Παπαφωτίου, Μητλιάγκα, Τερζής: Έμπλεξαν τις «μάσκες» τους !

Την αρχή έκανε η κ.Παπαφωτίου που κατήγγειλε τόσο την διαφορετική ποιότητα, όσο και την τιμή των μασκών που μοίρασε ο Δήμος Σερρών και καλά έκανε.

(Άλλωστε οι προδιαγραφές των μασκών θα έπρεπε να είναι πολύ καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα (100%), πυκνής ύφανσης, >180 TC., με τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων, τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος (πιο σκούρα η εξωτερική πλευρά και ανοιχτόχρωμη, ή καλύτερα λευκή η εσωτερική για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της, στην περίπτωση που τα δύο στρώματα είναι ιδίου χρώματος θα πρέπει

να υπάρχει διακριτή σήμανση (στάμπα ή άλλη ένδειξη) που θα υποδεικνύει τη φορά της μάσκας και τέλος θα ήταν σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες, ήρωες προκειμένου η μάσκα να είναι πιο ελκυστική.)

Στην συνέχεια ο Δήμος Σερρών και οι υπηρεσίες του, βλέποντας (έστω και εκ των υστέρων) τις προδιαγραφές έκανε αυτό που θα έπρεπε.

Τους έβαλε να τις ξανακάνουν και όπως ήταν φυσικό δεν τις πλήρωσε και καλά έκανε!

Στην συνέχεια η Βαρβάρα Μητλιάγκα , ούτε λίγο ούτε πολύ κατήγγειλε τον εαυτό της καθώς η ίδια ψήφισε ναι στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τις μάσκες.

Ενώ στην ανακοίνωση της σημειώνει πώς:

«Η προμήθεια για τις μάσκες που μοιράστηκαν από τους Δήμους στα σχολεία , μας λέει, έγινε με τη διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» (Άρθρο 32 Ν 4412/2016).

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι δημοτικές αρχές ανά την Ελλάδα – στις οποίες έπεσε και το βάρος της προμήθειας- προσκάλεσαν 2-3 εταιρείες (της επιλογής τους προφανώς) προκειμένου να καταθέσουν σχετική προσφορά, και στη συνέχεια επέλεξαν 1-2 από αυτές, ανάλογα με την τιμή που προσέφεραν.

Βασική ευθύνη λοιπόν της κάθε δημοτικής αρχής να προσκαλέσει στη διαδικασία αυτή εταιρείες που έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την ποιότητα κατασκευής των μασκών που επρόκειτο να μοιραστούν στα σχολεία.

Προφανώς υπάρχει ευθύνη στην παραλαβή τους, η βασική ευθύνη όμως είναι η επιλογή των προμηθευτών.»

Βασίλης Τερζής: Άλλη μια φορά επλήγη η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δημόσια Διοίκηση !

Στην συνέχει την σκυτάλη πήρε ο Τερζής που μας είπε πως «ανεξάρτητα από το ότι απειλήθηκε η Δημόσια Υγεία, τη διαδικασία, την επίρριψη και τον καταλογισμό ευθυνών, γεγονός είναι πως για άλλη μια φορά επλήγη η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δημόσια Διοίκηση, Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες και σε αυτό είμαστε όλοι υπόλογοι κα υπεύθυνοι.»

Και διερωτώμαι!

Άντε η Παπαφωτίου, έχει επιλέξει μια στάση από την αρχή και προσπαθεί να τη τηρήσει…

Ποια είναι όμως η κεντρική γραμμή της «αντιπολίτευσης» δεν έχω καταλάβει ακόμα.

Αφού ο καθένας έχει επιλέξει το δικό του δρόμο.

  1. Άλλοι είναι δημόσια υπέρ της δημοτικής αρχής
  2. Άλλοι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση
  3. Άλλοι ψηφίζουν ναι αλλά κατηγορούν και λένε όχι στη πορεία.

Αναρωτιέμαι θα πάρει κανείς το ρόλο του σοβαρά τελικά;

Διαβάστε τη τοποθέτηση Χρυσάφη για το ζήτημα με τις μάσκες

Διαβάστε επίσης εδώ για την ΕΒΖ