Γηροκομείο – Σιδηρόκαστρο: Πώς βαφτίστηκε «γηροκομείο» ο «οίκος ευγηρίας» ;

Η γύμνια του κράτους και πως βαφτίστηκε «γηροκομείο» ο «οίκος ευγηρίας» στο Σιδηρόκαστρο.

Όλοι θυμόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου το παράνομο γηροκομείο στο χωριό Λιθότοπος του Δήμου Ηράκλειας όπου ιδιώτης «φιλοξενούσε επί πληρωμής 10 ηλικιωμένους.

Τότε πριν «μας πιάσει» το δεύτερο κύμα της πανδημίας ο «οίκος ευγηρίας» με άμεσες διαδικασίες έκλεισε καθώς δεν τηρούσε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα … από τον κορονοϊό.

Το ζήτημα είναι όμως τι συμβαίνει όταν έναν «οίκο ευγηρίας» χωρίς την απαιτούμενη άδεια το βαφτίζουμε…γηροκομείο !

Και τι συμβαίνει όταν σε αυτόν τον οίκο υπάρχουν κρούσματα σε ηλικιωμένους;

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον πανελληνίως πλέον οίκο ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος» της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου

Με ανακοίνωση του πρώτο το ΚΚΕ Σιντικής έβγαλε ανακοίνωση για τη κατάσταση στον «οίκο ευγηρίας»

Σύμφωνα με αυτή τα κρούσματα covid-19 σε τρόφιμους του γηροκομείου Σιντικής επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη γύμνια της κυβέρνησης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων στην πρόληψη, στην έγκαιρη εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στις κλειστές δομές του νομού μας.

Ελλιπής η ανακοίνωση του ΚΚΕ Σιντικής

Στην ανακοίνωση όμως του ΚΚΕ κακώς αναφέρεται για γηροκομείο, καθώς ο οίκος ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος» της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου δεν έχει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια για γηροκομείο.

Χωρίς άδεια και με κρούσματα ο οίκος «Άγιος Νεκτάριος» της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου

Το ιστορικό

Το ανέκδοτο είναι πως στα εγκαίνια του «οίκου ευγηρίας» όταν ρώτησε ο τότε υπουργός υγείας κ. Αβραμόπουλος αν βγήκε η άδεια, όλοι οι υπεύθυνοι στραβοκοιτάχτηκαν μεταξύ τους διαβεβαιώνοντας τον υπουργό πως η όλη υπόθεση είναι καθαρά γραφειοκρατική και πως θα λυθεί πάραυτα.

Μαθαίνω όμως πως ακόμα και σήμερα και παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών Πρόνοιας, το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα!

Όπως και σε εκκρεμότητα έμειναν και τότε οι υποσχέσεις Αβραμόπουλου για την πρόσληψη νοσηλευτών και ιατρών, τόσο για το Νοσοκομείο Σερρών, όσο και για τον οίκο ευγηρίας…

Για να μην μιλήσω για το που κατέληξε το αίτημα του τότε Δημάρχου κ. Σπάση για την προσαρμογή ενός επιδόματος για την συμμετοχή όλων ηλικιωμένων του οίκου ευγηρίας στο πρόγραμμα της λουτροθεραπείας στα Λουτρά Σιδηροκάστρου….

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΚΚΕ Σερρών

Διαβάστε για το Νοσοκομείο Σερρών