Βαγγέλης Παπαμιχάλης: Κάποια τμήματα λειτουργούν οριακά στο Νοσοκομείο Σερρών!

Ανικανοποίητος δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης που δηλώνει πώς «Κάποια τμήματα λειτουργούν οριακά»

Και τι να δηλώσει φυσικά όταν και σήμερα και μετά από 24 μέρες καραντίνας η κατάσταση στο Νομό Σερρών παραμένει άσχημη καθώς ανοδική συνεχίζει να είναι η τάση του αριθμού των κρουσμάτων στην ΠΕ Σερρών.

Σέρρες: Καθώς σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα

Ανικανοποίητος δηλώνει ο πρόεδρος των γιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης, καθώς όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, οι γιατροί είναι ένα βήμα πριν από την επιλογή των ασθενών που θα διασωληνώνονται τονίζοντας πως «ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το δίλημμα».

Ήδη, πάντως, τα κριτήρια της διασωλήνωσης «είναι πολύ σφιχτά και τηρούνται πολύ αυστηρά», καθώς «όταν δεν έχεις ελεύθερα κρεβάτια αναγκαστικά θα μπαίνουν συνεχώς ιατρικά -για την ώρα- κριτήρια επιλογής.

Αλλά τα κριτήρια σε κάποια στιγμή θα πάψουν να είναι ιατρικά…».

«Κάποια τμήματα ήδη λειτουργούν οριακά, καθώς αρκετοί συνάδελφοι νοσούν λόγω covid», ανέφερε ο κ. Παπαμιχάλης και είπε χαρακτηριστικά ότι η καρδιολογικό έμεινε με δύο καρδιολόγους (οι άλλοι τρεις είναι σε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω κορωνοϊού), ο αξονικός τομογράφους λειτουργεί με δύο γιατρούς, ενώ δύο είναι και οι γιατροί στο τμήμα του Νεφρού.

Σύντομα το νοσοκομείο Σερρών θα βρεθεί και με δυο αναισθησιολόγους, καθώς η μια γιατρός συνταξιοδοτείται, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα για την επιστροφή αναισθησιολόγου ο οποίος μετατέθηκε τον Φεβρουάριο σε διοικητική θέση στο ΕΚΑΒ.

Βαγγέλη σε καταλαβαίνω απόλυτα

Ιδιαίτερα όταν βλέπω κάποιους να ψάχνουν για ψυγεία για να βάλουν μέσα τα εμβόλια τους λόγω …Black Friday!

Θα συνεχίσουμε αναλυτικά με τα ζητήματα που θέτει ο κ. Παπαμιχάλης για το Νοσοκομείο Δράμας αλλά και τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για το Νοσοκομείο μας..

Διαβάστε επίσης για την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στις Σέρρες