Το βιολογικό ποιοτικό, πιστοποιημένο βαμβάκι και τα νιάτα της Ελλάδας ! Του Μάρκου Μπόλαρη*

Όταν έχεις συγκριτικά πλεονεκτήματα
τα αναδεικνύεις , τα αξιοποιείς ,
τα προβάλλεις και προβάλλεσαι , και εν τέλει κερδίζεις χρήματα, κύρος, αξιοπιστία, θέσεις εργασίας !

Θέλω σήμερα Να σας προκαλέσω αναφερόμενος στο μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα που είναι το ελληνικό βαμβάκι ποιότητας , αυτό το μέγιστο πλεονέκτημα γιά τον αγροτικό, μεταποιητικό , βιοταχνικό και βιομηχανικό – κλωστουφαντουργικό κλάδο της πατρίδας, αυτό το μέγιστο πλεονέκτημα του μοναδικά ποιοτικού βαμβακιού που το εκμηδενίσαμε ως ένα γελοίο μεταπρατικό και απομυζητικό οικονομικοπολιτικό και αγροτοσυνεταιριστικό σύστημα ευρωπαικών επιδοτήσεων !

Ανταλλάξαμε τον λευκό χρυσό της εξαίρετης και μοναδικής ίνας του βαμβακιού γιά να εισπράξουμε ως ιθαγενείς τα καθρεφτάκια των γιαλαντζί επιδοτήσεων της Ευρώπης !
Καθώς γύρω μας είναι εμφανή τα ερείπια που προκάλεσε στο διάβα της η δεκαετής λαίλαπα της οικονομικής τρικυμίας, καθώς γύρω μας υπάρχει η αφασία ενός οικονομικοπολιτικού συστήματος που δεν αρθρώνει πρόταση γιά το χτίσιμο ενός νέου παραγωγικού προτύπου γιά την Χώρα και τον Λαό , γιά τους νέους Έλληνες ερευνητές, επιστήμονες, γεωπόνους, χημικούς, πληροφορικάριους, βιοτέχνες και εκκοκιστές, πωλητές και αγρότες, κλωστουφαντουργούς και εξαγωγείς, ενός Νέου Παραγωγικού Προτύπου που εδράζεται στα μείζονα των πλεονεκτημάτων του τόπου και του Λαού, ώστε να εγκατασταθεί στην πρωτοπορία της διεθνούς αγοράς σήμερα, με ποιότητα προιόντων άριστη και ανταγωνιστική, βιολογική και με βιώσιμες παραγωγικές διαδικασίες !

Ναί , έχει επείγουσα ανάγκη η Ευρώπη, η Αμερική από βαμβάκι άριστης ποιότητας, βιολογικής καλλιέργειας, πιστοποιημένο προιόν με όρους υγιεινής, ώστε να παραχθούν ποιοτικά και ασφαλή ρούχα κι ιδιαίτερα εσώρουχα παιδικά !

Ναί, είναι εξαιρετική η πρόκληση γιά τον Έλληνα βαμβακοπαραγωγό, γεωπόνο, εκκοκιστή, βιομήχανο κλωστουφαντουργό, εξαγωγέα να ανταποκριθεί στην κατεπείγουσα ζήτηση της απαιτητικής διεθνούς αγοράς γιά βιολογικό ποιοτικό βαμβάκι με υψηλή εμπορική αξία !

Πρόκειται γιά μια πρόκληση που απαιτεί εγκατάλειψη, απάρνηση μιάς στρεβλής λογικής παραγωγής κακή ποιότητας βαμβακιού μόνον και μόνον γιά την επαιτεία της επιδότησης, στρεβλής λογικής καλλιέργειας που εξέθρεψε ένα σύστημα παραγοντίσκων της αθλιότητας, που προόθησε εκατοντάδες σπόρους, που απαξίωσε το προιόν του λευκού χρυσού των πεδιάδων της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Θράκης και της Ρούμελης, που απαξίωσε την ποιότητα του μόχθου των αγροτών και μας ευτέλισε αδειάζοντας τα χωριά και τα κεφαλοχώρια μας !

Να αλλάξουμε κατεύθυνση χρειάζεται,
να αλλάξουμε στρατηγική απαιτείται,
να στραφούμε στις αγορές που αναζητούν και πληρώνουν την άριστη βιολογική κι οικολογική ποιότητα του βαμβακιού γιά τα πιό ακριβά πουκάμισα στον κόσμο , για τα άριστα των παιδικών ρούχων !

Να αξιοποιήσουμε την γή, τους αγρότες, τους ερευνητές, τους πωλητές στις διεθνείς αγορές , τα πολυτάλαντα Ελληνόπουλα !

Κι είναι δεκάδες χιλιάδες αρχικά κι ύστερα εκατοντάδες οι νέες θέσεις εργασίας εάν οι μύωπες του καταπεσόντος Συστήματος αποφασίσουν να ασχοληθούν με την μέγιστη πρόκληση του λευκού χρυσού, του ποιοτικού βιολογικού πιστοποιημένου βαμβακιού !

Τολμώ να ισχυριστώ ότι
μιά αρχή, μιά στροφή προς την κατελυθυνση αυτή επιχειρήσαμε τα κρίσιμα χρόνια 2015 – 2016, παρά τις σφοδρές αντιστάσεις,
παρά τα ισχυρότατα αντιτιθέμενα συμφέροντα που κολλούν την ρόδα απ’ το αμάξι του ήλιου στη λάσπη !

Οι δυνάμεις που αντιλαμβάνονται υπάρχουν,
οι δυνατότητες υψηλές
κι η πρόκληση γιά ένα αύριο ποιότητας παρούσα !

Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι Σερραίος πολιτικός