Διόδια Νομού Σερρών: Ποιες οι τιμές των διοδίων;

Σέρρες: Πότε μπαίνουν σε λειτουργία τα διόδια; Ποιες οι τιμές των διοδίων;

Διαβάστε εδώ το ενημερωμένο θέμα και τις τιμές των διοδίων !!

Σέρρες διόδια: Τιμές – κόστος διοδίων

Το κόστος διέλευσης για:

  • τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα είναι 0,70 ευρώ,
  • για τα ελαφρά οχήματα και τα Ι.Χ αυτοκίνητα 1,00 ευρώ,
  • ενώ για τα λεωφορεία και τα άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 2,50 ευρώ
  • και για φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3,50 ευρώ, πράγμα που θα επηρεάσει το κόστος των εμπορευμάτων, από και προς την Θεσσαλονίκη.

Έως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών για την έναρξη λειτουργίας των μετωπικών σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη και την Ασπροβάλτα, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται παρά το γεγονός ότι η κατασκευή τους έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα έτος.

H έναρξη λειτουργίας των δύο σταθμών αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των θεσμών, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του οδικού άξονα σε ιδιώτες.

Διόδια στον Στρυμονικό

Άρα το αργότερο έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 αναμένεται να δημοσιευθεί κοινή υπουργική απόφαση και για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Στρυμονικό, η κατασκευή του οποίου έχει επίσης ολοκληρωθεί.

Τιμές των διοδίων σε Στρυμονικό Θεσσαλονίκη, Ασπροβάλτα

Πόσο θα είναι οι τιμές των διοδίων αναρωτιούνται οι Σερραίοι πολίτες και λογικά με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα θα παραμείνουν αμετάβλητες στα 0,03 ευρώ (3 λεπτά) ανά χιλιόμετρο και αυτό μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στις υποδομές του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών.

  • Συγκεκριμένα τα ΙΧ αυτοκίνητα χρεώνονται με 0,90 ευρώ ανά διέλευση,
  • τα δίκυκλα 0,60 ευρώ,
  • τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 2,30 ευρώ
  • και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα χρεώνονται με 3,20 ευρώ.

Όσο για τα δικά μας διόδια και παρά τις «μαγκιές» των πολιτικάντηδων θα ξεκινήσουν με την νέα χρονιά

Μιλάμε δηλαδή για 0,90 ευρώ στη τιμή των διοδίων Σερρών-Θεσσαλονίκης

Ο σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί για την τιμολογιακή πολιτική προέβλεπε την αύξηση των χρεώσεων σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο με την έναρξη λειτουργίας των νέων σταθμών και στη συνέχεια σε 0,067 ευρώ, προκειμένου να εξισωθούν με τις τιμές στους υπόλοιπους οδικούς άξονες που λειτουργούν με συμβάσεις παραχώρησης.

Δεν προχωρά σε αυξήσεις τιμών στα διόδια η κυβέρνηση

Όμως η κυβέρνηση, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών άμεσα, δεδομένου ότι οι υποδομές και οι υπηρεσίες της Εγνατίας Οδού δεν είναι σε αντίστοιχο επίπεδο με εκείνες των υπόλοιπων μεγάλων οδικών αξόνων.

Αν όμως τελειώσουν τα έργα, την αύξηση δεν την γλιτώνουμε!

Πρόβλημα για τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης λόγω διπλών διοδίων (Ασπροβάλτας – Βόλβης)

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι του Νομού Σερρών θα έχουν κοντά στα δέκα ευρώ για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη εφόσον επιλέξουν να κινηθούν μέσω Ασπροβάλτας, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα!

Ο Σερραίος κ. Χατζόπουλος αντιπρόεδρος στην Εγνατία Α.Ε αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα

«Με αφορμή τα πολλαπλά ερωτήματα σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ο κατασκευασμένος , εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα , σταθμός διοδίων του Στρυμονικού Σερρών βάση των προαπαιτούμενων του επικαιροποιημένου μνημονίου και του διαγωνισμού παραχώρησης .

Όσο αφορά την τιμολογιακή πολιτική που ψηφίστηκε το 2018 και θα προκαλούσε σημαντική αύξηση των χρεώσεων σε 0,05 από 0,03 ανά χιλιόμετρο το Υπουργείο έχει εκφράσει μια διαφορετική άποψη ή οποία αναμένουμε να διατυπωθεί ξεκάθαρα στην προβλεπόμενη εκ του νόμου νέα ΚΥΑ.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν»

Τέλος σας υπενθυμίζουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα για τα διόδια στις 20 Μαρτίου και την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης του κ. Φαρμάκη εδώ

Με απόφαση Καραμανλή μειώνεται η χρέωση στα διόδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here