Αλέξανδρος Χρυσάφης: Το υποσχεθήκαμε, το κάνουμε πράξη !!

Με το παραπάνω σύνθημα, προχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στην ανακοίνωση της μείωσης των δημοτικών τελών για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις από το 2021.

Σύμφωνα με τον ίδιο και τις δεσμεύσεις που έκαναν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα προχωράνε από το 2021 στην οριζόντια μείωση κατά 30% όλων των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις.

  • Επίσης, απαλλάσσουν πλήρως από τα δημοτικά τέλη ειδικές κατηγορίες επιχειρηματιών, όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα ΑμεΑ και οι μονογονεϊκές οικογένειες,
  • ενώ ο Δήμος χορηγεί πλήρη απαλλαγή για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα τρία πρώτα έτη της λειτουργίας τους , την οποία και επεκτείνει χρονικά ανάλογα με την αύξηση της απασχόλησης.

Μια μείωση που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και στην συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο .

Δημοτικά τέλη Δήμου Σερρών: Η υπόσχεση γίνεται πράξη

Μια μείωση που έγινε εφικτή και λόγω της σημαντικής αύξησης των εσόδων που θα έχει ο Δήμος λόγω και της αύξησης των αδήλωτων τετραγωνικών που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα των νομιμοποιήσεων.

Μια αύξηση εσόδων που μπορεί να μην είχε προσυπολογιστεί, αλλά σύμφωνα με τα τετραγωνικά που δηλώθηκαν αναμένεται να είναι της τάξης του 40% όπως είχαμε γράψει πριν δύο μήνες

Δήμος Σερρών: Οι προεκλογικές θέσεις της Συμμαχίας Σερραίων του Αλέξανδρου Χρυσάφη!

Να σημειώσουμε εδώ πως μένουν ακόμα αρκετές από τις προεκλογικές θέσεις της Συμμαχίας Σερραίων για υλοποίηση, όπως:

  • η δημιουργία θερµοκοιτίδας επιχειρηµατικότητας µε παροχή δωρεάν χώρου και χρηµατοδότησης όλων των εξόδων λειτουργίας σε όλες τις startup επιχειρήσεις.
  • Ο σχεδιασμός από κοινού µε όλους τους επαγγελµατικούς φορείς εµπορικές αποστολών- αδελφοποιήσεων – συνέργειες εξωστρέφειας και δράσεις προσέλκυσης επενδύσεων, που αναβλήθηκαν λόγω κορονοιού,
  • η δημιουργία «Γραφείων Ενηµέρωσης Αγροτών» στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών ∆ήµων, που θα παρέχουν ολοκληρωµένη στήριξη και πληροφόρηση στον αγρότη,
  • η εγκατάσταση ολοκληρωµένου συστήματος «έξυπνης γεωργίας», µε µέτρηση περιβαλλοντικών συνθηκών υγρασίας, θερµοκρασίας, pH νερού, ένταση φωτός κ.α. το οποίο θα βοηθήσει τις αγροτικές εργασίες σε συνεργασία µε το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο και η δηµιουργία και λειτουργία δηµοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων,
  • όπως και η ενίσχυση των πρωτοβουλιών της επιχειρηµατικής κοινότητας µε στόχο την ανάπτυξη και κάποιες άλλες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το Επιμελητήριο…

Βέβαια χρόνος υπάρχει, αλλά το… γοργόν και χάριν έχει!

Και σε τέτοια αβέβαιη περίοδο για όλους είναι σημαντικό οι υποσχέσεις να γίνονται πράξη!

Σε αντίθεση με άλλους .. που προσπαθούν να καλύψουν την απραξία τους λόγω… κορονοϊού !

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε για τα Δημοτικά Τέλη

Το υποσχεθήκαμε,  το κάνουμε πράξη!!

Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι αναγκαία συνθήκη για την οικονομική και την κοινωνική ευημερία στον Δήμο Σερρών.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα της ανάπτυξης!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου

Εμείς τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βάζουμε ένα λιθαράκι για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στηρίζοντας πολύτεκνους και τρίτεκνους επιχειρηματίες.

Είναι σημαντικό να αποδεικνύεται ότι είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Οι Σερραίοι να είστε σίγουροι ότι έπεται συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Βέβαια κάποιες από τις δράσεις της σημερινής δημοτικής αρχής μπορεί να μην ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα, όμως παρόλα αυτά υλοποιούνται.

Δήμος Σερρών: Δωρεάν εκμάθηση αγγλικών από το σπίτι

Όπως για παράδειγμα η δυνατότητα για δωρεάν εκμάθηση αγγλικών από το σπίτι που προσφέρει το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τη Linguaphone και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Όλοι όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή να «φρεσκάρετε» τη γνώση της , ιδού πεδίο λαμπρό!

Και για την εκμάθηση της γλώσσας , αλλά και τη βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο….

Σε μια εποχή που όλοι μας μετανιώνουμε που δεν μάθαμε όσο καλά έπρεπε σωστά …αγγλικά

Άλλωστε ποιος δεν έχει πει το στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα;