Στο Ρ/Σ Κόκκινο Θεσσαλονίκης συνέντευξη Λευτέρη Αβραμάκη για τον αθλητισμό στο Νομό Σερρών

Σε συνέντευξή του στο Ρ.Σ Κόκκινο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Τσίφκα Στέφανο, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Λευτέρης Αβραμάκης:Για τον αθλητισμό στο Νομό Σερρών

«Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν στο Νομό Σερρών ή δρομολογήθηκαν και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους, μια σειρά από έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που αναβάθμισαν σημαντικά τις υπάρχουσες υποδομές, υπήρξαν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και απέδειξαν πως αντιλαμβανόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ την έννοια της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών της Ελλάδας. 

Στο Νομό Σερρών από τα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ξεχωρίζουν η κατασκευή του Νέου Κολυμβητηρίου (για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε 5,5 εκ ευρώ και η σημερινή κυβέρνηση πρόσθεσε άλλες 900 χιλ ευρώ για την βιοκλιματική μελέτη) και η αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο του Δήμου Σερρών προυπολογισμού 507 χιλιάδων ευρώ, το οποίο και ολοκληρώθηκε. 

Λευτέρης Αβραμάκης:Επιπρόσθετα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκαν και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από το Φιλόδημος μεταξύ άλλων  τα εξής έργα:

  1. Αποκατάσταση του υγρού στίβου Κωπηλατοδρομίου Πεθελινού, προϋπολογισμού 150.000 €, 
  2. Επισκευή αποδυτηρίων γηπέδου ποδοσφαίρου Εμμανουήλ Παππά, προϋπολογισμού 25.000 €,
  3. Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Εθνικό Στάδιο του Δήμου Σερρών, προϋπολογισμού 70.000 €, 
  4.  Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών, προϋπολογισμού 64.139,12 €,
  5.  Κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στο Δήμο Σερρών, προϋπολογισμού 73.000 €. 
  6.  Βελτίωση εγκαταστάσεων κέντρου θεραπευτικής ιππασίας, με ποσό χρηματοδότησης 99.000,00 ευρώ, 
  7. Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού γηπέδου Παραλιμνίου, με ποσό χρηματοδότησης 343.000.00 ευρώ»  

Πρόκειται για μια σειρά από μικρά έργα από άποψη χρηματοδότησης, τα οποία όμως είναι πολύ σημαντικά για την τοπική κοινωνία καθώς αναβαθμίζουν τις πόλεις και τα χωριά μας  καθιστώντας πιο προσιτό και ελκυστικό τον μαζικό αθλητισμό.

Μέχρι σήμερα, το μόνο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η προσπάθειά της να παρουσιάσει ως δικό της έργο όσα έγιναν ή εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια καπηλείας που επιχειρείται, αναδεικνύει δυστυχώς ότι η ΝΔ δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην ελληνική επαρχία». 

Λευτέρης Αβραμάκης:Για τον Πανσερραϊκό και τα αιτήματα αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια σημαντική προσπάθεια αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για ένα πλάνο πενταετίας που στον πυρήνα του είχε την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας όλων των συλλόγων, την κατάργηση των ομάδων δορυφόρων και όλου αυτού του συστήματος που έχει διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο δέχτηκε επίθεση από πολλές πλευρές κατά κύριο λόγο από μια ομάδα συμφερόντων που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΝΔ.

Η ΝΔ υποσχέθηκε μια άλλου τύπου αναδιάρθρωση που σήμερα αρνείται να υλοποιήσει με αποτέλεσμα να έχουμε το φαινόμενο ομάδες να καταθέτουν τις σφραγίδες τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο κ Αυγενάκης είναι άφαντος και έχει απόλυτη ευθύνη για το επιτελικό μπάχαλο που έχει δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τελικά κανείς πώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν τελικά, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξή τους.

Κατά την άποψη μου αν και η αναδιάρθρωση επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα και να συζητήσουμε πώς μπορεί να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρό, χωρίς σχέσεις εξάρτησης από μεγάλες ομάδες, πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων και ποιο είναι το κατάλληλο πλαίσιο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων».   

Για το άνοιγμα των σχολείων o Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε:

«Τραγικά ανεύθυνη και ανεπαρκής η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ είχαν τόσους μήνες να σχεδιάσουν και να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλούς επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες, η κυβέρνηση κατάφερε να μην κάνει τίποτα αλλά αντίθετα να χειροτερέψει την κατάσταση στα δημόσια σχολεία σε σχέση με πέρυσι.

Λιγότεροι καθηγητές, πολλά σχολεία χωρίς υπαλλήλους καθαριότητας οι οποίοι προσλαμβάνονται με μεγάλη καθυστέρηση και αφού γονείς και εκπαιδευτικοί καθάρισαν τα σχολεία, χωρίς τελικά να έχουν εξασφαλιστεί μάσκες για όλα τα σχολεία αφού πολλοί διαγωνισμοί βγήκαν άγονοι ή κατέληξαν στην παράδοση ακατάλληλων μασκών για παιδιά, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί περισσότερες αίθουσες και χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, με αποτέλεσμα στα αστικά κέντρα να έχουμε ακόμα και 25 μαθητές ανά τάξη, αντί για 15 που θα έπρεπε». 

Για το Νοσοκομείο Σερρών, ο Βουλευτής Σερρών επανέλαβε ότι αυτό λειτουργεί οριακά σε πολλές ειδικότητες και ότι απαιτείται άμεσα η ενίσχυσή του σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε εκ νέου την κυβέρνηση για τον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνει με πρόσχημα των κορωνοϊό εστιάζοντας στις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, την περικοπή του Δώρου των Χριστουγέννων και την τεράστια ύφεση που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί με τις πολιτικές που υιοθετεί. 

Εν κατακλείδι ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ΝΔ με πρόσχημα τον κορωνοϊό επιδίδεται σε δραστικές περικοπές όλων των υπηρεσιών που απευθύνονται μαζικά στην κοινωνία την ίδια στιγμή που μοιράζει χρήματα σε μικρές ομάδες της οικονομικής ελίτ.

Η ασυλία που απολαμβάνει στα πλαίσια της Μιντιακής Δημοκρατίας, σύντομα θα τελειώσει, διότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο τις μεγάλες διαφορές μεταξύ της σημερινής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της προηγούμενης φιλολαϊκής, προοδευτικής και κοινωνικά δίκαιης πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: