28/04/2024
13.2 C
Serres

Τυροκροκέτες με σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτα από τον Άκη

Array


Φτιάξτε αφράτες κροκέτες τυριού με σουσάμι για ένα ιδιαίτερο ορεκτικό!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρμελάδα ντομάτα

  • Ρίχνουμε τις μισές ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. 
  • Τις υπόλοιπες ντομάτες τις κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Βάζουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε τους κύβους της ντομάτας. 
  • Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
  • Τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τις τυροκροκέτες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να παγώσει. 
  • Με τα χέρια μας, πλάθουμε μικρά μπαλάκια (κροκέτες) βάρους 15 γρ. το ένα.
  • Πανάρουμε τις κροκέτες στο αλεύρι, μετά στο αβγό, μετά στο σουσάμι, ξανά στο αβγό και μετά ξανά στο σουσάμι. 
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σπορέλαιο σε 2-4 εκ. βάθος να κάψει στους 170°C (αν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη, οι κροκέτες μπορεί να ανοίξουν).
  • Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα και τα φύλλα δυόσμου. 

Συστατικά

Για τη μαρμελάδα ντομάτα

  • 500 γρ. ντομάτες, χωρίς φλούδες και σπόρια, κομμένες στα 2
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. μηλόξιδο

Για τις τυροκροκέτες

  • 125 γρ. γραβιέρα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 100 γρ. σουσάμι
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο talk show του παρουσιαστή ότι κάποια στιγμή είχαν βγει ραντεβού Ο Τζίμι Φάλον μίλησε για το φλερτ που είχε κάποτε με τη Νικόλ...

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο το σεξ είναι καλύτερο στο δωμάτιο ενός...

Έχετε παρατηρήσει πόσο καλύτερο είναι το σεξ το καλοκαίρι; Κάτι γίνεται όταν είμαστε διακοπές και η επιθυμία μας για ερωτική επαφή εκτοξεύεται! Η αίσθηση...

Mακροζωία: Έτσι μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να γεράσουμε καλύτερα

Μήπως το παρακάνετε με την κατανάλωση πρωτεϊνών; Τότε μια νεότερη μελέτη σας δίνει τον καλύτερο λόγο για να εξισορροπήσετε την κατανάλωσή της: την πιθανότητα...

Οκτώ φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C

Επιλέξτε φρούτα «πρωταθλητές» σε περιεκτικότητα βιταμίνης C στην επόμενη βόλτα σας στο οπωροπωλείο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πέταξαν αντικείμενο στη Νίκι Μινάζ ενώ τραγουδούσε – Η τραγουδίστρια το έστειλε νευριασμένη πίσω στο κοινό

Η ράπερ αμύνθηκε κι έπειτα το έριξε με δύναμη προς το πλήθος Ένα αντικείμενο κόντεψε να χτυπήσει το κεφάλι της Νίκι Μινάζ κατά τη διάρκεια...

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Σε μια περίοδο που μιλάμε για υπερθέρμανση του πλανήτη και θερμοκρασίες ρεκόρ που κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση το καλοκαίρι στο αστικό περιβάλλον, το πιο...

Ο Κώστας Καραμανλής για τον Ε65: Άλλο ένα έργο ξεμπλόκαρε και δίνεται στους πολίτες!

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής για την παράδοση των 2 τελευταίων τμημάτων του...

Συνέχισε να διαβάζεις