Σήμερα όλοι οι Έλληνες είμαστε Πόντιοι!

Σήμερα όλοι οι Έλληνες είμαστε Πόντιοι, για να τιμήσουμε τον Ελληνισμό του Πόντου καθώς στις 19 Μάη του 1919 με την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, άρχισε η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους.

Σήμερα θυμόμαστε το μαρτυρικό παρελθόν του Ποντιακού Ελληνισμού που υπέστη τον βίαιο ξεριζωμό και τη γενοκτονία.

Σήμερα τιμούμε τη συνεισφορά αυτού του περήφανου τμήματος του Έθνους μας, στην ιστορία μας, και στη διαμόρφωση της συνείδησης, του πολιτισμού και της ανάπτυξης του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς, καθώς 101 χρόνια μετά τις κακουχίες και τους διωγμούς που υπέστη, επιβίωσε και κράτησε άσβεστες τις παραδόσεις του, τα ήθη του, τα έθιμα του και τα ιδανικά του.

H αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας είναι απαραίτητη για να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα και τα τραγικά λάθη του παρελθόντος. Και φυσικά για τα Εγκλήματα Γενοκτονίας, δεν υπάρχει παραγραφή των Αδικημάτων.

Οπότε ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας πρέπει να συνεχιστεί, καθώς η ίδια η σημερινή Τουρκία έχει ένα πελώριο ιστορικό χρέος αναγνώρισης αυτής της γενοκτονίας.

Διαβάστε εδώ για τη σφαγή των νηπίων της Σάντας

Μία από τις πλέον σκληρότερες σελίδες της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου