Κυριακή Μηλίγκα σε Κώστα Καραμανλή: Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Θετικό το κλίμα στην συνάντηση

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε στο γραφείο του, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 η Πρόεδρος   του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών κ. Κυριακή Μηλίγκα και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Άγγελος Καπετάνης, μετά από πρόσκληση του Υπουργού ώστε να συζητήσουν για την επαναλειτουργία της αγοράς μετά το lockdown λόγω COVID-19.

Η Πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία της στον Υπουργό καθώς , ένα μήνα μετά την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς η κίνηση στις εμπορικές αγορές παραμένει υποτονική, με τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι όχι μόνο στο ύψος των αγορών τους αλλά και στο χρόνο που διαθέτουν για αυτές εντός του εμπορικού καταστήματος. 

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών ανέδειξε ως επιτακτική την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα κυρίαρχα αιτήματα του εμπορικού κόσμου όπως:

  • η επιδότηση όλων των εμπορικών μισθώσεων από την Πολιτεία σε ποσοστό 40% έως τις 31 /12 /2020
  •  η παράταση κατά 75 ημέρες της εμφάνισης, πληρωμής και σφράγισης των επιταγών, 
  • η θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, 
  • η πλήρης αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, 
  • όπως και η θεσμοθέτηση των μικροπιστώσεων για ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ Καπετάνης, λίγο πριν την λήξη της συνάντησης ζήτησε να συνεχιστεί η άμεση επαφή της Διοίκησης με τον Υπουργό για το καλό του εμπορικού κόσμου των Σερρών, πρόταση την οποία ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε θετικά.

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Καραμανλή: