26/09/2023
31.1 C
Serres

Στέλιος Ρίζος: Σας ευχαριστώ θερμά…

Ολόκληρο το μήνυμα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών,  Ρίζου Στυλιανού

Είχα την τιμή και ο Θεός με αξίωσε να υπηρετήσω ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για δύο σχεδόν ημερολογιακά έτη. Δύο σχολικά έτη που πραγματικά υπήρξαν πολλές δυσκολίες στην λειτουργία όλων των παραγόντων που  συμβάλλουν στην εύρυθμη  και  ομαλή  σχολική ζωή. Αυτό που είχα στο μυαλό μου, όταν ανέλαβα την διοίκηση της ΔΔΕ Σερρών, ήταν να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ την εικόνα και την άποψη που είχαν όλοι γι’ αυτήν. Εκτιμώ ότι με πολύ  αγώνα τα καταφέραμε.

Δυο χρόνια με ξεχωριστές δυσκολίες που δημιούργησε σε όλη την κοινωνία η Πανδημία. Γνωρίσαμε και ξεπεράσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την τηλεκπαίδευση τα μέτρα πρόληψης για μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό (χρήση μάσκας, διενέργεια και καταχώριση test, απολυμάνσεις, κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, διάφορους άλλους περιορισμούς).

Άμεση και βασική προτεραιότητά μου η εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων για την     οποία η συμβολή  όλων υπήρξε πολύ σημαντική. Γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία:

 • Τους/τις Διευθυντές/τριες & Υποδιευθυντές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς των    σχολικών μονάδων που καθοδήγησαν με υπευθυνότητα και αγάπη τα παιδιά μας. Επιμορφώθηκαν και ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην            διδασκαλία και την μετάδοση γνώσεων (Η/Υ, συμπεριφορές κ.λ.π.). Είχα την τύχη και ευλογία να «ορκίσω 100 και πλέον Νεοδιοριζόμενους/νες εκπαιδευτικούς στην           Γενική και Ειδική Εκπαίδευση που έδωσαν καινούργια πνοή και αισιοδοξία στα             σχολειά μας. Γνωρίζοντας τις προκλήσεις και το μέγεθος των ευθυνών προσπάθησα να σταθώ δίπλα σας, συμπαραστάτης στην αντιμετώπιση των αναγκών και                          απαιτήσεων της ξεχωριστής εκπαιδευτικής καθημερινότητας. Προσπάθησα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνατε όλα τα χρόνια εκπροσωπώντας σας στο Ανώτερο Περιφερειακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), συμβάλλοντας κατά το ανθρωπίνως δυνατό στην εύρυθμη και               απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων, στο πολύ σημαντικό έργο που με περίσσευμα ψυχής και μεράκι επιτελείτε, στη μόρφωση των παιδιών μας.
 • Τους/τις μαθητές/τριες για την υπομονή και την προσπάθειά τους. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων στο Υπουργείο Παιδείας με την προσαρμοστικότητά τους και την         καλή τους θέληση. 
 • Το 4ο ΠΕΚΕΣ και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δευτεροβάθμιας αλλά και          Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στήριξαν με κάθε τρόπο τις σχολικές μας μονάδες,      Παιδαγωγικά και Επιστημονικά, εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς, κυρίως στο            κομμάτι της   Επιμόρφωσης & Τηλεκπαίδευσης.
 • Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό & Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό των Σχολικών μας                μονάδων.
 • Το βοηθητικό προσωπικό (Επιστάτες- καθαρίστριες κ.λ.π.).
 • Τους υπευθύνους και το προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών μας (ΚΕΔΑΣΥ, ΕΚΦΕ, ΚΕΑ, Υπευθ. Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού) για την ξεχωριστή συνεργασία και αποτελεσματικότητά τους.
 • Τους γονείς για την υπομονή και στήριξη των παιδιών τους αλλά και των σχολικών                    μονάδων μας  δια των συλλόγων τους στα σχολεία.
 • Τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Σερρών, Σιντικής και Ζιχνών, και το προσωπικό στις Μητροπόλεις για την καθοδήγηση, τις προσευχές και τις ευλογίες τους. 
 • Τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας – μετακίνηση μαθητών, Οικονομικά, μαθητικούς αγώνες, κοινωνικές υπηρεσίες κ.λ.π. Θέλω να απευθύνω                    ξεχωριστές ευχαριστίες στην Διεύθυνση Υγιεινής και το προσωπικό της.
 • Τους κ. Δημάρχους, τις σχολικές Επιτροπές (τους Προέδρους και το προσωπικό τους) για την στήριξη των Σχολείων ευθύνης τους.
 • Την Αστυνομική Διεύθυνση για την πολύτιμη βοήθειά της όλη τη χρονιά αλλά κυρίως στην περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 • Τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σερρών, ΕΚΑΒ, ΟΤΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ στην περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων.
 • Τις Διοικήσεις και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, ΚΤΕΑΛ αλλά και τους συνεργαζόμενους                οδηγούς ταξί για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας.
 • Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την χορήγηση καινούργιου εξοπλισμού σε όλες σχεδόν τις σχολικές μας μονάδες, αλλά και τους/την κ. Βουλευτές/η της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών όλων των κομμάτων για τη συνεργασία & στήριξη των σχολικών μας μονάδων όποτε χρειάστηκε.
 • Το Επιμελητήριο Σερρών
 • Την Εισαγγελία, τους δικαστικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς και δικαστικούς     υπαλλήλους. Την Εισαγγελέα κ. Μελισάρη Κωνσταντίνα για την ξεχωριστή της συνεργασία και στήριξη.
 • Τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις διάφορες δομές υποστήριξης (ΟΑΣΙΣ)
 • Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  (T.V, Ραδιόφωνο, Εφημερίδες), δημοσιογράφους και τεχνικό προσωπικό, για την συμβολή τους στην προβολή και ενημέρωση του έργου της Δ.Δ.Ε. Σερρών και των Σχολείων, αλλά και των όποιων συμβάντων σε αυτά που είχαν σχέση με την κοινωνία. 
 • Την ΕΛΜΕ Σερρών & το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σερρών.
 • Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (ΠΥΣΔΕ & Συμβουλίου Επιλογής) και όλο το Διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα, την στήριξη και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μικρός μαχητής επτά ετών νικάει τον καρκίνο μετά από 1095 χημειοθεραπείες

Για τη μεγάλη μάχη που έδωσε ενάντια στον καρκίνο ο 7χρονος Johnny, μίλησε πρόσφατα ο πατέρας του Criss Angel περιγράφοντας τη μάχη με τις...

Νίκος Γαλανός: «Είμαι ο τελευταίος εν ζωή ζεν πρεμιέ»

«Η ομορφιά δεν έχει σχέση με την εξωτερική εμφάνιση αλλά με αυτό που εκπέμπει ένας άνθρωπος, δηλαδή αυτό που πηγάζει από την ψυχή του»...

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη – Αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο

Ο Κασσελάκης της πρότεινε να αναλάβει όποια θέση θέλει αλλά αυτή επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους λέγοντας πως μετά από δύο χρόνια στην αντιπολίτευση δεν έχει...

Τραγανά στικ από χαλούμι, με πικάντικο ντιπ ντομάτας

Αυτά τα κρατσανιστά στικ από το αγαπημένο μας κυπριακό τυρί, το χαλούμι, απογειώνονται με τη σπιτική σάλτσα ντομάτας. Είναι ιδανικό ορεκτικό για μια φιλική...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Λάκης Γαβαλάς για Σοφία Χατζηπαντελή: «Χρειάζεται 15 μεταφραστές, 35 ψυχολόγους και 45 κοπέλες να τη χαστουκίζουν»

Ο σχεδιαστής μίλησε για τα ριάλιτι μόδας, αλλά και τη νέα κριτή του «My Style Rocks» Ο Λάκης Γαβαλάς έκανε δηλώσεις κι αναφέρθηκε στις εκπομπές...

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού...

Μπέττυ Μαγγίρα: «Προτιμώ να πάω σπίτι μου απ’ το να αλλάξω προσωπικότητα για να κάνω νούμερα»

Πρεμιέρα με την εκπομπή «I love Σου Κου» έκανε σήμερα, Σάββατο 23/9 η Μπέττυ Μαγγίρα. Λίγες ημέρες πριν, η παρουσιάστρια είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό...

Συνέχισε να διαβάζεις