Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς, Νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Σερρών!

Ομόφωνα εξελέγη στην θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών ο Αθανάσιος Μαλλιαράς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Μετά την παραίτηση αρχικά του Χρήστου Μέγκλα και στην συνέχεια του Κώστα Παπαπαναγιώτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας προχώρησε στην αντικατάσταση των μελών τόσο του Δ.Σ. όσο και αυτών της διοικητικής.

Στην θέση του Προέδρου του Προέδρου εξελέγη ομόφωνα ο κ.Αθανάσιος Μαλλιαράς, ενώ στην διοικητική εξελέγησαν οι κ.κ. Ταίρης και Μίχος με 17 και 11 ψήφους αντίστοιχα

Μετά την παραίτηση Παπαπαναγιώτου oμόφωνα ο Μαλλιαράς πρόεδρος του ΕΒΕΣ

Μπορεί πριν μερικούς μήνες τα Πανελλαδικά επιμελητηριακά όργανα να διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση των Διοικητικών Επιτροπών τους

Μόνο που σε εμάς έλαχε ο κλήρος τόσο να αντικατασταθούν τα μέλη του Δ.Σ., όσο και να αντικατασταθούν τα μέλη της διοικητικής

Την θέση του κ. Μέγκλα στο Δ.Σ. πήρε ο κ.Βαλλής και την θέση του κ. Παπαναγιώτου ο κ.Μωραιτίδης, ενώ στην διοικητική εξελέγησαν οι κ.κ. Ταίρης και Μίχος με 17 και 11 ψήφους αντίστοιχα, ενώ λίγο έλειψε να εκλεγεί η κ. Τσιαπάρα που πήρε 8 ψήφους

Στην θέση του συμβούλου στο Δ.Σ. της ΕΠΑΝΕΣΕΡ εξελέγη στην θέση του κ. Παπαναγιώτου ο κ.Τριανταφύλλου με 10 ψήφους, ενώ για την ίδια θέση πήραν ο μεν κ.Καλατζίδης 9, ο δε κ.Μωραιτίδης 2 ψήφους

Και μπορεί η κίνηση της κυβέρνησης να υποβιβάζει τον επιμελητηριακό θεσμό με μια τροπολογία, καθώς δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος, αλλά φάνηκε χρήσιμη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς στόχος της επιμελητηριακής κοινότητας πρέπει να είναι η στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας και μάλιστα αυτό να γίνεται χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικά καπελώματα.

H εκλογή Μαλλιαρά σηματοδοτεί την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας

Πάντως η εκλογή Μαλλιαρά σηματοδότησε και την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι καθώς εκεί φάνηκε πως κρίθηκε η εκλογή του, που αν μη τι άλλο έδειξε πως θα συνεχίσει και στις ερχόμενες εκλογές την προσπάθεια της παράταξης , τόσο για το σήμερα, όσο και για την επανεκλογή της

Ιδιαίτερα από την στιγμή που ολοένα και μικραίνει το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από τη διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών, οι οποίες στις Σέρρες ανέκαθεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψηφίων συνδυασμών και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός, ο οποίος –ευτυχώς- κινείται εντός των ορίων της πολιτικής ορθότητας.

Αποτέλεσμα της συμμετοχής των συνδυασμών είναι και το γεγονός ότι έρχονται στο προσκήνιο και νέοι άνθρωποι, που κομίζουν νέες ιδέες και βάζουν στη δημόσια συζήτηση θέματα, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν υπήρχαν.

Άλλωστε όλη η επιμελητηριακή κοινότητα, επιμένει στην επιτάχυνση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων – στο κράτος, στην οικονομία, στο χωροταξικό πλαίσιο, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία, στη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Πάντως η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή μιας σειράς κινήτρων από το 2022 στην αναβάθμιση της καινοτομίας «με στοχευμένα κίνητρα και εργαλεία για την ενθάρρυνση επενδύσεων σε ψηφιακές τεχνολογίες, λύσεις και εφαρμογές επενδύσεων, που θα επιτρέψουν το μετασχηματισμό των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων σε έξυπνα εργοστάσια.

Ακόμη, θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για ένα ευνοϊκότερο φορολογικό και διοικητικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τη μεταποίηση και στα σίγουρα η ανασυγκρότηση και η διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είναι μια πρόκληση που μας αφορά όλους.

Να σημειώσουμε εδώ πως το Επιμελητήριο Σερρών ιδρύθηκε το 1947 ως επαρχιακό από την ιδιωτική πρωτοβουλία Σερραίων πολιτών εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και το 1952 προήχθη σε Κεντρικό ενώ ως το 1963 στεγαζόταν επί των οδών  Εμμανουήλ Ανδρόνικου και Μεραρχίας γωνία.

Σήμερα όπως όλοι γνωρίζουμε στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο τετραώροφο κτίριο επί της οδού Π. Κωστοπούλου που θεμελιώθηκε το 1961και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα πιο σπάνια υλικά δόμησης.

Πραγματικό στολίδι!