Καμιά παραίτηση στο Δήμο Σιντικής !!

Χθες το πρωί μαζεύτηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής οι κ.κ. Λούγγος (Δημοτική Συνεργασία Πολιτών), Φυταγκουρίδου (Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική) και Παναγιωτίδης (ΕΝΩ.ΣΙ.) προκειμένου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μαζί με το Δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη, σχετικά με το θέμα της δομή στη θέση “Κλειδί Σιντικής».

Προσέξτε, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης, είχαν δεσμευτεί δημόσια τον περασμένο Μάρτιο, πως θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους εάν η Δομή Μεταναστών στο Κλειδί, συνεχίσει να λειτουργεί παραπάνω από έναν μήνα, όπως φέρεται να τους είχε υποσχεθεί ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης, όταν επισκέφθηκε την περιοχή.

Μόνο που ο δήμαρχος Σιντικής, που απουσίαζε από το γραφείο του, ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ζητώντας τους να το πράξουν οι άλλοι, εάν το επιθυμούν.

Φώτης Δομουχτσίδης: «Η παραίτηση δεν είναι πράξη, αλλά ¨φυγή¨ από τις ευθύνες της θέσεως»

Φυσικά δεν παραιτήθηκε κανένας και οι μόνοι που χάσανε ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν το «χάλι» τους σε όλο του το μεγαλείο

Το δεδομένο ήταν πως και οι τρεις είχαν υποσχεθεί να παραιτηθούν και δεν το έκαναν.

Δήμος Σιντικής: Την εντιμότητα Δημάρχου και αντιπολίτευσης την αφήνουμε για κρίση στους δημότες, που περιμένουν από μέρα σε μέρα την μετατροπή της Δομής στο Κλειδί σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κα).

Ενστάσεις από το Υπουργείο Μετανάστευσης αλλά και τοπικά στελέχη της αστυνομίας

Όσο για το υπουργείο μετανάστευσης, αυτό επιμένει πως για όλα φταίει η απουσία βασικών υποδομών στον χώρο, όπως κτιρίων, δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού που έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται αρκετός χρόνος -αλλά και πόροι- για την υλοποίησή του.

Ενστάσεις για Προ.Κε.Κα. στο Κλειδί, φαίνεται πως έχουν και τα τοπικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που θα έχει τον έλεγχο λειτουργίας του, λόγω ακαταλληλότητας της περιοχής, μιας και οι σχετικές εισηγήσεις προς την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη, είναι αρνητικές, επισημαίνοντας με κάθε λεπτομέρεια τις αδυναμίες και τους κινδύνους λειτουργίας Προ.Κε.Κα. στο Κλειδί….

Δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω …ρέμα!

Δείτε εδώ το Πόθεν Έσχες του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη

Διαβάστε εδώ περισσότερα σχετικά με το Κλειδί Σιντικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here