Στις παραλίες του Νομού Σερρών «Χαμηλά» ο τουρισμός!

Στους Σερραίους, τους Θεσσαλονικείς και τους Δραμινούς στηρίζουν πια τις λιγοστές ελπίδες τους οι τουριστικές περιοχές του Νομού Σερρών, για να σώσουν τη φετινή τουριστική χρονιά και την τοπική τους οικονομία.

Οι τουρίστες από το εξωτερικό είναι ελάχιστοι, τόσο στην παραλία Οφρυνίου, όσο και σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό και οι προσδοκίες για να σωθεί ένα 30% σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο είναι μόνο σε φιλοσοφικό επίπεδο, αφού κρατήσεις ακόμη δεν υπάρχουν.

Ευτυχώς τα ξημερώματα της Δευτέρας άνοιξε το τελωνείο Προμαχώνα για τους Σέρβους οδηγούς που ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι στο τελωνείο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, να κλείσουν τα σύνορα για τους Σέρβους επισκέπτες.

Στον Προμαχώνα Άνοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους Σέρβους

Εκατοντάδες οδηγοί ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι στον Προμαχώνα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα σύνορα για τους Σέρβους επισκέπτες και ευτυχώς ύστερα από συνεννόηση των Αρχών άνοιξε το τελωνείο για τους Σέρβους οδηγούς.

Στόχος της κίνησης ήταν να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πάνω από όλα οι πολίτες άλλων χωρών που είχαν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους στη συνοριακή διέλευση του Προμαχώνα.

Το βράδυ της Κυριακής μάλιστα δημιουργήθηκε μια κινητοποίηση με τους οδηγούς να αποκλείουν την δίοδο προς το συνοριακό σταθμό.

Η ανησυχητική κατάσταση και η ανοδική επιδημική πορεία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία με την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησαν την Ελλάδα στην απόφαση να κλείσει τα σύνορά της για τους Σέρβους.

Η ανακοίνωση ήρθε επισήμως δια στόματος της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, καθώς η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου

Για αυτό και με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Η κατάσταση στη Σερβία

Πριν από λίγες ημέρες, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα balkaninsight και το Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο Αναφορών προέβη στην αποκάλυψη ότι οι αριθμοί των θυμάτων που ανακοινώνοντας από τις αρχές δεν ήταν οι αληθινοί.

Συγκεκριμένα, το BIRN αποκάλυψε πως από τις 19 Μαρτίου ως και την 1η Ιουνίου, ο απολογισμός των νεκρών λόγω κορονοϊού στη χώρα ήταν 632 και όχι 244 όπως είχαν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, μία άλλη αναφορά κάνει λόγο για 300 κρούσματα ημερησίως στο διάστημα 17-20 Ιουνίου, πολλά περισσότερα από τα 97 κατά μέσο όρο που δίνονταν επισήμως.

Το BIRN ανέφερε ότι σε κλινικό κέντρο του Βελιγραδίου πέθαναν στην πραγματικότητα 94 άνθρωποι και όχι 39 όπως ανακοινώθηκε από το κράτος, όπως και σε πολλά ακόμη κλινικά κέντρα της χώρας.

Τις αποκαλύψεις βέβαια έσπευσε να διαψεύσει ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, επικρίνοντας το BIRN και κάνοντας λόγο για μη αυθεντικά δεδομένα, κάτι που έκανε και το υπουργείο Υγείας.

Μειωμένη η κίνηση στις παραλίες των Σερρών

Μέχρι σήμερα η κίνηση είναι εξαιρετικά μειωμένη, ειδικά στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με τους περισσότερους από τους τουρίστες να είναι είτε Σερραίοι, είτε Θεσσαλονικείς και Δραμινοί , ενώ οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες είναι Βαλκάνιοι με εξοχικά στις παραπάνω περιοχές.

Πάντως, οι αυθημερόν επισκέψεις πηγαίνουν πολύ καλά και κινούν ως ένα βαθμό την τοπική οικονομία, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από τον τουρισμό.

Οι παραλίες το Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά γεμάτο από όλους όσους έχουν παραθαλάσσιες κατοικίες, που βοηθούν την φετινή σερραϊκή τουριστική περίοδο.

Η καμπάνια «μένουμε σπίτι» είναι το δέντρο και όχι το δάσος – Ανάγκη για άμεση ρύθμιση του χώρου των ΜΜΕ