Μεγαλύτερο το πρόβλημα στο Νοσοκομείο Δράμας

Τι αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Δράμας με διασωληνωμένους.

Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Δράμας;

Στο αυτονόητο προχώρησε η κυβέρνηση παρατείνοντας έως τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονoϊό.

Θα μου πεις δεν είχε άλλη λύση, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, μέσα στις οποίες σαφώς συμπεριλαμβάνεται και ο Νομός Σερρών

Με ένα νοσοκομείο που σαφέστατα τις τελευταίες δύο μέρες πηγαίνει καλύτερα από πριν, αν και δεν έχει ακόμα δυνατότητες να εξυπηρετεί και άλλους νομούς, παρά μόνο κάποια πολύ λίγα περιστατικά

Απόδειξη πως χθες το πρωί απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα. Επρόκειτο για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά από την Δράμα που μπήκαν σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Σωτηρία».

Τραγική όμως είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας καθ΄ότι έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ και οις ασθενείς διασωληνώνονται σε χειρουργεία, ενώ άλλοι ασθενείς διακομίζονται σε πόλεις όπως οι Σέρρες, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Προφανώς άρχισαν να φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα του lockdown…

Που θα συνεχιστεί και την άλλη βδομάδα, ενώ οι γνωρίζοντες μιλάνε για άρση στις 14 Δεκεμβρίου για τις μικρές επιχειρήσεις και στις 21 Δεκεμβρίου για τις υπόλοιπες.

Για την εστίαση και προς το παρόν.

Διαβάστε επιπλέον για τα Νέα των Σερρών: