25/07/2024
30.4 C
Serres

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην καρδιά της Ευρώπης

Το θετικό κλίμα που κυριάρχησε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας αναφέρει με άρθρο του ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς 2
Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς 2

Η δημοσιονομικά αυστηρή Γερμανία αναγνωρίζει πλέον την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η ψήφος εμπιστοσύνης της Γερμανίας προς τη χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς μας σχέσεις. 
 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα διαθέτει μια ανθεκτική οικονομία, με δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.

Έχει επιτευχθεί απομείωση του χρέους σε ποσοστό κάτω από το 170% του ΑΕΠ, η ανεργία έχει συρρικνωθεί και η χώρα έγινε ξανά ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Κι όλα αυτά επικυρώνονται με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Nektar

Έτσι, στο νέο κεφάλαιο των ελληνογερμανικών σχέσεων αναμένεται σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν οι επενδύσεις, καθώς οι γερμανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί εξετάζουν σοβαρά να επενδύσουν εδώ.

Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς
Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς

Και το 2024 δημιουργείται ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την ενίσχυση των εμπορικών μας δεσμών, καθώς η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην προσεχή ΔΕΘ.
 
Για το Βερολίνο, η οικονομική σταθερότητα συνδέεται άρρηκτα με το γεωστρατηγικό αποτύπωμα. Σήμερα, η Γερμανία αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πόλο ενεργειακής και γεωπολιτικής σταθερότητας.

Είμαστε πλέον αναγνωρισμένα ένας αξιόπιστος εταίρος. 
 
Η ξεκάθαρη χάραξη από την Αθήνα μιας εξωτερικής πολιτικής αρχών και θέσεων προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας εκτιμάται από όλους.


Η κρυστάλλινη θέση της Ελλάδας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις θηριωδίες της Χαμάς αποτελεί απόδειξη της ευθύνης και της σοβαρότητας με τις οποίες η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις διεθνείς κρίσεις.

Επιπλέον, οι εταίροι συμφωνούν με την επιλογή της Ελλάδας να προσπαθήσει να οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ειδικά στο σημερινό ασταθές περιβάλλον συμπληρώνει ο Σερραίος Βουλευτής. 
 
Ταυτόχρονα, από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, φάνηκε ότι για τους Ευρωπαίους η Ελλάδα έχει συσσωρεύσει ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο και στον τομέα της ενέργειας. Οι εταίροι αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως κόμβο μεταφοράς «πράσινης» ενέργειας, καθώς και ως ενεργειακή γέφυρα της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Στο Μεταναστευτικό, η γερμανική πλευρά εξέφρασε την ανησυχία της για τις δευτερογενείς ροές και αναγνώρισε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Είναι, πλέον, σαφές σε όλους ότι η Ελλάδα φυλάει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. 
 

Στα χρόνια της κρίσης, ο γερμανικός Τύπος αδικούσε συχνά τους Έλληνες, προκαλώντας ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σήμερα, όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία ομονοούν ότι διαπράχθηκαν σημαντικά λάθη σε βάρος της Ελλάδας την εποχή της οικονομικής κρίσης και, παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι η χώρα μας διήνυσε μεγάλη απόσταση κοινωνικής και οικονομικής προόδου σε σύντομο διάστημα.


Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο δεν κατέδειξε απλώς ότι οι διμερείς σχέσεις έφτασαν σε υψηλότερο επίπεδο.

Κατέδειξε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις αποκτούν πλέον στρατηγικό βάθος.

Από την Γερμανία στην Αθήνα για τις…Σέρρες ο Τάσος Χατζηβασιλείου!

4.5 εκ. ευρώ για νέο αγωγό και βελτίωση υδραγωγείου από την ΔΕΥΑΣ για τον Λευκώνα

Η Αποκεντρωμένη «κόλλησε» τα LED στο Δήμο Σερρών

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Η υπογεννητικότητα μεγάλη απειλή για την Ελλάδα – 3 στα 4 νοικοκυριά δεν έχουν παιδί

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο πλανήτης «φλέγεται» – Η κλιματική αλλαγή απειλή για τον πλανήτη

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ...

Γιάννης Μυλόπουλος: Προτάσεις για την «πράσινη» μετάβαση, με σεβασμό στο κλίμα

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” θα καταψηφίσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύει την αίτηση κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού στην Περιστερά του Δήμου...

Γιάννης Μανιάτης: Η Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία να ανταποκριθεί στις σύγχρονες γεωπολιτικές ανάγκες

Το ζήτημα της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Ένωσης τόνισε στην ομιλία του στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Έρευνας ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας...

Έλενα Τούσκα: Το προσωρινό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, να μην γίνει “λουκέτο”

Ανακοίνωση για τη σχολική στέγη με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο σχολείων των Σερρών από την Έλενα Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών. Τα τελευταία χρόνια,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Υπό την αιγίδα της ΔΕΘ η SEREXPO 2024

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκο Ποζιρκίδη, θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Σερρών, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, προκειμένου να υπογραφεί Μνημόνιο...

Μαρίνα, φώς του αυγερινού …με τον χρωστήρα Διονυσίου !

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης «Τα θεμέλιά μου στα βουνά Και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους Και πάνω τους η μνήμη καίει Άκαυτη βάτος Μνήμη του λαού...

Κώστας Καραμανλής: Ξεκινάει ακόμα ένα έργο για την ορθή χρήση του νερού

Σε μια δύσκολη περίοδο που είναι εμφανέστατες οι ανάγκες ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. Ο κ....

Συνέχισε να διαβάζεις