Βαγγέλης Παπαμιχάλης Προβληματική η λειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών!

Από την πλευρά του όχι μόνο ο πρόεδρος, αλλά όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νομού Σερρών σε συνέντευξη που παραχώρησε, υποστήριξε πως αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχάλη και το σύστημα της εκ περιτροπής αναστολής λειτουργίας που εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών θα γίνει …μόνιμη!

Θα μου πείτε ποιος δεν γνωρίζει τα προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου μας;

Ναι αλλά αν προσθέσουμε και όλους όσους τίθενται από χθες σε αναστολή εργασίας, είναι δεδομένο πως τα όποια προβλήματα θα …πολλαπλασιαστούν!

Πόσοι είναι αυτοί;

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: 130 άτομα σε αναστολή εργασίας

130 άτομα είναι αυτοί που τέθηκαν σε αναστολή, ένα νούμερο βεβαίως πολύ μικρότερο από αυτό που περιμέναμε, αλλά πολύ μεγαλύτερο από το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του νοσοκομείου, με την σκέψη όλων να πηγαίνει στην πανδημία και όλα όσα μπορεί να μην θέλουμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε!

Στο Νοσοκομείο Σερρών το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους έστειλε πίσω πάνω από 1000 χειρουργεία.

Δεν γνωρίζουμε τον Σεπτέμβριο πως θα λειτουργεί το Νοσοκομείο επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Εδώ και μία δεκαετία υπάρχει μία συνεχή υποστελέχωση του Νοσοκομείου αλλά και υποχρηματοδότηση του» ανέφερε  ο πρόεδρος της ΕΝΙΣ Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης, σημειώνοντας με νόημα πως στις 31/12/2019 λίγο πριν αρχίσουν τα επιδημικά κύματα στο Νοσοκομείο υπηρετούσαν  104 ειδικοί  γιατροί και συνολικά 167 μαζί με τους ειδικευόμενους.

Αντίθετα σήμερα στο νοσοκομείο υπηρετούν 94 ειδικοί και στο σύνολο 147 γιατροί!

Με δυο λόγια και σε συνθήκες πανδημίας 20 γιατροί λιγότεροι και μετά από τρία ή τέσσερα επιδημικά κύματα, με απίστευτη πίεση ψυχολογική και σωματική στους υγειονομικούς.

Ο κ. Παπαμιχάλης υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή σε επίπεδο εφημεριών το σύνολο των ιατρών σε κλινικές και τμήματα κάνουν 10-12 εφημερίες ίσως και παραπάνω αν υπάρξουν ανάγκες, ενώ όλο αυτό το διάστημα περισσότεροι είναι αυτοί που φεύγουν από αυτούς  που προσλαμβάνονται και φυσικά είναι γνωστό το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους που έστειλαν πίσω πάνω από 1000 χειρουργεία.

Τα μόνα χειρουργεία που γίνονται  πέρα από τα επείγοντα, είναι  αυτά που γίνονται με τοπική αναισθησία, ενώ είναι διάχυτος ο προβληματισμός πόσα από αυτά τα χειρουργεία έχουν οδηγηθεί στη λύση του ιδιωτικού τομέα

Επίσης η πνευμονολογική κλινική είναι σε αναστολή εδώ και ένα χρόνο και δεν λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της πνευμονολογικής, ενώ πολλά είναι τα εξωτερικά ιατρεία που δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Η καρδιολογική κλινική σήμερα έχει όλους κι όλους 4 γιατρούς και προφανώς είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες και τις κλινικής όσο και αυτών των εξωτερικών ιατρείων.

Όσο για τους αρνητές γιατρούς, αυτοί είναι όλοι κι όλοι πέντε και αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους τρεις που παραιτήθηκαν τότε θα διαπιστώσουμε πως ένα ποσοστό πάνω από το 5% είναι αυτό που χάθηκε από το νοσοκομείο μας, ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η ΕΝΝΙΣ το παρών έδωσαν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δίνοντας δύναμη στην φωνή του

Παρόντες ήταν και η κ.Ευθυμία Σπέντζου, και ο κ. Κωνσταντίνος Νάτσης, όπως και ο κ. Γεώργιος Τσινόπουλος αλλά και η κ. Αναστασία Μαριόγλου.

Το λόγο τώρα έχει η διοίκηση όχι τόσο για να μιλήσει, αλλά για α κάνει πράξη όλα όσα υποσχέθηκε όλες τις προηγούμενες φορές

Που δεν ήταν και λίγα….