Από την καλή φώτιση, μην πάμε για καλό …Πάσχα;

Από την καλή φώτιση, μην πάμε για καλό …Πάσχα;

Την προηγούμενη βδομάδα ήταν που πρόβλεψα τον «οδικό χάρτη» για μια «σταδιακή και ασφαλή» επιστροφή στην καθημερινότητα, δείχνοντας τα … Φώτα!

Που θα μείνουν «Φώτα», έτσι και αποφασίσουν όλοι οι Έλληνες να τηρήσουν τα μέτρα, γιατί δεν είναι μακρυά η απόσταση, που από την ευχή καλή φώτιση, μπορεί να φτάσουμε και στο καλό … Πάσχα!

Κλειστή η εστίαση

Άρα παραμένουμε με κλειστή την η εστίαση, που σε λίγο θα βγάλει …φλύκταινες, γιατί πάνω της πέφτουν τα βέλη της πανδημίας, λες και μειώθηκαν τα κρούσματα τώρα που είναι κλειστά τα μαγαζιά της … εστίασης!

Κλειστή και η ψυχαγωγία

Κλειστή και η ψυχαγωγία που δικαιολογημένα τουλάχιστον στις Σέρρες είχε και τα γένια και τα χτένια, όπως και τα δικαστήρια που στέλνουν καθημερινά στην επόμενη πενταετία, τις πλείστες των υποθέσεων, όπως και οι αθλητικές δραστηριότητες, σε σημείο οι ερασιτέχνες, αλλά αμειβόμενοι αθλητές (βλέπε παίχτες του Πανσερραικού) να αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους;

Επίσης δεν είναι δυνατές οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με τα ΚΤΕΛ να μετρούν πενταροδεκάρες, ενώ ήδη παρατάθηκε και το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Που μεταβλήθηκε από υποχρέωση σε πραγματική … ανάγκη!

Μοναδική λύση o εμβολιασμός;

1.018 τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την χώρα

Ήδη είναι δεδομένο πως το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας πως απομακρύνονται

Όπως είναι δεδομένο πως παρατείνονται και τα όποια μέτρα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Κατ’ εξαίρεση βέβαια και κατά πάσα πιθανότητα από τη Δευτέρα θα αρχίσει να επιτρέπεται η λειτουργία των εποχικών καταστημάτων, που πουλάνε δέντρα και στολίδια, αλλά μη νομίζεται;

Ήδη οι παραγγελίες και για άλλα συναφή …άρχισαν!

Εμείς όπως καλά γνωρίζεται θεωρούσαμε δεδομένη την παράταση των γενικών μέτρων καθώς το ιικό φορτίο, ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλό.

Μοναδική λύση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μένουν τα όποια εμβόλια που λογικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα είναι στη διαθέσιμα στα τέλη Δεκεμβρίου, ή στις αρχές του Ιανουαρίου και φυσικά ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν.

Ήδη έχουν αποφασιστεί το που και πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί, όπως και το που και πως θα δημιουργηθούν αυτά τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα άμεσα ο εμβολιασμός.

Η κυβέρνηση έχει υπολογίσει πως μηνιαίως θα εμβολιάζονται γύρω στους δύο εκατομμύρια πολίτες, πράγμα που σημαίνει πως καθημερινά θα πρέπει το κάθε κέντρο να εμβολιάζει 100 ανθρώπους

Επίσης είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ο πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και όλοι όσοι είναι άνω των 65 και μετά ο γενικός πληθυσμός

Όσο για τα σχολεία το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην ανοίξουν σχολεία πριν τα Χριστούγεννα, ενώ για μετά τις 14 του μήνα τοποθετείται η λειτουργία με αυστηρούς όρους, των μικρών εμπορικών καταστημάτων και των κομμωτηρίων.

Όσο για τις προβλέψεις που κάνουν οι κάθε είδους ειδικοί , θα πω μόνο την λαική ρήση «Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε»

Τα ίδια ισχύουν και για την εστίαση, που θα πρέπει επιτέλους οι υπεύθυνοι να την διαχωρίσουν από την …διασκέδαση!

Αν τώρα εμείς καταφέραμε να τα μπλέξουμε, καιρός είναι να τα ξεχωρίσουμε

Και για όλους όσους επιμένουν καλό θα είναι να αρχίσουν να γελάνε με τον εαυτό τους, ειδάλλως θα αφήσουν αυτήν τη δουλειά στους άλλους…

Και οι άλλοι δυστυχώς δεν θα έχουν …χιούμορ!