Κατιρτζόγλου, Παπαφωτίου, Νανιόπουλος και η αλήθεια για το Πάρκο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» !

Κρεσέντο υπερβολής και σκοπιμότητας από την Δημοτική Αρχή, θεωρεί την μετονομασία του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά, σε Πολιτιστικό Πάρκο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» η Αριάδνη Παπαφωτίου

Η ίδια θεωρεί πως αποτελεί και προσβολή της μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ασέβεια και πολιτικαντισμό, η εργαλειοποίηση του ονόματος του Πρωταίου πολιτικού από σύγχρονους κόλακες που βαφτίζουν «Τιμή στον άνδρα» την πολιτική τους ιδιοτέλεια για χτίσιμο καριέρας!

Σε ανακοίνωσή της γράφει για σύγχρονους «αυτοδιοικητικούς νόες» και τους κατηγορεί για ράλι πλειοδοσίας, που σερβίρουν και επιβάλλουν ανάλογων χαρακτηριστικών «πρόταση» -ευκολία, για ένα Πάρκο Πολιτισμού που ΘΑ αντικαταστήσει ένα ιστορικό Στρατόπεδο.

Ένα Πάρκο-διαχρονική επιδίωξη των Σερραίων, που κερδήθηκε χάρη στην επίμονη διεκδίκηση σειράς Δημάρχων μας από σειρά διαφορετικών Κυβερνήσεων.

Ένα Πάρκο που ΘΑ γίνει αλλά κανείς δεν ξέρει ούτε ΠΟΤΕ ούτε ΠΩΣ θα είναι..»

Στην κ. Παπαφωτίου απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου

«Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια σε σχέση με την ονοματοδοσία του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά της πόλης μας.

Διάβασα με έκπληξη δελτίο τύπου της κ. Παπαφωτίου στο οποίο ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική Αρχή χρησιμοποιώντας, όπως συνηθίζει, πομπώδεις χαρακτηρισμούς (ερασιτέχνες).

Ισχυρίζεται λοιπόν η κ. Παπαφωτίου ότι κακώς προβαίνει η δημοτική αρχή στην ονοματοδοσία, αφού ακόμη δεν υπάρχει πάρκο και εν ολίγοις είναι άκαιρο και πρόωρο να γίνεται συζήτηση για το θέμα.

Οφείλω λοιπόν να θυμίσω στην κ. Παπαφωτίου ότι προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία ονοματοδοσίας συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 30/6/2020 και ελήφθη σχετική απόφαση, ότι με την 255/2020 απόφαση του σώματος, την οποία παραθέτω στη συνέχεια, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ονοματοδοσία του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά και ότι η κ. Παπαφωτίου ψήφισε ΥΠΕΡ της αναγκαιότητας ονοματοδοσίας.

Άλλα ψήφισε λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα λέει τώρα στο Δελτίο τύπου, τελικά μήπως άλλος είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί για ερασιτεχνισμό;»

Εγώ τώρα τι να πω;

Σέρρες: Ποια είναι τελικά η αλήθεια για το πάρκο;;

Πως από το 2007 ένας Σερραίος καθηγητής του ΑΠΘ, ο γνωστός κ. Νανιόπουλος έχει προτείνει να ονομαστεί το Πάρκο σε «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με στόχους, περιεχόμενο υλοποίηση, θεματικούς άξονες και ανάπτυξη κελύφων;

Για να αποκτήσουν οι Σερραίοι έναν υπεροπτικό πόλο έλξης!

Έναν χώρο αποθησαύρισης όπως αναφέρει και ο ίδιος και δημόσιας έκθεσης πολιτιστικών αγαθών με ιδιαίτερο περιεχόμενο (κέλυφος ανάγνωσης της Σερραικής ιστορίας, με θεματικές συλλογές και μουσεία και ένα υπαίθριο πάρκο με βοτανικό κήπο, υπαίθρια έκθεση γλυπτικής και δημοτικά αναψυκτήρια.

Άλλα θα μου πεις τότε το 2007, λογικά δεν θα δημοσιογραφούσε η γυναίκα…

Μετά ξύπνησε και θέλησε να γίνει και δήμαρχος…

Ή όπως τα είπε και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης

«Όταν η ημιμάθεια συναντά τον πολιτικό ναρκισσισμό και την αυτοδιοικητική αμετροέπεια το αποτέλεσμα είναι η γραφικότητα…Η κυρία επάξια έχει κατοχυρώσει, εδώ και καιρό, για τον εαυτό της τον παραπάνω χαρακτηρισμό…»

Αλλά η πρόταση Νανιόπουλου, για όποιον την διάβασε αποτελεί μνημείο πολιτιστικής …απογείωσης!

Και σύντομα θα τη δημοσιοποιήσουμε αυτούσια φυσικά..

Γιατί είναι κρίμα που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί..

Θα μου πεις όμως «ιδού η Ρόδος, ιδού και το …πήδημα»

Διαβάστε επίσης εδώ για το Δήμο Σερρών

Διαβάστε επίσης εδώ αυτές τις επιχειρήσεις ενισχύει η ΠΚΜ