Δήμος Σερρών: Τέτοια συγκυρία δύσκολα θα ξαναϋπάρξει!

Πολλά και διάφορα γράφτηκαν και ακόμα περισσότερα ειπώθηκαν για τις σχέσεις μεταξύ των Σερραίων αρχόντων, αλλά από ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος, και από την επίσκεψη του κ. Σχοινά, όλοι μοιάζουν σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Ίσως γιατί οι πλανήτες στοιχίζονται σε καλή αναπτυξιακή τροχιά, όπως είπε στο συμβολικό του μήνυμα ο Μαργαρίτης Σχοινάς,

ή γιατί οι μεγάλες μάχες φέρνουν νεκρούς ή αν όχι νεκρούς τραυματίες από όλες τις πλευρές.

Πάντως δεν ξέρω αν ήταν συμβολικό το μήνυμα του κ. Σχοινά, αλλά τέτοια ευνοϊκή συγκυρία δύσκολα θα ξαναϋπάρξει, ιδιαίτερα όσον αφορά τόσο τα πρόσωπα, όσο και την …πολιτική.

Αν τώρα η Ελλάδα είναι από τις μεγάλες κερδισμένες στη μοιρασιά που έγινε για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε και ο Επίτροπος, ακόμα καλύτερα, μόνο που όπως προειδοποίησε και ο ίδιος, θα πρέπει να κάνουμε τη διαφορά στη ζώσα οικονομία καθώς ο κόσμος θέλει να δει αλλαγές προς το καλύτερο στην καθημερινότητά του.

Και σαφώς η καθημερινότητα βρίσκεται στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την αλλαγή – Έδειξε έτοιμος ο Αλέξανδρος Χρυσάφης

Η τοπική μας αυτοδιοίκηση φάνηκε να είναι έτοιμη, τόσο συμβολικά, όσο και ουσιαστικά.

Και αυτό γιατί πρακτικά ο μόνος που παρουσίασε κάτι πρακτικό στον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. ήταν ο Δήμαρχος Σερρών.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. ένα φάκελο με την περίληψη του οράματος της Δημοτικής Αρχής, του πάρκου EDEN, το οποίο ακόμα μπορεί να βρίσκεται στα σπάργανα, καθώς απαιτείται η εξεύρεση χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός του, αλλά αν μη τι άλλο,

εκεί στην Ε.Ε. θα παιχτεί το παιχνίδι…

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερρών έδωσε έναν τόμο για τα 100 χρόνια της πόλης των Σερρών.

Το «Πανόραμα της Σερραϊκής Ιστορίας 1913-2013» του Βασίλη Τζανακάρη κι έναν πρωτότυπο πίνακας του Χριστόφορου Μελίδη με το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.

Δώρα για τα οποία ο κ. Σχοινάς είπε ότι για τον μεν τόμο θα τον πάρει μαζί του στις Βρυξέλλες, ενώ τον πίνακα θα τοποθετήσει στο σπίτι του στην Χαλκιδική, καθώς ο αντιπρόεδρος μπορεί να γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά κατάγεται από την Φούρκα.

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη Σχοινά στις Σέρρες

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Καραμανλή