Πραγματοποιήθηκε ημερίδα του 4ου ΓΕΛ με θέμα: Γνωρίζοντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην…Πράξη

Η ομάδα του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»  του σχολείου μας με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης πραγματοποίησε την Τρίτη 10  Μαΐου Ημερίδα στο αμφιθέατρο του σχολείου  με τίτλο «Γνωρίζοντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην…Πράξη!» με καλεσμένο τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό νεολαίας PRAXIS προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα του Ευρωπαϊκού πνεύματος προς όλους τους συμμαθητές -αλλά και ευρύτερα.

   Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Σερρών (το σχολείο μας αποτελεί ενεργό μέλος της UNESCO), κα Καίτη Εμμανουηλίδου, η οποία παίρνοντας τον λόγο επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι εύχεται με αφορμή αυτήν την εκδήλωση να βρουν και άλλα σχολεία «το δρόμο τους προς την Ευρώπη»! Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε ένθερμο χαιρετισμό, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και αρμόδιος Παιδαγωγικής Ευθύνης της σχολικής μονάδας του 4ου ΓΕΛ Σερρών, κος Ηλίας Ζαφειριάδης, ενώ τον αρχικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του σχολείου μας, κος Δημήτριος Σωτηριάδης.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ύμνου της Ευρώπης και την εισήγηση της μαθήτριας- μέλους της ομάδας των Junior Ambassadors, Αναστασίας Μαργαρίτη, σχετικά με το νόημα του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης και το μήνυμα που αυτός ο εορτασμός επικοινωνεί.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ράνια Αλ Νατούρ, μαθήτρια-μέλος της ομάδας των Junior Ambassadors, η οποία παρουσίασε το blog της ομάδας μας, όπου έχουν καταγραφεί -μεταξύ άλλων – όλες οι δράσεις που πραγματοποίησε η ομάδα των υποψήφιων  Junior Ambassadors κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση γινόταν στην Αγγλική γλώσσα, καθώς είχαμε τη χαρά να παρευρίσκονται και οκτώ Ευρωπαίοι νεαροί εθελοντές από διάφορες χώρες, οι οποίοι και μοιράστηκαν με το μαθητικό ακροατήριο τις εμπειρίες τους από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχουν, προτρέποντας τους μαθητές να μη διστάσουν να ενταχθούν στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή «οικογένεια».

   Την αναλυτική παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιεί  ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός νεολαίας PRAXIS έκανε η δημοσιογράφος Άννα Αλευρά, υπεύθυνη επικοινωνίας του PRAXIS, η οποία αναφέρθηκε στην πολύχρονη εμπειρία του Οργανισμού, στην πολύπλευρη δραστηριοποίησή του και στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών του σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο -οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που διαπνέονται από τις αρχές της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, αρχές στις οποίες εδράζεται και τις οποίες προωθεί έμπρακτα η Ευρωπαϊκή Ένωση  και οι θεσμοί της, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

     Το μαθητικό ακροατήριο είχε, λοιπόν, την ευκαιρία μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση «να γνωρίσει στην…Πράξη» τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία μπορεί να ενταχθεί, καθώς η υπεραξία της συμμετοχής τους σε αυτά είναι τεράστια! 

     Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κ. Ολυμπία Παχαδίρογλου (Υποδιευθύντρια ΠΕ02), Ευαγγελία Μπαζούκη (Εκπαιδευτικός ΠΕ04) και Αθηνά Χριστοδούλου (Εκπαιδευτικός ΠΕ02), οι οποίες ανέλαβαν και την οργάνωση της Ημερίδας, ευχαριστούν θερμά τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό νεολαίας PRAXIS για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχε στους μαθητές του σχολείου μας, ώστε και οι ίδιοι να συμβάλουν στην εδραίωση μιας  Ευρώπης δυνατής, πρωτοπόρας, αλλά πάνω απ’ όλα αλληλέγγυας!