Πλημμύρα Σέρρες: Λύση από την ομάδα Καραμανλή!

Μετά το τεράστιο πρόβλημα με τη πλημμύρα στις Σέρρες επτά μηχανικοί από το Υπουργείο Υποδομών και ο κ.Χατζόπουλος συνεπικουρούν στο έργο τον Δήμαρχο Σερραίων Αλέξανδρο Χρυσάφη, που ξενύχτησε προχθές για την επίβλεψη των εργασιών.

Συνοδεία πάντα από τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Μισιρλή, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ.Τουρτούρας , αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Κατιρτζόγλου.

Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Σπυρόπουλος , που έδωσε στο θέμα μεγαλύτερη διάσταση που αφορά και όλο το Νομό Σερρών, καθώς έκανε γνωστό πως ήδη η Αντιπεριφέρεια έχει ένα ποσό πάνω από 3.500.000 ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία, που φρόντισε να εξασφαλίσει εδώ και καιρό ο Κώστας Καραμανλής όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Καλά που το πρόβλεψε λοιπόν ο υπουργός…

Πλημμύρα Σέρρες: Προβλήματα και αιτίες

Γενικότερα πάντως τεράστιες είναι οι ζημιές και σε απέραντο βούρκο μετατράπηκε ολόκληρη η συνοικία της Αγ.Σοφίας , μετά την νεροποντή από τον τεράστιο όγκο νερού και φερτών υλικών που κατέβασε ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων.

Φταίει ο γάιδαρος και την πληρώνει το …σαμάρι;

Η υπερχείλισή του πλημμύρισε δεκάδες υπόγεια, αλλά και ισόγεια και αυλές σπιτιών και στις δυο πλευρές της κοίτης του χειμμάρου, ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι καλύφτηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης.

Με κουβάδες, και σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούσαν όπως-όπως να διώξουν τα νερά, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι τους συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν στο πέρασμά τους, δύο ξύλινες γέφυρες, κορμούς δέντρων , κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν.

Μια λίμνη από στάσιμα νερά σχηματίστηκε στο σημείο που βρισκόταν το δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν και στο ύψος του αναψυκτηρίου «Βαλέρια».

Να μην μιλήσουμε για τις ζημιές στην Ορεινή, τόσο στα κηπευτικά όσο και στους αγροτικούς δρόμους ….

Στο μεταξύ με ανακοινώσεις τους η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΠΑΜΕ Σερρών ζητούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Σερρών και την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Αλλά ποιος ευθύνεται για αυτή την καταστροφή;

Πριν δεκαπέντε χρόνια όταν έγινε και πάλι μια παρόμοια νεροποντή, το πρόβλημα θεωρήθηκε πως οφείλετε πρώτα από όλα στην Ορεινή και στο οροπέδιο σαριγιάρ!

Τότε θεωρήθηκε πως θα έπρεπε πρώτα από όλα να γίνει μια αναδάσωση στην περιοχή, που όμως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν την θέλανε οι κάτοικοι της Ορεινής, καθώς θα τους κατέστρεφε τις …πατάτες!

Επειδή δεν είμαι σίγουρος , θα παρακαλούσα για την επιβεβαίωση της μελέτης, όπως επίσης και για τις κτηνοτροφικές μονάδες που θα πλήττονταν από την μελέτη

Επίσης τότε πολλά ειπώθηκαν και για την γέφυρα και το εύρος της, όπως επίσης και για το ξενοδοχείο.

Αλλά επειδή θέλω να είμαι δίκαιος θα ήθελα να δω την μελέτη, μην πάρω άδικα στο λαιμό μου κόσμο και κοσμάκη…

Διαβάστε εδώ για τη Δ.Ε.Υ.Α.Η