13/06/2024
24.2 C
Serres

Με απόφαση Τζιτζικώστα διασφάλιση λειτουργίας δυο δομών για 2.700 άστεγους της Θεσσαλονίκης

Array

Τη συνέχιση λειτουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης διασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.


«Οι δυο εξαιρετικά σημαντικές κοινωνικές δομές παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στους 2.700 άστεγους της Θεσσαλονίκης, όπως έχουν καταγραφεί.

Η αξία τους είναι αδιαμφισβήτητη και ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρήσαμε χρέος μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου η λειτουργία τους να συνεχιστεί.

Έτσι, διασφαλίσαμε τη συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών τους, με τη χρηματοδότησή τους από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο νέο ΕΣΠΑ, αποδεικνύοντας γι’ ακόμα μια φορά ότι αφενός μετατρέπουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για κάθε συμπολίτη μας, αφετέρου ότι με κάθε έργο και δράση μας εκπληρώνουμε τη διαρκή δέσμευσή μας να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του, κανέναν πίσω», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1


Η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και η πρόσβαση των αστέγων σε βασικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και προσωπικής φροντίδας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν οι ωφελούμενοι να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται.

Οι δομές αυτές, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο, καλύπτουν συμπληρωματικά τις ανάγκες των δικαιούχων σε στέγαση, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι δυο δομές επιδιώκουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγων με την παροχή βασικών αγαθών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στην πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινής γνώμης και στην ενδυνάμωση και εμψύχωση των ωφελούμενων.Στόχος είναι η παροχή βασικών αγαθών, η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγων και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Θεσσαλονίκης»


Η δομή «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Θεσσαλονίκης» είναι μια ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Επίσης, ομάδα εργασίας στο δρόμο (street work) συμβάλλει στην ασφαλή καταμέτρηση των αστέγων της πόλης και τη σαφή αποτύπωση των σημείων που βρίσκονται ή μετακινούνται, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την επανένταξή τους.


«Υπνωτήριο αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης»


Η δομή «Υπνωτήριο αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης» είναι μια δομή άμεσης φιλοξενίας, που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτει επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο.

Παρέχει υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.


Με την απόφαση του Περιφερειάρχη, οι δυο δομές έχουν διασφαλισμένη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2025.

Παρουσίασε στις Σέρρες ο Τζιτζικώστας τα έργα Πολιτισμού της Περιφέρειας!

Κώστας Μακεδόνας: Υποψήφιος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Υποψήφιος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 04 , 12 & 16 Σεπτεμβρίου οι Βραδιές Πολιτισμού!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τομ Κρουζ: Στην Ελλάδα ο διάσημος ηθοποιός – Ο λόγος επίσκεψής του

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Τομ Κρουζ Τη χώρα μας έχει επισκεφθεί ο Τομ Κρουζ από το βράδυ της Δευτέρας 10...

Σάννυ Μπαλτζή: «Η κόρη μου λέει ότι ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να της συμβεί να έχει εμένα μαμά»

Η αποκάλυψη της Σάννυ Μπαλτζή για την κόρη της Η Σάννυ Μπαλτζή βρέθηκε καλεσμένη στην «Οδό Ζαρίφη» στο Open και μίλησε για τα προσωπικά της...

Κωνσταντίνος Αργυρός: Το άγνωστο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε – “Έπαθα drop foot”

Για τους πιο δύσκολους μήνες της ζωής του μίλησε ο Κωνσταντίνος Αργυρός αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός βρέθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις