Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία Ηχηρό «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Ηχηρό «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Χιλιάδες κόσμου επέλεξε να πάει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα και να πει ένα βροντερό «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πολίτες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά και τις Σέρρες, έδωσαν το «παρών» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μακεδονικών σωματείων και συλλόγων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μεσημέρι, η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα που έδιναν το μήνυμα των πολιτών ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας, που κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή.

Αν και η Αστυνομία έκανε λόγο για 60.000 πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα, οι διοργανωτές ανεβάζουν κατά πολύ αυτόν τον αριθμό και κάνουν λόγο για 500.000 , αλλά και για 1.000.000 ανθρώπους.

Η συντριπτική πλειονότητα τους βέβαια ήταν οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ, για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη.

Αργά το μεσημέρι όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μια πολύ μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό φραγμό προς τη Βουλή με τους αστυνομικούς να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν εκκαθαριστική επιχείρηση στις τελευταίες μικροεστίες έντασης.

Οι συγκεντρωμένοι βέβαια που περέμεναν ειρηνικά στο σημείο δεν ξεπερνούσαν τα 1.500 άτομα και συνεχώς μειώνονταν Πηγές της Αστυνομίας έκαναν λόγο για ακροδεξιούς, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο του πρωθυπουργού, μιλώντας για «ακραία στοιχεία» και «μέλη της Χρυσής Αυγής», που έδωσαν τον τόνο για ακόμα μία φορά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here