14/07/2024
33 C
Serres

Σαράντα στρέμματα ζητά ο Πανσερραϊκός στην Ομόνοια. Ναι ή όχι;;

Array

Σαράντα στρέμματα ζητά ο Πανσερραικός στην Ομόνοια – Ναι ή όχι στην παραχώρηση; Τι λένε οι Σερραίοι;;

Την ερχόμενη εβδομάδα καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών να ψηφίσει ή όχι την παραχώρηση μιας έκτασης σαράντα περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του  Αθλητικού Πάρκου της Ομόνοιας στον Πανσερραικό.

Η πρόταση είχε έλθει και πριν ένα περίπου χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, τότε βέβαια για παραχώρηση 52 στρεμμάτων για τριάντα χρόνια και σήμερα για παραχώρηση 40 στρεμμάτων για εικοσιπέντε χρόνια και δεκαετή παράταση, με την απόφαση να παρέπεται στις καλένδες, μιας και οι τότε εκλογές ήταν το σημαντικότερο, αν όχι και το μοναδικό θέμα που έκαιγε τις δημοτικές παρατάξεις.

Τώρα όμως το Δημοτικό συμβούλιο Σερρών θα πρέπει να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα, ναι ή όχι στην παραχώρηση, μετά την θετική και ομόφωνη εισήγηση του ΟΠΑΚΠΑ.

Ομόφωνη η απόφαση στο Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ για την παραχώρηση

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του ΟΠΑΚΠΑ με την οποία αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών , εγκρίνοντας την εισήγηση του Προέδρου, για την παραχώρηση έκτασης (40) σαράντα στρεμμάτων στον αθλητικό σύλλογος ΜΓΣ Πανσερραικός στο Αθλητικό πάρκο Ομονοίας για εικοσιπέντε (25) έτη, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δέκα (10) έτη

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Το πλήρες ιστορικό Πανσερραϊκός – Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας

Το 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση δωρεάν, μιας έκτασης 17,5 στρεμμάτων στον ΜΓΣ «Πανσερραϊκό» εντός του αθλητικού πάρκου της Ομόνοιας.

Τότε ο εισηγητής του θέματος Ηλίας Γκότσης ανέφερε ότι ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός ζητά την εν λόγω έκταση κατά χρήση, προκειμένου να διεκδικηθούν πιστώσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, μόνο για χρήση και αν μετά το πέρας της πενταετίας από την παραχώρηση δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού τότε η έκταση περιέρχεται ξανά στον Δήμο Σερρών, ενώ σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες μετά το πέρας της 25ετίας οι εγκαταστάσεις περιέρχονται στον Δήμο Σερρών και ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις υποδομές καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα που θα προσδιοριστεί.

Πέρυσι παραμονές των δημοτικών εκλογών επανήλθε το αίτημα του Πανσερραϊκού

Πέρυσι το Φεβρουάριο παραμονές των δημοτικών εκλογών ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, καταθέτει και πάλι το αίτημα του, ζητώντας 52 στρέμματα, ενώ έχουν ήδη παραχωρηθεί περίπου τα 10, από αυτά για να δημιουργηθούν τα βοηθητικά γήπεδα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανσερραϊκού και καλώς, καθώς για πρώτη φορά ο Πανσερραικός δεν γυρνάει σαν επαίτης από γήπεδο σε γήπεδο για να προπονηθούν οι αθλητές τους.


Δίπλα σε αυτά τα γήπεδα, είναι η έκταση που ζητείται, για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου, με ξεκάθαρη ανταλλαγή και 12 όρους και προϋποθέσεις.

Να σημειώσουμε εδώ πως συνολικά η έκταση του πάρκου, χωρίς το αυτοκινητοδρόμιο είναι περίπου στα 300 στρέμματα και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα γήπεδα της ΕΠΣ, το γήπεδο του Πήγασου (κανένας δεν ξέρει πότε έγινε η παραχώρηση), το κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας και το κλειστό κολυμβητήριο

Η φετινή αίτηση του Πανσερραϊκού για 40 στρέμματα

Φέτος η διοίκηση του Πανσερραϊκού επανέρχεται και ζητά 40 στρέμματα εντός του Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός προς τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Δεσποτίδη:

«Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλούμε όπως εισάγεται προς συζήτηση το θέμα στο Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ για την παραχώρηση προς χρήση έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων εντός του Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας όπως απεικονίζονται στο τοπογραφικό διάγραμμα των πολυγώνων ΑΒΓΔ και ΕΖΗΘ που σας επισυνάπτουμε.


Η διάρκεια της παραχώρησης αιτούμαστε να είναι για εικοσιπέντε ( 25) έτη με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δέκα (10) έτη.

Στον παραπάνω αθλητικό χώρο θα κατασκευάσουμε για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού μας τμήματος , εκτός από τις υπάρχουσες αθλητικές κατασκευές, ένα πρότυπο προπονητικό κέντρο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες του αθλητισμού- ποδοσφαίρου, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει

 • γήπεδα ποδοσφαίρου ,
 • αποδυτήρια ,
 • βοηθητικοί χώροι,
 • κερκίδα όπου χρειάζεται ,
 • αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ,
 • αίθουσα γυμναστηρίου και βαρέων αθλημάτων ,
 • φυσικοθεραπευτήριο με ατομικούς χώρους,
 • χώρους ανάπαυσης των αθλητών ,
 • γραφεία ,
 • ιατρείο,
 • υπαίθριο παρκινγκ ,
 • τουαλέτες,
 • κυλικείο,
 • καφετέρια και ότι άλλο απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου στην πόλη μας που τόσο μεγάλη ανάγκη το έχει.

Όλες οι παραπάνω κατασκευές που θα γίνουν και τα τυχόν προβλήματα που θα προκόψουν όσον αφορά τις υπάρχουσες κατασκευές (επισκευών και αδειοδοτήσεων) θα αντιμετωπιστούν αποκλειστικά με ευθύνη του συλλόγου μας ,αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το οικονομικό κόστος αυτών, διασφαλίζοντας πρώτιστα την έγκριση των Τ.Υ. του Δήμου και φυσικά προσβλέποντας στη μη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και των κανόνων πολεοδόμησης που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το αθλητικό προπονητικό κέντρο θα κατασκευαστεί εντός των χρονικών ορίων που επιτρέπει η σχετική νομοθεσία περί παραχωρήσεων , όπως επίσης ο σύλλογος μας θα είναι ανοικτός και πρόθυμος σε κάθε αθλητικό σύλλογο του Δήμου μας και όχι μόνο που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις μας με την προϋπόθεση βέβαια να μην δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των δικών μας τμημάτων.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα καθόσον πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των όσων σας αναφέρουμε στην παρούσα επιστολή μας, καθόσον ήδη έχουν ανοίξει τα επιδοτούμενα προγράμματα στα οποία επιθυμούμε να ενταχθούμε.

Κλείνοντας την επιστολή – αίτημα μας κύριε Πρόεδρε θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων εσάς και τα μέλη του Δ.Σ. και να θεωρείτε ως δεδομένο ότι το κύριο μέλημα μας είναι η ανάπτυξη – προβολή του Σερραΐκού ποδοσφαίρου , του αθλητικού πνεύματος και κατ επέκταση αυτό θα έχει ως συνέπεια και την αθλητική ποδοσφαιρική ανάπτυξη- προβολή του Δήμου μας στο Πανελλήνιο και όχι μόνο.»

Η απόφαση του ΟΠΑΚΠΑ

Στην εισήγησή του ο κ.Δεσποτίδης εισηγείται θετικά στο Θέμα της παραχώρησης , διότι δίνεται μια ευκαιρία δια μέσου της συνεργασίας Δήμου και Πανσερραϊκού να αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα ο χώρος του αθλητικού πάρκου ομόνοιας αλλά και γενικά της ευρύτερης περιοχής και της πόλης.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση ο ΟΠΑΚΠΑ εισηγείται θετικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών για την παραχώρηση έκτασης (40) σαράντα στρεμμάτων, για εικοσιπέντε (25) έτη, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δέκα (10) έτη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με τους παρακάτω όρους:

Όλες οι εργασίες που θα γίνουν στο υπό δημιουργία αθλητικό κέντρο θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη του ΟΠΑΚΠΑ, την έγκριση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τους πολεοδομικούς – περιβαλλοντικούς κανόνες, όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις οι οποίες θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη και δαπάνες του ΜΓΣ Πανσερραικού.

Όλες οι δαπάνες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων θα αφορούν αποκλειστικά και μόνον τον ΜΓΣ Πανσερραικό.

Ο ΜΓΣ Πανσερραικός και μόνον αυτός θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της φύλαξης των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα δημιουργήσει.

Όλες οι κατασκευές που θα γίνουν στο αθλητικό πάρκο ομόνοιας θα μείνουν μετά την λήξη του χρόνου παραχώρησης στον ΟΠΑΚΠΑ δίχως να υπάρχει καμιά οικονομική απαίτηση από τον ΜΓΣ Πανσερραικό.

Ο ΟΠΑΚΠΑ θα μεριμνήσει για την διασφάλιση χώρων στο αθλητικό πάρκο Ομονοίας για την άθληση και ψυχαγωγία των Σερραίων πολιτών και θα φροντίσει να μην αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τηρώντας όλους τους πολεοδομικούς κανόνες.

Μετά την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου ο ΟΠΑΚΠΑ θα έχει την δυνατότητα σε ειδικές περιπτώσεις να χρησιμοποιεί τα γήπεδα ποδοσφαίρου με τα αποδυτήρια για την εξυπηρέτηση έκτακτων αθλητικών γεγονότων κυρίως ποδοσφαίρου (τιμωρία έδρας κάποιου σωματείου του Δήμου, φιλοξενία αγώνα η προπόνηση Εθνικής ομάδας, ΕΠΣΣ, συλλόγων του δήμου κλπ), πάντα βέβαια με συνεργασία και καλή διάθεση και των δύο πλευρών.

Δεν επιτρέπεται η μίσθωση των παραπάνω χώρων σε τρίτους.

(Περσινό πρωτοσέλιδο για το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας)

Σε περίπτωση λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, κυλικεία κλπ ο ΟΠΑΚΠΑ θα πρέπει να έχει ποσοστό επί των εσόδων το οποίο θα καθοριστεί με νέα συμφωνία μεταξύ των δύο μερών.

Σε περίπτωση δημιουργίας ΠΑΕ ο ΜΓΣ Πανσερραικός θα μπορεί να επιτρέπει την χρήση των εγκαταστάσεων στην ΠΑΕ κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους και με την προϋπόθεση ότι προηγούμενα θα υπάρξει ενημέρωση του ΟΠΑΚΠΑ.

Επειδή η παραχώρηση προτείνεται να γίνει δωρεάν προς τον ΜΓΣ Πανσερραικό σύμφωνα με τους όρους που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία τους οποίους βέβαια πληροί όλους ο συγκεκριμένος σύλλογος σε περίπτωση που εγκριθεί η παραχώρηση της έκτασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, θα πρέπει ο ΜΓΣ Πανσερραικός να καταβάλει τα εξής στο Ν.Π.

α) Σε περίπτωση διεξαγωγής αγώνων στις νέες εγκαταστάσεις με έκδοση εισιτήριων το Ν.Π θα πρέπει να λαμβάνει ποσοστό του 15%, επί των εισπράξεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

β) Σε περίπτωση τοποθέτησης διαφημίσεων στους αθλητικούς χώρους αυτούς επίσης το Ν.Π. θα πρέπει να λαμβάνει ποσοστό 15% της υπογραφείσας σύμβασης μεταξύ του Συλλόγου με τον διαφημιζόμενο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

( Οι παραπάνω όροι θα ισχύουν και στην περίπτωση που δημιουργηθεί ΠΑΕ και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις).

Η έναρξη της καταβολής όλων των παραπάνω χρηματικών ποσών εφόσον παραμένει ο σύλλογος ερασιτεχνικός θα αρχίσουν να καταβάλλονται στο τρίτο έτους της λειτουργίας του, σε περίπτωση που δημιουργηθεί ΠΑΕ η έναρξη της καταβολής των συμφωνηθέντων θα γίνει άμεσα με την λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Διεξαγωγή μουσικών συναυλιών η άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων η διάφορων τουρνουά ποδοσφαίρου θα διεξάγονται κατόπιν ενημέρωσης του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ και σε περίπτωση έκδοσης εισιτηρίων θα καταβάλετε ποσοστό στον ΟΠΑΚΠΑ , κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών.

Όλες οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός πενταετίας σε διαφορετική περίπτωση αίρεται η παραχώρηση.

Για τα κτίσματα που υπάρχουν εντός του υπό παραχώρηση χώρου θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο μερών σχετικά με την διαχείριση τους ( συμπλήρωση εργασιών- ανακαίνιση κλπ.)

Όλα τα έσοδα που υποχρεούται να καταβάλει ο ΜΓΣ Πανσερραικός η ΠΑΕ θα τα καταβάλει στον ΟΠΑΚΠΑ φυσικά μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων και την έναρξη λειτουργίας του, καθώς επίσης ο ΟΠΑΚΠΑ θα είναι υπεύθυνος για την όλη παρακολούθηση – εξέλιξη των εργασιών κλπ. με άμεση ενημέρωση την Δ.Τ.Υ. του Δήμου Σερρών.

Σε περίπτωση μη εφαρμογής ενός εκ των παραπάνω όρων παρούσα γνωμοδότηση παύει να ισχύει.

Μεταξύ των δύο μερών θα πρέπει να υπογράφει συμφωνητικό το οποίο θα καταχωρηθεί επίσημα στην ΔΟΥ Σερρών.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μεταβίβασης της κυριότητας στον ΟΠΑΚΠΑ που είναι θέμα χρόνου τυπικής διαδικασίας το συμφωνητικό θα επασυνταχτεί με τους ίδιους ακριβώς όρους και θα υπογράφει μεταξύ του ΜΓΣ Πανσερραικός και του ΟΠΑΚΠΑ και τέλος ο ΜΓΣ Πανσερραικός οφείλει να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις του σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό λειτουργίας του Ν.Π.

Διαβάστε επίσης εδώ για το Κολυμβητήριο Σερρών

Διαβάστε επίσης εδώ Άμεση ανάγκη στη περιοχή Νικομηδείας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Νίκος Παπαθανάσης: Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

Την τεχνολογία ενεργοποιεί το ελληνικό Δημόσιο στη μάχη για τον εντοπισμό και τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση. Σε αυτό...

Νίκη Κεραμέως: Επέκταση της άδειας μητρότητας και σε ακόμα περισσότερους κλάδους

Ένας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προστασία της μητρότητας αναφέρει η Νίκη Κεραμέως Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Με...

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση επενδύει στους νέους αγρότες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,...

Ο Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, 83 χρόνια από την Πράξη Ανακήρυξης...

Γράφει ο Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, [email protected] Συνεδρίασε στην Ουάσιγκτον από 9-11 Ιουλίου 2024 η Σύνοδος Κορυφής του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«1ο Amphipolis Forum» στο Συνεδριακό Κέντρο Αμφίπολης σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου

«1ο Amphipolis Forum» στο Συνεδριακό Κέντρο Αμφίπολης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου. Διοργανώνεται από το Δήμο Αμφίπολης και την Kourtidis Group. Θα πραγματοποιηθεί στους...

4 με 6 Οκτωβρίου το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Καυτό φθινόπωρο αναμένεται για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο προσυνεδριακός πυρετός θα αρχίσει από αρχές Σεπτέμβρη, με κορύφωση τη ΔΕΘ, για να ακολουθήσει το Συνέδριο...

Σε Πρώτη και Ροδολίβος, του Δήμου Αμφίπολης νέα επένδυση για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας

Εγκρίθηκε νέα επένδυση για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας στις Σέρρες. Αναλυτικά, δόθηκε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων, για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Σταθμός Αποθήκευσης Ηλεκτρικής...

Συνέχισε να διαβάζεις