νεοχώρι καθώς η κατάληξη και των τεσσάρων χειμάρρων βόρεια της κοινότητας Νεοχωρίου είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει για μία ακόμη φορά η περιοχή, όπως φυσικά και για άλλη μια φορά και οι εγκαταστάσεις του ΚΕΘΙΣ.

Καταστροφές όμως από την έντονη βροχόπτωση και τον τρελό αέρα είχαμε και στο Δήμο Αμφίπολης, με τις μεγαλύτερες από αυτές να σημειώνονται στην κοινότητα της Πρώτης.

Παντού οι επισκέπτες αντίκριζαν ξηλωμένα δένδρα σε δρόμους, αλλά και σε αυτοκίνητα αλλά και στις στέγες των σπιτιών, ένα και ένα πολύ παλιό υπόστεγο από την δεκαετία του ’60, βρέθηκε ξηλωμένο αφήνοντας στο δρόμο τα μηχανήματα και όλο το μηχανοστάσιο του Δήμου Αμφίπολης

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όλοι στεναχωρηθήκαμε ιδιαίτερα από την Τρίτη καταστροφή που ήρθε στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασία Σερρών στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και νομίζω πως είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την μετακόμισή του.

Με έξοδα βεβαίως και με αρωγή όλων των Σερραίων και πάνω από όλα με τις φροντίδες και σε χώρο του Δήμου Εμμ. Παπά