02/05/2024
15.4 C
Serres

Τηγανίτες με σπανάκι, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού

Array

Η σεφ κάνει άνω-κάτω τη σπανακόπιτα και την ανασυνθέτει σε τηγανίτες πανεύκολες και νοστιμότατες.

20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 8 τηγανίτες

1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα (για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο πλυμένο σπανάκι – συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ)
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
160 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
2 αυγά
140 γρ. φέτα βαρελίσια, τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, προτιμότερο πρόβειο (με την πέτσα)
1 κουτ. σούπας ξίδι
30 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη, σε σκόνη (ή λιγότερο, αν δεν θέλουμε έντονη τη σάλτσα στο πρωινό)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.


Τηγανίτες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο.


Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός, όπως, π.χ., το μείγμα για κολοκυθοκεφτέδες.

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από τον χυλό για κάθε τηγανίτα. Θα χωρέσουν δύο τρεις τηγανίτες.

Πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν το λάδι και ο χυλός.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Στο τραπέζι θα έχουμε επίσης ελιές Καλαμών, ντοματίνια και φράουλες.

Συνταγή για τάρτα με μπρόκολο και μυρωδικά

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το καλύτερο κόλπο για εύκολο πακετάρισμα πριν από τις διακοπές

Το τρικ που ακολουθεί μία μαμά 2 παιδιών και έγινε viral στο Tik Tok. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο κι αν ανυπομονούμε για τις διακοπές μας,...

«Είμαι 58 ετών και η ιδέα του σεξ με απωθεί»: Η αληθινή μαρτυρία...

Είπε ότι μετά την εμμηνόπαυση έχει χάσει τελείως την ερωτική επιθυμία της και είναι σίγουρη ότι μιλάει εκ μέρους πολλών συνομηλίκων της. Στην εποχή που...

«Ο άντρας μου ταξιδεύει πρώτη θέση στο αεροπλάνο και αφήνει εμάς στην οικονομική»:...

Πολλοί συμβουλεύουν τη γυναίκα που τη μοιράστηκε να ζητήσει άμεσα διαζύγιο. Στην πραγματικότητα όμως το θέμα έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις από τη μεμονωμένη ιστορία ενός...

Χωρίς την Τατιάνα Στεφανίδου η ελληνική τηλεόραση;

Αβέβαιο φαίνεται πως είναι το μέλλον για την Τατιάνα Στεφανίδου στο κανάλι του ALPHA, αναφορικά πάντα με την επερχόμενη νέα τηλεοπτική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γάτα στις ΗΠΑ στάλθηκε κατά λάθος μέσα σε πακέτο χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι της

Επιβίωσε για μέρες χωρίς νερό και φαγητό. Μία οικογένεια στις ΗΠΑ συναντήθηκε ξανά με το κατοικίδιό τους, το οποίο εστάλη κατά λάθος στην Καλιφόρνια. Η Galeana...

Mακροζωία: Έτσι μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να γεράσουμε καλύτερα

Μήπως το παρακάνετε με την κατανάλωση πρωτεϊνών; Τότε μια νεότερη μελέτη σας δίνει τον καλύτερο λόγο για να εξισορροπήσετε την κατανάλωσή της: την πιθανότητα...

Ζωντανός «Νοστράδαμος»: Προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024

Ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ο «εν ζωή Νοστράδαμος» προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024 που θα προκληθεί από μπλακ άουτ...

Συνέχισε να διαβάζεις