Λευτέρης Αβραμάκης: Το Υπουργείο Υγείας κωφεύει στην κραυγή αγωνίας του σερραϊκού λαού

Λευτέρης Αβραμάκης: Το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων έχει αφήσει το Νοσοκομείο εδώ και πολλούς μήνες χωρίς χειρουργεία

Με αφορμή την υποστελέχωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και ειδικότερα την επικείμενη αδυναμία της Καρδιολογικής Κλινικής να εκτελέσει εφημερίες από 17 Οκτώβρη κι έπειτα, λόγω υποστελέχωσης, καθώς και της Παθολογικής από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου κι έπειτα λόγω της συνταξιοδότησης των Διευθυντών της, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε: 

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του χειμώνα, περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη του πρώτου κύματος πανδημίας του covid – 19 στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του δεύτερου, κι ακόμη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα ίδια επίδικα.

Η ευκαιρία που δόθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες να προχωρήσει στην ουσιαστική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, με δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ καθώς και κλινών covid – 19, με τη δημιουργία υποδομής για δωρεάν μαζικά τεστ, την προμήθεια την δημόσιων νοσοκομείων με τα απαραίτητα προστατευτικά υλικά και τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν αξιοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι δημόσιες δομές υγείας, το τείχος απέναντι στην πανδημία, να μείνουν ευάλωτες και σταθερά αντιμέτωπες με την κατάρρευση.

Στην ίδια κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο σήμερα λειτουργεί με μικρό ποσοστό πληρότητας των οργανικών θέσεων της ιατρικής υπηρεσίας, ενώ ο αριθμός αυτός φθίνει συνεχώς.

Η Πνευμονολογική και οι Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου, οι βασικότερες κλινικές για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid – 19, καθώς και η Καρδιολογική αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας εντός των επόμενων ημερών, αφού δεν θα μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα εφημεριών.

Το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, επίσης, έχει αφήσει το Νοσοκομείο εδώ και πολλούς μήνες χωρίς χειρουργεία, γεγονός που αποτελεί άλλη μία σημαντική πληγή. Επιπλέον, αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα πολλές αποχωρήσεις νοσηλευτών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χρειάζεται άμεση στήριξη, πριν ακόμη ξεκινήσει ο χειμώνας και σημειωθεί έξαρση σε διάφορες άλλες ιώσεις που παίρνουν το χαρακτήρα επιδημίας. Χρειάζεται η χωρίς καθυστέρηση πρόσληψη ιατρών – περί τους 20 ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών – καθώς και το αναγκαίο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί άλλο να κωφεύει στην κραυγή αγωνίας που απευθύνει το σύνολο του σερραϊκού λαού, όλων μας.

Η πρακτική των «κατόπιν ενεργειών μου» όχι μόνο δεν έχει αποδώσει κάτι μέχρι σήμερα, αλλά συντέλεσε στην επιδείνωση της κατάστασης.

Να ακούσει, λοιπόν, η Κυβέρνηση χωρίς άλλη καθυστέρηση τις καθημερινές εκκλήσεις του προσωπικού της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου και να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.» 

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: