Αθανάσιος Μασλαρινός: Μόνο η συστράτευση και η συνεργασία θα μας πάει μπροστά

Τι κι αν βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου των δημοτικών αρχών; Έστω και τώρα υπάρχει χρόνος και τρόπος συνεργασίας, καθώς είναι νωρίς ακόμα για το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

Προφανώς και για αυτό ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός απευθύνει κάλεσμα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να γίνει μια υπέρβαση από όλους για να προχωρήσουμε όλοι μαζί!

Πράγμα που δεν το βλέπω, μιας και αν ραγίσει το γυαλί…

Τι λέει ο κ. Μασλαρινός;

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά από τις εκλογές, θεωρώ πως όλοι μας είμαστε πιο ώριμοι και πιο έμπειροι. Θεωρώ για μια άλλη φορά πως δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να γίνει μια υπέρβαση από όλους για να προχωρήσουμε μαζί.

Απευθύνομαι σε όλους σας και ζητώ συστράτευση. Ο τόπος έχει ανάγκη από όλους. Μόνος κανείς δεν θα καταφέρει το εκατό τοις εκατό αυτών που θα μπορούσαμε όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε όλοι.

Ας πάμε όλοι μαζί για το καλό του δήμου και των πολιτών αυτού του τόπου. Ας γίνουμε το παράδειγμα προς μίμηση κι όχι προς αποφυγή ως δήμος. Προσωπικά εγγυώμαι τη δίκαιη κατανομή του βάρους έναντι των ζητημάτων και των αιτημάτων.

Νέα έργα ξεκίνησαν κι άλλα που έρχονται πρέπει να προχωρήσουν με τη δέουσα ταχύτητα ώστε τίποτα να μην χαθεί.

Θα έχουμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις από κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις που θα φέρουν προστιθέμενα οφέλη στον τόπο μας και κανείς μας δεν δικαιούται να βάζει δικαιολογίες και προσκόμματα πάνω από το συμφέρον των πολιτών του δήμου μας.

Πιστεύω ότι είναι κοινή η αγωνία για την ανάπτυξη, ειδικά μετά την πανδημία. Πολύ μεγάλη θα είναι η χαρά πιστεύω όλων μας, να δούμε να προχωράει και να προοδεύει η τοπική μας κοινωνία.

Δίνεται σήμερα η ευκαιρία σε όλους μας ψηφίζοντας αυτή την οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς την ΔΕΥΑΒ να επιτρέψουμε στον επαγγελματικό κόσμο και κατ’ επέκταση σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας να επιστρέψουν σε μια κανονική λειτουργία που έχουν στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια, πρώτα με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και πρόσφατα με την επικράτηση της πανδημίας.

Θα φροντίσουμε, και με δική σας συμμετοχή μέσω των εκπροσώπων σας στο ΔΣ της επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης τα χρήματα αυτά να κατευθυνθούν όλα μέχρι τελευταίο λεπτό στην εξόφληση των υποχρεώσεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται από τους όρους του δανείου, προς τους προμηθευτές και επαγγελματίες με στόχο την υγειή λειτουργία της ΔΕΥΑΒ και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους δημότες, πάντα υπεύθυνα όπως λειτουργούμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Εμείς είμαστε πάντα διαθέσιμοι για συνεργασίες σε όλα τα θέματα πάντα στα πλαίσια του νόμου και το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή. Νομίζω πως με την υπερψήφιση αυτής της οικονομικής ενίσχυσης να βάλουμε επιτέλους την βάση για να ξεφύγουμε από την στείρα αντιπαράθεση η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

Να πάμε σε άλλο επίπεδο. Ειλικρινά το ευχόμουν και το εύχομαι πάντα…

Μόνο η συστράτευση και η συνεργασία θα μας πάει μπροστά.

Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, ειλικρίνεια και ρεαλισμός μεταξύ μας και απέναντι στην κοινωνία. Αρκετά πια με τη στασιμότητα. Αρκετά χρόνια έμεινε πίσω ο Δήμος Βισαλτίας. Είμαστε όλοι εδώ, με εντολή των δημοτών, για να κάνουμε μία δουλειά:

Να βάλουμε τον Δήμο Βισαλτίας στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Εύχομαι να είναι απαρχή η σημερινή συνεδρίαση και σας καλώ να δώσετε θετική ψήφο, αν όχι στο σύνολο του δανείου το οποίο οφείλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, πως είναι άτοκο σε 72 δόσεις, ώστε να εξοφληθεί και η ΔΕΗ, τουλάχιστον να συμφωνήσουμε στο ποσό 358.282,29 που αφορά μόνο τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές.”

Δεν θα διαφωνίσω με τις απόψεις Μασλαρινού, αλλά έχω την αίσθηση πως αν δεν είναι προσχηματικές είναι …αργοπορημένες!

Άλλωστε είναι γνωστό πως οι Έλληνες αν δεν έχουν κατσίκα, θέλουν να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα!

Δείτε επίσης