29/04/2024
12 C
Serres

Μπισκοτογλυκό με παγωτό, φουντούκια και κράκερ

Array

Ένας κορμός κατάψυξης με έτοιμο παγωτό της επιλογής σας, υπέροχη γεύση φουντουκιού και βερίκοκου και κρατσανιστή υφή από τα κράκερ.

Συνολικός Χρόνος: 12 ώρες και 40′

Υλικά

Κομμάτια: 12

1/4 κούπας φουντούκια
350 ml (1+1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ. γλυκού άχνη ζάχαρη
2/3 κούπας μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
30 τμχ. cream crackers (ή άλλα κράκερ με μεγάλο μέγεθος)
1 λίτρο παγωτό salted caramel ή pralines and cream ή παρφέ βανίλια με ξηρούς καρπούς

procredit bank serres epimelitirio

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με παγωτό, φουντούκια και κράκερ αρχικά καλύπτουμε με μεμβράνη μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κέικ, αφήνοντάς τις άκρες της να κρέμονται προς τα έξω. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160°C για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.


Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ, για να τη μαλακώσουμε και να διαλύσουμε τυχόν κομμάτια φρούτου. Την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την ανακατεύουμε με τη μισή από τη σαντιγί.

Στην υπόλοιπη σαντιγί βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε τη μισή σαντιγί με γεύση βανίλια στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Από πάνω βάζουμε μία στρώση κράκερ (τα κόβουμε να χωράνε ακριβώς και να μη μένουν κενά).


Απλώνουμε έπειτα τη μισή σαντιγί με τη μαρμελάδα και από πάνω άλλη μία στρώση κράκερ.
Βάζουμε κουταλιές από το παγωτό (το αφήνουμε να μαλακώσει ώστε να απλώνεται) πάνω από τα κράκερ και το απλώνουμε προσεκτικά. Στρώνουμε μια τρίτη στρώση κράκερ και την υπόλοιπη σαντιγί με μαρμελάδα.

Τελειώνουμε με μια τέταρτη στρώση από κράκερ και την υπόλοιπη σαντιγί βανίλιας (μη σας νοιάζει αν οι στρώσεις βγουν λίγο πάνω από τη φόρμα).

Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και καταψύχουμε για 1 βράδυ.
Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Το μπισκοτογλυκό με παγωτό, φουντούκια και κράκερ διατηρείται στην κατάψυξη.

«Τούρτα» από βάφλες με κρέμα γαλακτομπούρεκο και σιρόπι μελιού

Ο Δήμος Σερρών στην 3 η Διακρατική Συνάντηση του έργου BREAKING ISOLATION

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σνικ: «Δεν έχω τελειώσει το λύκειο αλλά είμαι διαβασμένος. Τελείωσα το σχολείο του...

Ο δημοφιλής τράπερ μίλησε στην τελευταία του συνέντευξη για τη ζωή στην Αγγλία, το…ωράριο της δουλειάς του, την προσωπική ζωή και τις προσψπικές του...

Μεγάλη Εβδομάδα: Πού είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα

Αρχίζει σήμερα η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των Παθών. Τη Μεγάλη Δευτέρα τιμάμε μια μεγάλη προσωπικότητα της Π.Δ. τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ο οποίος είναι...

Πώς θα καταλάβουμε ότι μια σχέση δεν θα κρατήσει; Μια ειδικός δείχνει τα...

Μπορεί να είναι μπροστά μας από την αρχή αλλά να μη θέλουμε να τα δούμε Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που από την αρχή μάς κάνουν να...

Γνωρίζατε ότι η τριχόπτωση επηρεάζει το 50% των γυναικών;

Οι αιτίες και τα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν την ένταση του προβλήματος. Μπορεί όταν ακούμε για απώλεια μαλλιών να σκεφτόμαστε αυτόματα τον αντρικό πληθυσμό, η τριχόπτωση...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έρχεται η Ροζ πανσέληνος του Απριλίου – Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Αύριο Τετάρτη (24 Απριλίου 2024) στις 2:49 τα ξημερώματα θα κορυφωθεί η «ροζ πανσέληνος», γνωστή και ως «Πασχαλινό Φεγγάρι». Η ροζ Πανσέληνος ή αλλιώς η πανσέληνος...

Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας-Το ΔΙΠΑΕ στην BEYOND 2024

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 2024», που θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα 27 Απριλίου,...

Υποκλίθηκαν όλοι: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκóρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσouμε

Ο Lloyd Martin είναι και επίσημα ο νεαρότερος άνδρας με αναπηρία που ολοκληρώνει μαραθώνιο και συγκεκριμένα τον αγώνα του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 21...

Συνέχισε να διαβάζεις