Βασίλης Τερζής: Πέντε Ερωτήματα και δύο Προτάσεις.

Στην πρόσφατη 8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, στις 21 Απριλίου 2021, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βασίλης Τερζής κατέθεσε πέντε Ερωτήματα και δύο Προτάσεις.

Βασίλης Τερζής: Ερωτήματα.

1ο Υπάρχει μέριμνα για τους Δημόσιους και Δημοτικούς χώρους στα Τοπικά Διαμερίσματα.

Ιδιαιτέρως σε Δημοτικά οικόπεδα, περιφραγμένα ή ελεύθερα, γίνονται οι απαραίτητοι καθαρισμοί και κόψιμο χόρτων, απαίτηση την οποία έχουμε, με την επιβολή προστίμων σε περίπτωση αμέλειας, σε αντίστοιχα ιδιωτικά; 

2ο Ποιος αναλαμβάνει τη φροντίδα των ποδοσφαιρικών γηπέδων των Τοπικών Διαμερισμάτων όπου δεν υπάρχει ενεργό ποδοσφαιρικό σωματείο;

Η διατήρηση των χώρων αυτών σε καλή κατάσταση κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη ιδιαιτέρως σε μια περίοδο μακράς καραντίνας. Αποτελούν ασφαλείς χώρους φυσικής δραστηριότητας, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας αλλά και χώρους πιθανής αθλητικής προετοιμασίας υποψηφίων σε σχολές όπου απαιτούνται αθλητικές δοκιμασίες.   

3ο Τι γίνεται με τον αυξημένο αριθμό αδέσποτων στα Τοπικά Διαμερίσματα και στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας;

4ο Δεκατρείς μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ποιο είναι το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οικονομικών ενισχύσεων που έλαβε ο Δήμος Σερρών και τα Νομικά του Πρόσωπα από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης; Ποιες δαπάνες και δράσεις κάλυψαν οι ανωτέρω χρηματοδοτήσεις;    

5ο  Ποιος ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για τα επικίνδυνα για τη Δημόσια υγεία και ασφάλεια κτήρια;

Βασίλης Τερζής: Προτάσεις;

Στην πρώτη αναφέρεται ο κ. Τερζής στο κτήριο της Εργατικής Κατοικίας, επί της οδού Μεραρχίας, το οποίο πριν ένα χρόνο παραχωρήθηκε στον Δήμο Σερρών για την κατασκευή και λειτουργία Νηπιαγωγείων και εν τέλει παραχωρήθηκε στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, έχουν γραφεί εδώ και καιρό, στην εξωτερική τοιχοποιία διάφορα συνθήματα.

Οπαδικά συνθήματα και βωμολοχίες «ρυπαίνουν» το χώρο σε μια κεντρική οδό από την οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Απηύθυνα έκκληση στη Δημοτική Αρχή για να επιμεληθεί της κατάστασης.

Και στην δεύτερη αναφέρεται στη Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο κ. Νυχτοπάτη για τις έως τώρα παρεμβάσεις στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας. Ένα αίτημα και μία ανάγκη πολλών ετών, κυρίως πολιτών της Δυτικής πλευράς της πόλης.

Με αφορμή την ιδιότητα μου ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, της επικοινωνίας με προπονητές αλλά και των προτάσεων που είχα καταθέσει προεκλογικά τον Απρίλιο του 2019 και σε Δελτίο Τύπου τον Ιανουάριο του 2021 για τις οποίες και θα επανέλθω ολοκληρωμένα,  πρότεινα:

Τη συνεργασία με το Αθλητικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της πόλης μας, το Τ.Ε.Φ.Α.Α. και τους προπονητές που δραστηριοποιούνται στο Δημοτικό (πρώην Εθνικό) Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο, για την κατάθεση προτάσεων και ιδεών που αφορούν στην τοποθέτηση ήπιων, ασφαλών, με χαμηλό κόστος  και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον κατασκευών, που θα βοηθούν και θα εξυπηρετούν την εκγύμναση και φυσική δραστηριότητα των επισκεπτών.   

Με τον τρόπο αυτό θα υποστηριχτεί η φυσική, ελεύθερη δραστηριότητα, ο μαζικός αθλητισμός σε όλες τις ηλικίες αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει προπονητές και αθλητές, που συμμετέχουν σε οργανωμένα σωματεία και συλλόγους, σε ένα ελεύθερο χώρο και ωράριο….

Θα συμφωνήσω Βασίλη, αλλωστε και πάντα σύμφωνα με τον Καζαντζάκη δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.

Δείτε επίσης