29/04/2024
22.5 C
Serres

Λαμπρόψωμο

0

Φτιάχνουμε παραδοσιακό ψωμί για το δείπνο της Ανάστασης.

Βάζουμε μπόλικα μπαχαρικά για να μοσχομυρίζει και το απολαμβάνουμε αφράτο και πεντανόστιμο.

Συνολικός Χρόνος: 1:30′

Υλικά

25 γρ. φρέσκια μαγιά
320 ml χλιαρό νερό
50 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισο
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, τριμμένο
1/2 κ.γ. καρδάμωμο, τριμμένο ή 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι
1 κόκκινο αυγό
σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προζύμι: Σε ένα μπολ διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά σε 50 ml από το χλιαρό νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 2 κουτ. σούπας από το αλεύρι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15΄ μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το προζύμι, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το υπόλοιπο νερό.

Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά με τα χέρια να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30΄.

Κρατάμε 100 γρ. από τη ζύμη για να στολίσουμε το ψωμί και με την υπόλοιπη πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβελάκι. Το βάζουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη λαμαρίνα του φούρνου.

Βήμα 3

Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε το καρβέλι κάνοντας έναν σταυρό ή όποιο άλλο σχέδιο θέλουμε και στη μέση βυθίζουμε ελαφρώς το κόκκινο αυγό.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε ξανά το λαμπρόψωμο σε ζεστό μέρος για 30΄.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για περίπου 40΄.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το πιάνουμε με μια πετσέτα μην καούμε και χτυπάμε το κάτω μέρος του με τις αρθρώσεις των δαχτύλων.

Αν ο ήχος είναι κούφιος, τότε είναι έτοιμο. Διαφορετικά, ψήνουμε για περίπου 5΄-10΄ επιπλέον.

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και την έκανε έτσι, ότι θα με χτυπήσει»

0

“Του Ανδρεά Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη.

Ο άνθρωπος ήταν παραπεταμένος εκεί σε ένα σπιτάκι, εκεί δίπλα στο Καστρί. Ένα γεύμα έκανε μαζί τους. Μόνος του”, λέει η Δήμητρα Λιάνη.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου κάθισε στην πολυθρόνα απέναντι από τον Γιώργο Λιάγκα, το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Παπανδρέου πως δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους.

Ωστόσο, ήταν μία άλλη φράση που είχε πει ο Νίκος Παπανδρέου στη συνέντευξη που είχε δώσει στο Πρωινό, αυτή που προκάλεσε τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου να κάνει κάποιες αποκαλύψεις που κάνουν αίσθηση.

Ο Νίκος Παπανδρέου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: ««Μου κόστισε η πολυτάραχη ζωή του πατέρα μου.

Στα 17 – 18 που δεν έχεις ωριμάσει, δεν καταλαβαίνεις τον πατέρα σου που κάνει πράγματα που δεν είναι μέσα στον κλασικό πυρήνα της οικογένειας.

Επιπλέον, η μητέρα μου με διάλεξε στα 17 μου, να έρθω από τον Καναδά να τον χωρίσω από την κοπέλα του. Ήρθα σαν ταύρος να προστατέψω την μητέρα μου και το όραμά μου για μια οικογένεια».

Το αρχικό σχόλιο που έκανε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ήταν εξής: «Αυτοί ανακατευόντουσαν παντού. Αλλά ποιος τον ρώτησε;

Εδώ ολόκληρος Παπανδρέου και μου λέει «Άκουσε Δήμητρα, δεν με νοιάζει τι λέει η οικογένειά μου, από το ένα αφτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν. Να μη δίνει σημασία σε τίποτα από όλα αυτά. Προχωράμε». Αυτός ήταν ο Ανδρέας».

Στη συνέχεια, σόκαρε με την περιγραφή ενός περιστατικού που συνέβη λίγες μέρες πριν φύγει ο Ανδρέας Παπανδρέου από τη ζωή.

«Το ήξερα αυτό ότι υπήρχε. Μπροστά μου ήταν όλα πολύ ωραία, πίσω από την πλάτη μου φυσικά γινόταν.

Δεν εκτιμήθηκε ποτέ ότι στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα μέχρι το τέλος.

Εδώ έφτασε μια φορά ο Νίκος, λίγες μέρες πριν πεθάνει, με τον Αντρίκο, να μπουν μέσα και να λύσει τη ζώνη του και να την κάνει έτσι μες στο σπίτι μας, ότι θα με δείρουν, ότι θα με χτυπήσουν, ότι τι με περιμένει… Έχει κάνει και πολλές χειρότερες κινήσεις», αποκάλυψε.

«Δεν ήθελαν να γίνω μία Παπανδρέου. Δεν έχεις δει που με λένε μόνο Δήμητρα Λιάνη; Δεν υπάρχει το Παπανδρέου γι’ αυτούς. Το έχουν ξορκίσει», πρόσθεσε και έκανε ακόμα μια αποκάλυψη: «Του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη.

Ο άνθρωπος ήταν παραπεταμένος εκεί σε ένα σπιτάκι εκεί δίπλα στο Καστρί. Ένα γεύμα έκανε μαζί τους. Μόνος του».

Στηβ Ντούζος: Στο νοσοκομείο εδώ και τρεις εβδομάδες ο ηθοποιός -«Τα έκανα λίγο μαντάρα όλα»

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Οργή στα Χανιά: Σερβιτόρος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από ιδιοκτήτη καταστήματος

Άγνωστοι είναι οι λόγοι για το βίαιο περιστατικό

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στα Χανιά, καθώς ένας σερβιτόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τον ιδιοκτήτη του διπλανού καταστήματος.

Συγκεκριμένα, ένας σερβιτόρος καταγγέλλει πως δέχτηκε επίθεση από ιδιοκτήτη καταστήματος στο Ενετικό Λιμάνι, με το όλο θέμα να κινητοποιεί τόσο το Λιμενικό όσο και την αστυνομία.

Ο 20χρονος υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από τον επιχειρηματία για λόγους που μένει να αποσαφηνιστούν.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά έκανε μήνυση στον 40χρονο, ενώ εκείνος παρέμενε άφαντος μέχρι την παρέλευση του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zarpanews.gr, το βίαιο επεισόδιο μεταξύ γνωστού ιδιοκτήτη επιχείρησης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και σερβιτόρου διπλανής επιχείρησης, έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 26 Απριλίου.

Κρήτη: 50χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει στη ΔΕΗ – Του είχαν κόψει το ρεύμα

Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

Κρήτη: 50χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει στη ΔΕΗ – Του είχαν κόψει το ρεύμα

Σοκ προκαλεί πρόσφατο περιστατικό στην Κρήτη

Στην Κρήτη ένας πολίτης απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στα γραφεία της ΔEΗ.

Τι είχε συμβεί

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 50 ετών που βρισκόταν στον Άγιο Νικόλαο και έχοντας μαζί του ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί επειδή η επιχείρηση διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του, λόγω οφειλής.

Πριν από λίγο αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Α.Τ Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας διαμαρτύρεται η ΔEΗ προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού του, λόγω οφειλής, παρότι η σύζυγός του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

50χρονος έκανε στpıπτiζ σε κοινή θέα στο κέντρο της Λάρισας

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Επιστήμονες ανακάλυψαν κατά λάθος ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα (βίντεο)

0

Η ομάδα των επιστημόνων εξέταζε τον καρκίνο του προστάτη όταν εντόπισε το απίστευτο εύρημα.

Στην ανακάλυψη ενός νέου οργάνου του ανθρώπινου σώματος προχώρησε μια ομάδα ερευνητών από την Ολλανδία.

Οι επιστήμονες τον Σεπτέμβριο του 2020 το ανακάλυψαν εντελώς τυχαία, ενώ μελετούσαν τον ορό γάλακτος για τον καρκίνο του προστάτη.

Αυτό το κρυμμένο όργανο βρισκόταν κάτω από τη μύτη μας όλο αυτό τον καιρό, ή για την ακρίβεια, ακριβώς πίσω από αυτήν.

Βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το κεφάλι, ακριβώς κάτω από το πρόσωπο.

Βέβαια κανείς μπορεί να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν μια ομάδα που μελετά τον καρκίνο του προστάτη να ανακαλύπτει ένα όργανο στο ανθρώπινο κεφάλι, δεδομένου ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά άκρα του σώματος.

Όλα έγιναν αφού οι επιστήμονες που μελετούσαν τον καρκίνο πραγματοποίησαν μια σειρά από αξονικές τομογραφίες και τομογραφίες PET σε ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε ραδιενεργή γλυκόζη που κάνει τους όγκους να λάμπουν στις τομογραφίες, αναφέρει το Unilad.

Η ομάδα του Ολλανδικού Ινστιτούτου Καρκίνου συνειδητοποίησε ότι δύο περιοχές μέσα στο κεφάλι των ασθενών φωτίζονταν πάρα πολύ και κατάλαβαν ότι ένα σύνολο σιελογόνων αδένων ήταν κρυμμένο εκεί μέσα.

Οι επιστήμονες ονόμασαν το όργανο «σωληναριακούς σιελογόνους αδένες» και για να είναι ακριβείς σχετικά με τη θέση τους.

Βρίσκονται πίσω από τη μύτη, στη γωνία όπου η ρινική κοιλότητα συναντά το λαιμό.

Όσο για το τι κάνει αυτό το όργανο που ανακαλύφθηκε τυχαία, υποτίθεται ότι οι συγκεκριμένοι αδένες «λιπαίνουν και υγραίνουν την περιοχή του λαιμού πίσω από τη μύτη και το στόμα».

Ο Δρ Wouter Vogel, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου, δήλωσε ότι οι πιο πιθανοί λόγοι για τους οποίους παρέμειναν κρυμμένοι τόσο καιρό είναι επειδή χρειάζεται «πολύ ευαίσθητη απεικόνιση» για να τους εντοπίσει κανείς και επειδή δεν είναι «πολύ προσβάσιμοι».

«Οι άνθρωποι έχουν τρία σύνολα μεγάλων σιελογόνων αδένων, αλλά όχι εκεί.

Δέρμα: Το σύμπτωμα που «προδίδει» ότι το έντερο νοσεί

Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

Στηβ Ντούζος: Στο νοσοκομείο εδώ και τρεις εβδομάδες ο ηθοποιός -«Τα έκανα λίγο μαντάρα όλα»

0

Στο νοσοκομείο με χρόνια πνευμονοπάθεια νοσηλεύεται εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ο Στηβ Ντούζος, όπως αποκάλυψε σήμερα η εκπομπή «Το Πρωινό».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο γνωστός ηθοποιός νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι, και υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις.

Ο ίδιος, μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή, περιέγραψε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο με τους πνεύμονες, όσο και με την καρδιά του, ενώ πρόσθεσε πως ευελπιστεί ότι θα πάρει εξιτήριο προς το τέλος της εβδομάδας.

Στηβ Ντούζος: Έχω Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και προβλήματα με την καρδιά

Ο Στηβ Ντούζος, παρά την περιπέτεια με την υγεία του, εμφανίστηκε ευδιάθετος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Λιάγκα, με τον 65χρονο ηθοποιό να απαντά αρχικά σχετικά με το τι του συνέβη, λέγοντας ότι είναι «κακό παιδί» και γελώντας.

«Πήγα να κάνω τις σχετικές εξετάσεις που κάνω κάθε εξάμηνο – χρόνο και είδαμε ότι έχει προχωρήσει το θέμα με τους πνεύμονες.

Τα έκανα λίγο μαντάρα όλα. Κάνω κάποιες θεραπείες.

Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα είναι καλά και στο τέλος της εβδομάδας θα την κάνω», εξήγησε στη συνέχεια ο Στηβ Ντούζος.

«Έχω Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια 2 και προβλήματα με την καρδιά, αυτά πάνε πακέτο. Και τα κιλά, και οι καταχρήσεις, και η νοοτροπία, όλα παίζουν ρόλο.

Δεν μπορείς να μάθεις καινούργια κόλπα σε παλιό σκύλο. Μου λένε να κόψω το κάπνισμα, δεν κόβεται το κάπνισμα. Καπνίζω 10-15 τσιγάρα την ημέρα», πρόσθεσε ο ίδιος, με τον Γιώργο Λιάγκα και τους συνεργάτες του να τον παροτρύνουν να κόψει το κάπνισμα και να προσέχει τον εαυτό του.

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Θα είναι μία κούκλα: Αυτό είναι το φόρεμα που θα φορέσει στη Eurovision η Μαρίνα Σάττι

0

Η πρώτη πρόβα στη σκηνή

Τελευταία στιγμή άλλαξε το outfit της Μαρίνας Σάττι για την εμφάνισή της στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2024 και ήδη διέρρευσε στιγμιότυπο από την πρόβα της τραγουδίστριας.

Η Μαρίνα Σάττι που κάνει σήμερα την πρώτη της πρόβα στη σκηνή της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, θα εμφανιστεί με αθλητικό ροζ-λιλά φόρεμα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Reddit, με την ομάδα της να επιμελείται το look της.

Φωτογραφίες από την πρώτη πρόβα:

prova e vima
prova1 e vima
prova2 e vima

«Εμφανίστηκε ως δια μαγείας εμφανίστηκε η ιδέα ενός άλλου κοστουμιού. Άλλο χρώμα, άλλη φόρμα και άλλο σχήμα.

Δεν το έχουμε τελειώσει, το δουλεύουμε ακόμα και είναι τρομεροί οι σχεδιαστές και η ενδυματολόγος μας. Πειραματιζόμαστε ακόμα.

Είναι μεγάλη η σκηνή, θα είναι σε σχήμα σταυρού και η κάθε πλευρά είναι 18 μέτρα.

Θα έχει πολύ χορό και για να πας από τη μία άκρη στην άλλη τρέχεις, παίζει ρόλο το ρούχο και το παπούτσι.

Πρέπει να ταιριάζει και με τα visuals και με τα ρούχα των χορευτών» είχε δηλώσει η Μαρίνα Σάττι για την εμφάνισή της.

Καλομοίρα: «Θα συγχωρούσα στον Γιώργο την απιστία, έχουμε τρία παιδιά»

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Επέτειος γάμου για το ζευγάρι – «Να γεράσουμε μαζί»

0

Τα τρυφερά λόγια που έγραψαν στο Instagram

Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος γιορτάζουν πέντε χρόνια έγγαμου βίου.

Ήταν Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019 όταν η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος παντρεύτηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης με κουμπάρες τη Ρίτσα Παπακαλιάτη και τη Λένια Παπακαλιάτη, σύζυγο του αδελφού του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Τη νύφη τη συνόδευσε η κόρη της, Εύα.

Ο Λευτέρης Σουλτάτος δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram φωτογραφίες από τον γάμο τους, σημειώνοντας: «29/4! Σαν σήμερα! 5 χρόνια γάμου. Ανυπομονώ να γεράσουμε μαζί.

Για όλους εσάς τους φίλους μας : Να θυμάσαι ότι ένας πετυχημένος γάμος εξαρτάται από δύο πράγματα: 1) Να βρεις τον σωστό άνθρωπο. 2) Να είσαι ο σωστός άνθρωπος».

Mε τη σειρά της η Βάσω Λασκαράκη σημείωσε στο προφίλ της στο Instagram: «Dance me to the end of love. Χρόνια μας πολλά αγάπη μου».

Καλομοίρα: «Θα συγχωρούσα στον Γιώργο την απιστία, έχουμε τρία παιδιά»

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν υπάρχει ημέρα που να μην κάνω καθαρισμό προσώπου και να μην βάλω κρέμες»

0

Η εξομολόγηση του ηθοποιού

Το «MEGA Καλημέρα» συγκέντρωσε και σάς παρουσιάζει τα πιο «καυτά» νέα της showbiz!

Η Αννίτα Μπραντ και ο Χάρης Χριστόπουλος υποδέχθηκαν με ένα πάρτι τους φίλους τους.

«Πολλές φορές πέφτω από την κούραση. Το παιδί είναι πολύ απαιτητικό», δήλωσε η Αννίτα Μπράντ.

«Το μωρό τώρα βγάζει μουστάκι. Μας τρελαίνει από λατρεία» «Ευτυχώς το παιδί μοιάζει στην Αννίτα», πρόσθεσε ο Χάρης Χριστόπουλος.

«Θα συνεχίσω για 8η χρονιά στο Star, στο κανάλι που με ανέδειξε. H Φαίη είναι για καθαρά ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Είναι άκομψο να λέμε ότι η Φαίη θα έρθει στο Star», είπε η Ζήνα Κουτσελίνη σχετικά με το τηλεοπτικό μέλλον της, αλλά και για άλλα τηλεοπτικά πρόσωπα! Καλεσμένη στη λαμπερή εκδήλωση ήταν και η Ιωάννα Μαλέσκου.

«Ανυπομονώ να τελειώσει η σεζόν, να σας ανακοινώσω αυτά που πρόκειται να κάνω. Διαβάζω πολλά για εμένα που δεν ισχύουν. Εύχομαι τα καλύτερα στην Μαρία Μπακοδήμου», σημείωσε η παρουσιάστρια. «Έχω κυκλοφορήσει πολλές φορές άβαφη», αποκάλυψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

«Δεν υπάρχει ημέρα που να μην κάνω καθαρισμό προσώπου και να μην βάλω κρέμες», εξομολογήθηκε με ειλικρίνεια ο Σπύρος Μπιμπίλας!

«Οι πιο περίεργοι είναι ο Αντόνι Χόπκινς, η Κιμ Κατράλ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Τομ Κρουζ και η Άμπερ Χερντ», ανέφερε ο Γιώργος Σατσίδης, ερωτηθείς για τις περίεργες προσωπικότητες του Χόλιγουντ.

Πάνος Κοκκινόπουλος: Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Πάνος Κοκκινόπουλος: Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες

0

Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις σκοτώνει, ανέφερε ο σκηνοθέτης

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε για τις νέες σειρές που ετοιμάζει, το φαινόμενο της γυναικοκτονίας στη σύγχρονη Ελλάδα και την έμφυλη βία σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρωινό Σουσού».

Αρχικά, ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε: «Μας δόθηκε πολύ παλιά να κάνουμε την “Ανατομία ενός εγκλήματος” που ήταν πραγματικές ιστορίες, διαφοροποιημένες έτσι ώστε να μην είναι φωτογραφίσιμες.

Αυτό συνεχίστηκε μετά με διάφορα διαλείμματα, αλλά 30 χρόνια με αυτό ασχολούμαι».

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος υποστήριξε ότι η αύξηση στα ποσοστά των γυναικοκτονιών στη σημερινή ελληνική κοινωνία οφείλεται στην ανεξαρτητοποίηση των γυναικών, την οποία δεν μπορούν να αποδεχτούν οι άντρες.

Συγκεκριμένα, είπε: «Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους είναι πολύ απλό.

Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο. Γιατί; Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες.

Παντρευόντουσαν άντρες ενώ δεν τους αγαπούσαν, οι άντρες παντρευόντουσαν επίσης γυναίκες τις οποίες δεν αγαπούσαν, οι άντρες τις έβαζαν να δουλεύουν, τις έδερναν, τις σπάγανε στο ξύλο, μέθαγαν, έδερναν τα παιδιά τους και η υποταγμένη γυναίκα δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθόταν, δεν μπορούσε να φύγει γιατί αν έφευγε, δεν είχε στον ήλιο μοίρα.

Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, δουλεύουν, έχουν άποψη, και καλά κάνουν, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις σκοτώνει.

Οι άντρες δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία, οι γυναίκες έχουν αλλάξει. Οι άντρες είναι οι ίδιοι».

Σχετικά με τη δολοφονία της Κυριακής, ο σκηνοθέτης σχολίασε: «Μόλις έγινε αυτό και ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος με τον φόνο έξω από το αστυνομικό τμήμα, μετά από 2 μέρες μια πήδηξε από το παράθυρο για να γλυτώσει από τον άνδρα της, την άλλη την κυνηγούσε ο άλλος με ένα τσεκούρι. Θέλω να πω συνέχεια αυτό γίνεται».

Για τη φράση που είπαν στο θύμα ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», ο Πάνος Κοκκινόπουλος τόνισε: «Εγώ θυμάμαι ότι παλιά ότι στα ταξί όταν συνοδεύανε μια γυναίκα, σταμάταγε το ταξί και περίμενε η γυναίκα να μπει μέσα για να φύγουν.

Το περιπολικό δεν είναι ταξί… Βλακεία αυτού του ηλιθίου. Η νοοτροπία του Έλληνα είναι νοοτροπία του Έλληνα είτε είναι αστυνομικός, είτε δικηγόρος, είτε δημοσιογράφος, είτε σκηνοθέτης…».

Επίσης, έδωσε την άποψή του για το MeToo και τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που παρά τις κατηγορίες επέστρεψαν στον χώρο: «Έχουν ήδη επιστρέψει στον χώρο της υποκριτικής άνθρωποι που έχουν καταγγελθεί για κακοποίηση.

Κάποιοι άλλοι έγιναν αστρολόγοι, κάποιοι άλλοι έχουν πάει σπίτι τους. Μακάρι το MeToo να μην ξεχαστεί, έχει ξεχαστεί τώρα…».

Τέλος, ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε για τα επερχόμενα πρότζεκτ του: «Θα κάνω μια μίνι σειρά, 8 κεφαλαίων και μία άλλη σειρά που θα λέγεται “Η Αλίκη στη σκοτεινή πόλη” ή “Η Αλίκη στη χώρα των πτωμάτων”».

Καλομοίρα: «Θα συγχωρούσα στον Γιώργο την απιστία, έχουμε τρία παιδιά»

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Καλομοίρα: «Θα συγχωρούσα στον Γιώργο την απιστία, έχουμε τρία παιδιά»

0

Καλεσμένη στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», βρέθηκε καλεσμένη το απόγευμα της Κυριακής η Καλομοίρα.

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για την απιστία και αν θα την συγχωρούσε.

«Η συμβουλή μου προς τις γυναίκες είναι να προσέχουν που λένε τι όταν έχουν ένα πρόβλημα με τον σύντροφό τους.

Μην πηγαίνετε σε φίλες σας που δεν έχουν αγόρια για να ζητήσετε συμβουλές, είναι το μεγαλύτερο λάθος.

Εγώ προσέχω σε ποιον μιλάω. Εγώ όταν συμβαίνει κάτι το λέω στην αδελφή μου που αγαπάει τον Γιώργο και ένα ακόμη πρόσωπο είναι η πεθερά που την αγαπώ.

Για εμένα αυτό είναι το μυστικό» είπε αρχικά η Καλομοίρα.

«Δυστυχώς θα συγχωρούσα την απιστία στον Γιώργο, γιατί έχουμε τρία παιδιά και θα το έκανα.

Αλλά αν ήταν κάτι που θα γινόταν συνέχεια, θα χώριζα.

Ακόμα και εκεί όμως, θα περίμενα να ενηλικιωθούν τα παιδιά. Ο Γιώργος δεν θα το δεχόταν με τίποτα για εμένα, θα είχαμε χωρίσει» εξομολογήθηκε η Καλομοίρα.

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης στη περιοχή της Αμφίπολης

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έως τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

Πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, στο κέντρο διερμηνείας του Δήμου Αμφίπολης, ενημερωτική εκδήλωση, στα πλαίσια του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο “Πεδιάδα Πολιτισμού, Φίλιπποι, Δράμα, Αμφίπολη”, με θέμα “Εμπλουτισμός τουριστικού προϊόντος και δημιουργία φορέα διαχείρισης”.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ), σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες Δράμας και Καβάλας.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος Γιάννης Αγοραστός

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων της περιοχής, που συμμετέχουν στο σχέδιο, αναφορικά με τη πρόοδο υλοποίησης του σχεδίου και την πρόταση για τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης.

Οργανικό κομμάτι της στρατηγικής της ΑΝΕΣΕΡ, αποτελεί η δημιουργία ενός αυτοτελούς τουριστικού προϊόντος σε διασύνδεση, τόσο με τις τοπικές επιχειρήσεις (τουριστικές, παροχής υπηρεσιών, αγροδιατροφικές και μεταποιητικές) όσο και με το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής (υποδομές, τουριστικοί πόροι κτλ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ και Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτης Αρχοντής, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Φραναστανλής Στέργιος, ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας και Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Γεώργιος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Ελευθέριος Ταμπουρίδης, στελέχη των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, της εφορίας αρχαιοτήτων, του τουρισμού και συλλογικών φορέων.

Βαγγέλης Παπαμιχάλης Νίκος Φαρμάκης


Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Καριπίδης Δημήτρης, ενώ τις παρουσιάσεις των δράσεων που ανέλαβε η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, στο συγκεκριμένο σχέδιο, πραγματοποίησαν η Διευθύντρια της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Τριανταφύλλου Ελένη και ο Υπεύθυνος Διατοπικών και Διακρατικών σχεδίων της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Τοπτσής Χρήστος.

Το όλο σχέδιο είναι εμβληματικό και θα χρειαστεί η συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη της περιοχής, ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την πεδιάδα της Δράμας και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Το κατά πόσο θα γίνει πράξη το όλο εγχείρημα έγκειται τόσο στην κατανόηση της προσπάθειας, αλλά και στην συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μελών.

Πάντως μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο μουσείο της Αμφίπολης, όπου οι καλεσμένοι μας ενημερώθηκαν για όλα τα σημαντικά εκθέματα που βρίσκονται στο μουσείο, καθώς και για την ιστορικότητα της περιοχής

Από ότι φαίνεται η ΑΝΕΣΕΡ δίνει την ιδιαίτερη βαρύτητα στη περιοχή της Αμφίπολης και στο συγκεκριμένο σχέδιο, ευελπιστώντας στη οικονομική, τουριστική και πολιτιστική τόνωση της περιοχής.

Να δούμε και την προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Αμφίπολης…
Γιατί εκεί είναι που χωλαίνει το σχέδιο…
Και μόνη λύση ο …Σπυρόπουλος
Για να αλλάξουν τα …κόζια!

Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη!

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

«Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την εκτέλεση του έργου: «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σταδίου ‘’Αχιλλέας Καραμανλής”» στην Κοινότητα Πρώτης .

Παναγιώτης Σπυρόπουλος Γιάννης Αγοραστός

Συγκεκριμένα: Τον Ιανουάριο του 2021 εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ΕΥΡΩ.

Η Πράξη αποτελείται από δυο υποέργα:

  • Υποέργο 1: Κατασκευή υποδομών 400.000 ΕΥΡΩ
  • Υποέργο 2: Προμήθεια υλικών 200.000 ΕΥΡΩ


Η Μελέτη 4/2022 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμφίπολης προέβλεπε:

Βαγγέλης Παπαμιχάλης Νίκος Φαρμάκης

1. Κατασκευή και τοποθέτηση ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στίβου στον υφιστάμενο χωμάτινο στίβο με την παράλληλη κατασκευή αποστραγγιστικού καναλιού στην εσωτερική περίμετρο.

  1. Χυτό επαλειφόμενο, αντιολισθητικής υφής, ελαστικό υλικό για την επίστρωση των δαπέδων των εξωτερικών γηπέδων: Δύο (2) Καλαθοσφαίρισης, δύο (2) πετοσφαίρισης, ένα (1) χειροσφαίρισης και ένα (1) αντισφαίρισης.
  2. Ανακατασκευή των γηπέδων Beach volley στις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
  3. Αντικατάσταση του δαπέδου του κλειστού γυμναστηρίου με τάπητα από χλωριούχο πολυβινύλιο (pvc).
  4. Αντικατάσταση τμημάτων περιμετρικών τοιχίων αντιστήριξης.

Τον Οκτώβριο του 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την παράταση προθεσμίας παράδοσης του έργου (κατόπιν σχετικού αιτήματος του εργολάβου) κατά έξι (6) μήνες, με υποχρέωση του εργολάβου να παραδώσει το έργο μέχρι της 21/03/2024.

    Επειδή μέχρι σήμερα 23/04/2024, έχει περάσει ένας επιπλέον μήνας και ένα σημαντικό μέρος των εργασιών δεν έχουν εκτελεστεί, ζητήσαμε ενημέρωση για τους λόγους, αυτής της μεγάλης καθυστέρησης περαίωσης του έργου.

    Η κα Πατσιά Ελένη, αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, μας απάντησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αργή χρηματοδότηση από το Υπουργείο, αφού μέχρι σήμερα εκταμιεύτηκε ένα μόνο μέρος της χρηματοδότησης και για το λόγο αυτό, ο εργολάβος έκανε παύση εργασιών μέχρι να πληρωθεί για τις εργασίες που έχει εκτελέσει.»

    Αυτά μας λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης, Τσιρογιάννης Κωνσταντίνος και Ψαρράς Κωνσταντίνος για τα τεκτενόμενα στο Δήμο Αμφίπολης σχετικά με την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ..

    Κώστας Καραμανλής:7.401.360€ για υποδομές εκπαίδευσης και αθλητισμού στο Νομό Σερρών!

    Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη!

    Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

    Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

    Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

    Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

    29 Απρίλιου: Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

    0

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

    Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η εκπλήρωση περισσότερων ευχών και η ανάγκη να μοιραστεί ελπίδα, φως, και δύναμη σε όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους.

    Η βοήθεια μπορεί να έχει τη μορφή μίας δωρεάς στο εικονικό συντριβάνι της διαδικτυακής τοποθεσίας www.worldwishday.org ή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διάδοσης του μηνύματος σε φίλους και συγγενείς.

    Η 29η Απριλίου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish Day), επειδή την ημέρα αυτή του 1980 εκπληρώθηκε η ευχή του επτάχρονου αμερικανού Κρις Γκρέισιους (1972-1980) να γίνει αστυνομικός.

    Το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, αφότου έλαβε το σήμα του αστυνομικού.

    Η συγκινητική ιστορία του μικρού Κρις αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της διεθνούς οργάνωσης Make-A-Wish.

    Εορτολόγιο 29 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

    Εορτολόγιο 29 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    0

    Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου, των Αγίων Ιάσωνος και Σωσίπατρου των Αποστόλων και της Αγίας Κερκύρης

    Σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, έχει γιορτή η:

    • Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας
    • Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα *
    • Κέρκυρα, Κερκύρα
    • Πάγκαλος

    * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που έχει γιορτή αυτό το όνομα.

    Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

    Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του (Γεν. 37 – 50).

    Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός.

    Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έρριξαν σ’ ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο.

    Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή.

    Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως.

    Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε.

    Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.

    Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή.

    Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας.

    Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό.

    Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό.

    Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ’ αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει.

    Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.

    Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνηση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιός του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείσθηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.

    Επίσης, σήμερα μνημονεύουμε και τη άκαρπο συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως Ματθ. 21:19, Μαρκ. 11:13).

    Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Εβραίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών.

    Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.

    Ο ευαγγελιστής Μάρκος αναφέρει πως την ώρα που ο Κύριος επιτίμησε τη συκή και ξηράθηκε, κατέπεσαν αμέσως τα καταπράσινα φύλλα της και την επόμενη μέρα ξεράθηκε και η ρίζα της (Μαρκ. 11:21).

    Οι μαθητές έκθαμβοι από το θαύμα αυτό δεν ζητούσαν να μάθουν την βαθύτερη έννοιά του, αλλά είχαν την απορία «πως παραχρήμα εξηράνθη η συκή;» (Ματθ. 21:20). Πρώτη φορά είχαν δει τιμωρία της άψυχης φύσεως.

    Ο Κύριος παίρνοντας αφορμή από την απορία των μαθητών, χωρίς να εξηγήσει την συμβολική σημασία του θαύματος, τους δίδαξε για τη μεγάλη δύναμη της πίστεως, η οποία όταν συνοδεύεται από εσωτερική θέρμη και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό μπορεί να κατορθώσει αφάνταστα πράγματα.

    Τους είπε: «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν καὶ μὴ διακριθῆτε, οὐ μόνον τὸ τῆς συκῆς ποιήσετε, ἀλλὰ κἂν τῷ ὄρει τούτῳ εἴπητε, ἂρθητι καὶ βλήθητι εἰς τὴν θάλασσαν, γενήσεται·» (Ματθ. 21:21). Αυτή την πίστη θέλει η Εκκλησία μας να μεταδώσει και σε μας.

    Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται…» οι ακολουθίες της Μ. Δευτέρας έως Τετάρτης λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».

    Ἀπολυτίκιον

    Ἦχος πλ. δ’.

    Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δὲ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διὰ τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς.

    Κυριακή των Βαϊων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

    Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη!

    Για τις πρώτες εκατό μέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Βισαλτίας έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος και  γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ντόλκος Απόστολος.


    «Παρότι είμαι της φιλοσοφίας res non verba (έργα, όχι λόγια), θα γράφω που και που κάποια πραγματάκια για τον Δήμο μας και επειδή πρέπει και επειδή μου το ζητάτε.

    Όσοι μένουν στον Δήμο μας βλέπουν ή θα δουν σύντομα το πόσο πολύ δουλεύει η νέα Δημοτική Αρχή.

    Οι ετεροδημότες όμως μπορούν καλώς ή κακώς να ενημερώνονται μόνο από τα social media.

    Τα 4μιση χρόνια υγιούς αντιπολίτευσης μας δίδαξαν όλους πολλά πράγματα.

    Όχι μόνο τι πρέπει να κάνουμε τώρα σαν Δημοτική Αρχή αλλά και τι θα πρέπει να αποφεύγουμε.

    Παναγιώτης Σπυρόπουλος Γιάννης Αγοραστός

    Γι’ αυτό και οι συνάδελφοι αιρετοί που έχουν αναλάβει τώρα την διοίκηση (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κτλ), αλλά και μη αιρετοί (συνεργάτες, δημ. υπάλληλοι) δίνουν καθημερινά όλο τους το είναι για να βρίσκονται κοντά στον πολίτη.

    Έχουμε επιλέξει να δίνουμε όλη μας την ενέργεια για δουλειά και δεν σπαταλάμε φαιά ουσία για ανούσιες κόντρες, κουτσομπολιά, κυνήγι μαγισσών και παραπολιτική.

    Η ομάδα είναι πραγματικά dream team.


    Όχι μόνο για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, αλλά γιατί πλέον όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια.


    Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη περισσότερο από κάθε άλλη παρελθοντική Δημοτική Αρχή.


    Τα γραφεία όλων είναι μόνιμα ανοιχτά προς τους Δημότες.

    Επί της ουσίας.

    Βαγγέλης Παπαμιχάλης Νίκος Φαρμάκης

    Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί τα ποστ να είναι πλέον λιγότερα, αλλά σε τακτική βάση ανεβαίνουν στα social διάφορα έργα, δράσεις, εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε.

    Επίσης, οι πρώτοι αυτοί μήνες μας έφεραν αντιμέτωπους με πολλές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και με πολλά προβλήματα από την προηγούμενη θητεία.

    Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας (όπως και σε όλους τους Δήμους) καταργήθηκαν. Έτσι οι υπάλληλοι έπρεπε να φέρουν εις πέρας έναν τεράστιο όγκο αλλαγών στο οργανόγραμμα του Δήμου λόγω της κατάργησης της ΚΕΔΗΒ και του ΔΗΚΚΠΑ.


    Το μεγάλο αγκάθι όμως είναι τα χρέη του Δήμου.

    Λευτέρης Αβραμάκης Τάσος Χατζηβασιλείου

    Όπως θα έχετε διαβάσει σίγουρα σε διάφορα site, αναλάβαμε έναν Δήμο που χρωστούσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στην τοπική αγορά. Επίσης αναλάβαμε μια ΔΕΥΑΒ χρεωμένη με ένα αδιανόητο ποσό (θα το πούμε άλλη φορά αυτό) που δεν μπορεί να μην μας ανησυχεί.

    Όλα φυσικά έχουν αρχίσει να δρομολογούνται και δεν θα μείνει κανείς απλήρωτος.

    Από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε έγιναν απλά καθημερινά πράγματα που δεν θα έπρεπε να είναι καν άξια αναφοράς, παρόλα αυτά τα αναφέρω γιατί είχαν χρόνια να γίνουν.

    Λακκούβες έκλεισαν, αλλάχτηκαν πολλές εκατοντάδες λάμπες, καθαρίστηκαν δεξαμενές, καθαρίστηκαν φρεάτια, έγιναν αναχώματα για τον Στρυμόνα κτλ κτλ.

    Έγιναν όλα στο 100%;

    Κάποια ναι, κάποια όχι.

    Πχ παρόλο που έκλεισαν εκατοντάδες λακκούβες, σίγουρα κάποιες δεν έκλεισαν ακόμα. Ξέρετε ότι αν ενημερώσετε, θα φτιαχτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Πάμε λίγο στα πιο μακρόπνοα έργα.

    Δεν είμαι άνθρωπος των «θα» γι’ αυτό και θα είμαι προσεκτικός στα λόγια μου.

    Σας πληροφορώ μόνο ότι ο Δήμος μας έχει προλάβει προθεσμίες για χρηματοδοτήσεις και για έργα που κόντευαν να χαθούν για διάφορους ευνόητους λόγους.

    Κάποια έργα έχουν ήδη εγκριθεί (πχ. διασύνδεση Αχινού-Δάφνης) κάποια άλλα θα ανακοινώνονται στην πορεία, κάποια που είχαν ξεκινήσει η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη δημοτική αρχή εκτελούνται ήδη (γήπεδο Νιγρίτας, βιολογικός καθαρισμός κτλ).


    Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε και συνεργασία με τους πολίτες.

    Γι’ αυτό και ενημερώνουμε τον κόσμο και δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

    Ο Δήμος και οι άνθρωποι του κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ποιότητα ζωής του τόπου μας.

    Δεν είναι δυνατόν να γεμίζουν τα χωράφια, τα σχολεία, οι παιδικές χαρές και οι παλαίστρες με σκουπίδια, ενώ κάδοι υπάρχουν παντού.

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εντός των οικισμών οικόπεδα με χόρτα 2 μέτρα και να μένουν απεριποίητα.

    Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος φωτιάς, αλλά και τα ερπετά ή τα τρωκτικά που μπορεί να κρύβονται σε αυτά τα μέρη.

    Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τον Νόμο και να προβούμε σε κάθε σκληρό μέτρο που χρειάζεται, για αυτούς που δεν θα τακτοποιήσουν το πρόβλημα μετά από μερικές ειδοποιήσεις. Κάπου υπάρχει και η ατομική ευθύνη.

    Είναι εμφανής οι διαφορά μεταξύ των χωριών που οι δημότες συνεργάζονται και αυτών που δεν συνεργάζονται.

    Ο Δήμος ξέρετε πως έχει έλλειψη προσωπικού (πρόβλημα το οποίο θα λυθεί εν μέρει λίαν συντόμως) και γι’ αυτό και πάλι ζητώ την αυτονόητη συνεργασία όλων σε αυτά που πρέπει. Αυτά για αρχή καταλήγει ο κ. Ντόλκος…

    Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

    Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

    Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

    Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

    Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

    0

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εκτάκτως τα ξημερώματα ο Λάκης Λαζόπουλος.

    Στο νοσοκομείο Υγεία διεκομίσθη εκτάκτως τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/04) ο Λάκης Λαζόπουλος.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το πρωί της Δευτέρας μέσα από την εκπομπή του ALPHA, “Super Katerina”, ο γνωστός ηθοποιός μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο που είχε το βράδυ της Κυριακής τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

    Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και ο ίδιος αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργότερα μέσα στην ημέρα.

    Κώστας Χατζής: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ’ όλους»

    Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην Δήμαρχο Σερρών

    Με ποιον συνήθως απατούν οι γυναίκες τον σύντροφο τους; Δε θα σας αρέσει η απάντηση!

    0

    Αυτή η έρευνα κάθε άλλο παρά θα αρέσει στους άντρες αναγνώστες!

    Πραγματοποιήθηκε από dating site που λέγεται Victoria Milan, σε πάνω από 3.000 γυναίκες και έθεσε το καυτό ερώτημα:

    “με ποιον βρίσκετε πιθανότερο να απατήσετε το σύντροφό σας”;

    Ιδού τα αποτελέσματα (εσείς πήρατε το ρίσκο να τα διαβάσετε, δε φταίμε εμείς που τα δημοσιεύουμε)!

    – 38% απάντησαν με κάποιο συνάδελφό τους(!)
    – 18% απάντησαν με έναν τελείως άγνωστο(!)
    – 14% απάντησαν με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο(!)
    – 10% απάντησαν με έναν απλό φίλο
    – 9% απάντησαν με τον κολλητό τους
    – 3% απάντησαν με το γείτονα(!)

    Έρχονται τα πάνω-κάνω με τον καιρό την Μεγάλη εβδομάδα

    Κώστας Χατζής: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ’ όλους»

    Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

    Κώστας Χατζής: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ’ όλους»

    0

    Πάντα προσηνής και ακμαιότατος στα 86 του, ο αγαπητός καλλιτέχνης μάς αφηγήθηκε τις στιγμές που σημάδεψαν την πολυκύμαντη ζωή του και την περιπετειώδη πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή.

    Γεννήθηκα όχι μέσα στη φυλή μου, γεννήθηκα –χωρίς να το παρεξηγήσετε– με Έλληνες στη Λιβαδειά το 1936, σε μια γειτονιά που είχε όλες τις τάξεις. Υπήρχαν οι πλούσιοι, η ελίτ που λέμε σήμερα, τότε δεν υπήρχε αυτή η λέξη, η μεσαία τάξη, οι φτωχοί και οι πιο φτωχοί. Ανήκα στους πιο φτωχούς, στην κατώτερη φυλή, στους πληβείους.

    • Εγώ θυμάμαι από τεσσάρων χρονών τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θυμάμαι ακριβώς όταν έγινε η κήρυξη του πολέμου, τους συγγενείς μου που βγάζαν φωτογραφίες με τα κορίτσια της γειτονιάς γιατί νόμιζαν ότι πήγαιναν σε πανηγύρι. Δεν ήταν μόνο οι συγγενείς μου, όλοι έτσι έκαναν, θυμάμαι περιστατικά πολλά.

    • Ήταν δύσκολα χρόνια. Με πενήντα λεπτά ρύζι που έβαζε ο μπακάλης σε ένα χωνάκι από εφημερίδα η μάνα μου έκανε και δυο και τρία φαγητά να μας θρέψει. Τότε δεν ψώνιζαν οι άντρες, αλλά οι γυναίκες. Με φωνάζαν Κωστάκη και με έστελναν να πάρω άνιθο ή μαϊντανό, ό,τι είχαν ξεχάσει. Μου περισσεύανε δεκάρες, αλλά η μάνα μου μού έλεγε «πρόσεχε, να είσαι περήφανος, να μη δέχεσαι να παίρνεις τα ρέστα».

    • Όταν πήγα σχολείο ήμουν εννιά χρονών, με βρίζανε και με έλεγαν «ο γύφτος». Πήγα στη μάνα μου, τη Ζωή, και λέω «μαμά, είμαστε γύφτοι;». «Όχι, παιδί μου», μου λέει, «εμείς είμαστε άρχοντες». «Γιατί είσαι σκούρος;», με ρώταγαν τα παιδιά, «γιατί γυρίζεις, βρε, όλο στον ήλιο», μου έλεγε η μάνα μου, αλλά εγώ όταν γύριζα σπίτι έβλεπα ότι ήμουν σκούρος παντού. Τα παιδιά που με βρίζανε τα χτύπαγα και, αφού τα χτύπαγα, με διώχνανε από το σχολείο. Η Λιβαδειά είχε τέσσερα δημοτικά, με διώξανε από όλα. Τελικά κατάφερα και τέλειωσα το δημοτικό, αλλά είχα καταλάβει ότι ήμουνα στο περιθώριο.

    Εγώ είχα άλλες αρχές, δεν ξέρω καμία γυναίκα να γεννήθηκε πόρνη, η γυναίκα γίνεται πόρνη και η αιτία είμαστε οι άντρες, χειρότερο πράγμα από εμάς τους άντρες δεν υπάρχει όταν δεν έχεις παιδεία. Βλέπεις ανθρώπους μορφωμένους και μόλις δουν μια γυναίκα αρχίζουν και λένε βλακείες για να κάνουν εντύπωση, δεν έχουν αγωγή αυτοί οι άνθρωποι.

    • Όταν ήμουν μικρός δεν τραγουδούσα, ούτε όργανο έπαιζα, αλλά είχα μεγάλη αγάπη για το σινεμά, το σπίτι μου ήταν κοντά στο σινεμά, έβλεπα τα πάντα. Αλλά διάβαζα εξωσχολικά. O Kαραγκιόζης απαγορευόταν τότε να παίζεται γιατί οι καραγκιοζοπαίχτες ήταν αριστεροί, ήταν η εποχή με το δεύτερο αντάρτικο, σκότωνε ο πατέρας το παιδί και έγιναν όλα αυτά τα φριχτά πράγματα.

    • Ο παππούς μου ήταν ο Κώστας Καραγιάννης, φοβερή φυσιογνωμία, σπουδαίος μουσικός, από τους διασημότερους δημοτικούς κλαρινίστες της εποχής του, με ένα σπίτι μεγάλο, δίπλα στο δικό μας το μικρό, που έρχονταν από παντού οι μουσικοί να τον συναντήσουν. Και αυτός και ο Γιαούζος, άλλος συγγενής, έκαναν σχολή, αν έχουμε τη δημοτική μουσική είναι γιατί οι γύφτοι τη διαιωνίζουν σε πανηγύρια, αν οι μουσικοί είναι εκατό, οι γύφτοι είναι ενενήντα. Εσείς κοιτάτε το χρώμα, αλλά στη φυλή υπάρχουν ομορφιές. Και είναι πολλοί που έχουν αυτή την καταγωγή μα δεν τη λένε, έχουν περάσει δύσκολα, δεν αντέχεις να το αποκαλύψεις μέσα σε ένα περιβάλλον.

    Το προσπέκτους της δικής μου ζωής είναι η Αγία Γραφή, εκεί που δεν υπάρχει πίεση και καταδυνάστευση, και διαβάζοντάς τη μπορώ να ζω και να αντέχω τις δοκιμασίες. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

    • Και ο πατέρας μου, ο Ευάγγελος Χατζής, υπηρετούσε τη δημοτική μουσική, έπαιζε σαντούρι, αλλά του άρεσε και η κλασική μουσική. Και τι έπαιζε στο σαντούρι; Ραψωδίες του Λιστ, τα «Παραμύθια του Όφενμπαχ», «Τραβιάτα», «Τόσκα», αυτά τα άκουγα από παιδί μαζί με τα δημοτικά. Του άρεσε η ευρωπαϊκή μουσική, διάβαζε μουσική, παρτιτούρες, πήρα από αυτόν μια προίκα μεγάλη. Ήταν πολύ τίμιος άνδρας ο πατέρας μου, ήταν αγράμματος και έμαθε γράμματα με εμάς, και στη μάνα μου έλεγε «το παιδί εσύ θα το δέρνεις, γιατί εγώ πηγαίνω για γάμους και πανηγύρια και έρχομαι μετά από δυο-τρεις μέρες. Θα το δέρνεις γιατί το βράδυ θα το αγκαλιάζεις, εγώ που θα έρχομαι θα το συμβουλεύω». Κράτησα όλες αυτές τις συμβουλές μέχρι σήμερα.

    • Αγαπούσα πολύ την οικογένεια, όταν κέρδισα λεφτά πήρα στη μάνα μου σπίτι, αυτό με ένοιαζε, να έχουν και οι αδελφές μου ένα σπίτι, ένα σταυρουδάκι, ένα ρολογάκι, γι’ αυτούς ζούσα, και αν με ενδιέφεραν τα χρήματα ήταν όχι για να πλουτίσω, αλλά για να τακτοποιήσω την οικογένεια. Παντρεύτηκα μια Γερμανίδα και μια Γαλλίδα και έχω έξι παιδιά. Με τις ξένες, που με ρωτάτε πώς τις διάλεξα, δεν υπήρχε προκατάληψη ότι είμαι γύφτος. Εσείς σοκάρεστε που το λέω έτσι, αλλά έτσι είναι. Τις γυναίκες της φυλής μου τις έβλεπα σαν αδελφές μου, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μαζί τους, το θεωρούσα ανήθικο.

    • Τότε, όταν τελείωνες το δημοτικό, έδινες εξετάσεις για το γυμνάσιο, ήταν οκτώ τάξεις. Εγώ έδωσα και πέρασα, αλλά ήταν αδύνατον να πραγματοποιήσω το όνειρό μου γιατί ήμασταν πολύ φτωχοί. Ούτε σήμερα θέλω να το αποκαλύψω, δεν θα πω. Και αφού το όνειρό μου είχε βουλιάξει, έδωσα εξετάσεις να πάω σε μια τεχνική σχολή να γίνω μηχανικός, στον Ήφαιστο στην Αθήνα.

    • Όταν ήρθα στην Αθήνα, είχαμε νοικιάσει ένα δωματιάκι με την αδελφή μου, εκείνη πήγαινε στην τρίτη γυμνασίου. Δούλευα σε ένα μηχανουργείο και μετά βρήκα ότι ήταν καλή δουλειά στα σκουπίδια, στον Άγιο Ιερόθεο, εκεί ήταν γεμάτο ντενεκέδες που τους πρεσάραμε και γινόντουσαν μπάλες για το χυτήριο.

    • Εκεί που νοικιάζαμε, σπιτονοικοκυρά ήταν μια γυναίκα που δούλευε σε σπίτια και είπε ότι ήθελαν σε ένα σπίτι υπηρέτη άντρα, όχι γυναίκα. Έτσι πήγα στα δεκατέσσερα να δουλέψω στο σπίτι ενός αρεοπαγίτη, του Δούνια, στην πλατεία Κάνιγγος, και έμαθα να κάνω παρκέ, να φτιάχνω καφέ, να σιδερώνω, μάζευα το νερό σε κιούπια. Σε αυτό το σπίτι πρώτη φορά έφαγα σουτζουκάκια με πουρέ, τον κάνανε σε ένα μεγάλο ξύλινο γουδί, με γάλα. Δοκίμασα και μου άρεσε τόσο πολύ, αλλά δεν ήθελα να το φάω, ήθελα να μπορούσα να το πάω στη μάνα μου και στον πατέρα μου, είναι ζωντανή αυτή η ανάμνηση και συγκινούμαι που το συζητάμε.

    • Μου είχαν δώσει ένα δωμάτιο σε μια σοφίτα μια σταλιά, ίσα που χώραγε το κρεβάτι. Όμως γύρω-γύρω ήταν βιβλία. Και τι δεν διάβασα εκεί, γιατί τα βιβλία είχανε πολλά λεφτά τότε. Εκεί μέσα διάβασα μέχρι την «Πολιτεία» του Πλάτωνα, και άλλα που ήταν απαγορευμένα, και Μαρξ και Ένγκελς.

    Όταν διαβάζεις αυτά, βλέπεις ότι δεν υπάρχει σύστημα που να μην είναι προδομένο από γεννησιμιού του. Αγάπησα πολύ το διάβασμα και μου έσωσε με έναν τρόπο τη ζωή, αλλά έπαψε και να με ενδιαφέρει οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα, οποιοδήποτε θρησκευτικό σύστημα. Το προσπέκτους της δικής μου ζωής είναι η Αγία Γραφή, εκεί που δεν υπάρχει πίεση και καταδυνάστευση, και διαβάζοντάς τη μπορώ να ζω και να αντέχω τις δοκιμασίες.

    Ο Κώστας Χατζής με τη Μαρινέλα το 1976.

    • Με ενοχλεί όταν ακούω «είμαι χριστιανός» και δεν έχουν διαβάσει την Αγία Γραφή, «είμαι δημοκράτης» χωρίς να έχουν διαβάσει τι είναι η δημοκρατία. Αν στην υδρόγειο υπάρχουν δυο-τρεις λαοί που ξεχωρίζουν, ο ένας είναι ο Έλληνας. Αλλά δεν έχουμε παιδεία. Υπάρχουν Έλληνες που μεγαλούργησαν, που δεν τους ξέρουμε σήμερα, κανένας δεν ασχολείται. Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, ο Μητρόπουλος, η μεγάλη Κάλλας, πού είναι αυτοί; Ποιος τους ξέρει σήμερα, με εξαίρεση ίσως την Κάλλας; Κανένας δεν ασχολείται να μάθουν και οι επόμενοι.

    • Διάβασα πολύ, όχι για να λέω ότι έχω γνώσεις, αλλά για να δικαιολογήσω αυτό που ήθελα να γράψω. Εμένα με μάγεψαν ο Παλαμάς και ο Σικελιανός, ο Παπαδιαμάντης, ο Σουρής, ο Σούτσος, ο Γρυπάρης, οι ποιητές όλοι και αυτά τα «έκλεψα» στη στιχουργική μου. Κακοφαίνεται στη γυναίκα μου και στον μαέστρο να το λέω έτσι, αλλά δεν είμαι αυτόφωτος, είμαι ετερόφωτος, έχω μια ανθολογία του Αποστολίδη και από εκεί σημειώνω και μελετώ.

    Μα θα σας πω ότι από όσα διάβασα, κανένας δεν έφτασε τον Μακρυγιάννη, που ήξερε δυο γράμματα, το συντακτικό του όμως κανένας δεν το έφτασε.

    • Ο Καβάφης δεν μου άρεσε γιατί έγραφε ποιήματα για το πάθος του. Αισθανόμουν άσχημα, όμως μια φορά, στη Θεμιστοκλέους νομίζω, πούλαγαν βιβλία και καινούργια και μεταχειρισμένα στα σεντόνια, στον δρόμο. Ήταν φτηνά και μπορούσα να τα πάρω και τότε αγόρασα τους ψαλμούς του Δαβίδ στη δημοτική κάποιου Λάβδα –τότε, εγώ, αφού ήμουνα αριστερός, μιλούσα τη δημοτική– και ένα δοκίμιο για τον Καβάφη.

    Το διάβασα, διάβασα και τους «Βαρβάρους» και τον αγάπησα και κατάλαβα ότι είναι μεγάλος ποιητής και όχι εξαιτίας του πάθους του. Όπως μεγάλος ποιητής νομίζω είναι ο Μιχάλης Κατσαρός, που υπήρξα τυχερός και τον γνώρισα.

    • Πριν αρχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική, ήθελα δουλειά. Πήγα μέσω ενός γνωστού μας στο Εθνικό Ίδρυμα που ήταν κάτω από την εποπτεία της Φρειδερίκης, στη Φιλελλήνων, και με έστειλαν σε ένα καράβι, τον «Μαχητή», που ήταν για τα φτωχά παιδιά που σπούδαζαν ασυρματιστές, αρμενιστές, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί. Εγώ πήγα για αρμενιστής, έβγαλα και δίπλωμα και φυλλάδιο. Πριν μπαρκάρω πήγα στη Λιβαδειά, αλλά εκεί με περίμενε μια μεγάλη περιπέτεια.

    Ένα βράδυ σε ένα σπίτι τραγούδησα στην κιθάρα αντάρτικα και την άλλη μέρα το πρωί με έπιασαν. Πάει και το φυλλάδιο και όλα. Κλείσαν όλες οι πόρτες για πάντα, μιλάμε για το 1955. Αφού είχα μάθει λίγη κιθάρα, δεν είχα πού να πάω, και λέει η μάνα μου «πήγαινε με τον πατέρα σου και τον παππού σου».

    Δούλεψα με μεγάλους καλλιτέχνες σε γάμους, πανηγύρια, αυτό με σκότωνε, έκλαιγα, γιατί είχα διαβάσει δυο πραγματάκια, δεν μπορούσα τον μηχανισμό, το πατριωτικό τραγούδι, τον αμανέ, το τσάμικο.

    • Ωστόσο, δούλεψα με πολλούς και σπουδαίους μουσικούς και λαϊκούς, τον Οδυσσέα Μοσχονά, τον Γαβαλά, τον Τσαουσάκη, τον Χρυσίνη, αλλά ήθελα να μαθαίνω και τραγούδια ξένα. Δεν τραγουδούσα τότε, μόνο έπαιζα, μου έκαναν εντύπωση που τα άκουγα στο ραδιόφωνο, λατινοαμερικάνικα και τζαζίστικα, από φιλμ όπως η «Καζαμπλάνκα». Και άρχισα να σκέφτομαι να γράψω δικά μου πράγματα, έγραφα όχι τραγούδια, πεζά, αλλά ήταν θυμωμένα και πικρόχολα.

    • Όταν πήγα να δουλέψω στη Ρόδο με τον Μοσχονά, θυμάμαι δυο πράγματα πολύ καλά, το πρώτο είναι ότι έφαγα πρώτη φορά σε εστιατόριο, κανελόνια, πρώτη φορά έπιασα στα χέρια μου μενού, και πως ένα βράδυ, εκεί που τρώγαμε μετά το πρόγραμμα, είπα «να σας κάνω να γελάσετε;» και ανέβηκα στο πάλκο και άρχισα να τραγουδάω. Και δεν γελάσανε. Κατέβηκα κι εγώ κάτω και είπα «αφού δεν γελάσατε, σταματάω» και μου λέει ο μαγαζάτορας που ήταν μάγκας, ωραίος άνθρωπος, «ξέρεις τι έχεις εδώ;», και έδειξε το λαρύγγι του, «έχεις πετρέλαιο. Θα τραγουδάς». Έφταναν εκεί στο μαγαζί και μου βάζανε χαρτούρα και λέγανε «θέλω να τραγουδήσει ο σκούρος». Αλλά δεν το ήθελα αυτό, δεν μου άρεσε, μάλωσα και έφυγα.

    • Για τη φωνή μου που λέτε ότι είναι τόσο χαρακτηριστική η βραχνάδα της, μια φορά πήγα στον Βόλο, Ιούλιο μήνα, μου είπαν «είσαι κρυωμένος», δεν με ήθελαν. Δεν ήταν και τόσο εύκολα και αποδεκτά τότε. Έγιναν έτσι τα πράγματα και μέχρι σήμερα πιστεύω πως ό,τι έχω πετύχει είναι από συμπτώσεις που συνέβησαν στη ζωή μου.

    Έτσι βρέθηκα και στην Αθήνα. Είχε έρθει μια κοπέλα στη Λιβαδειά, την έλεγαν Νίτσα Σαγιώρ, αδελφή του Τάκη, ήταν και όμορφη και έλεγε τραγούδια του Βέλλα, την έφεραν μέσα στα κλαρίνα, τι δουλειά είχε εκεί; Της είπαν «είναι εδώ ένας γύφτος που ξέρει κι άλλα».

    Δοκιμάσαμε ένα τραγούδι του Βέλλα και τρελάθηκε και μου είπε «τραγουδάς εσύ, αν πάω στην Αθήνα θα σου πω να έρθεις». Πήγα μετά από λίγο καιρό στου Ρούκουνα την ταβέρνα στην Πλάκα, όπου τραγουδούσε η Νίτσα, αλλά νόμιζαν ότι είμασταν μαζί, ζευγάρι, και με έδιωξαν.

    • Στην Αθήνα πέρασα δύσκολα, έβρισκα δουλειά, με παρουσίαζαν σαν ξένο, με κρατούσαν λίγο και μετά με διώχνανε, δεν γινόταν να με κρατήσουν, για την εφορία, εγώ δεν το ήξερα τότε αυτό. Κοιμόμουνα σε παγκάκια, είχα «νοικιάσει» απέναντι από το παλάτι στον Βασιλικό Κήπο ένα παγκάκι. Ήμουνα είκοσι χρονών, αλλά πίσω δεν ήθελα να γυρίσω και μετά βρήκα ένα μέρος κάτω από μια σκάλα, Μενάνδρου 27, και κοιμόμουνα. Μια φορά έκανα να φάω δεκαοχτώ μέρες, αλλά ξέρετε τι μου είχε κάνει το διάβασμα; Πήγαινα στην πλατεία Θεάτρου, στα μανάβικα, κύλαγε ένα πορτοκάλι και αυτό με κράτησε ζωντανό, είχε όλες τις βιταμίνες. Με κράτησαν στη ζωή και αυτά που είχα διαβάσει για τον Γκάντι.

    • Έψαχνα παντού δουλειά, μια φορά έφτασα μέχρι τη Βούλα, στο ΠΙΚΠΑ δίπλα, με τα πόδια, για να με ακούσει ο Λεβ Κανακάκης, μια μεγάλη φυσιογνωμία. Δεν με πήρε γιατί ήθελε τραγουδιστή ορχήστρας, αλλά μου έδωσε ένα εικοσάρικο, που ήταν μεγάλη υπόθεση, γιατί μπορούσα να πάω στο χαμάμ να πλυθώ, να φάω σε μια ταβέρνα.

    Με ένα τάλιρο πέρναγες τη μέρα, με δυο και είκοσι έτρωγες μακαρόνια με δυο ψωμιά και άλλα δυο είκοσι για το βράδυ και με 60 λεπτά έπαιρνες τσιγάρα, τα στούκας, ήσουνα πασάς. Ξέρετε τι με ενοχλούσε πιο πολύ; Να μην πλένομαι, να μην είμαι καθαρός.

    «Όταν κοιτάς από ψηλά» μαζί με τον Γιώργο Κατσαρό

    • Όταν έβρισκα δουλειά με ντύνανε Τσιγγάνο, με σκουλαρίκι. Τα αγόρια Τσιγγάνοι που είναι μοναχογιοί φοράνε το σκουλαρίκι για να είναι γεροί, σαν τον χρυσό, τρομερές δεισιδαιμονίες. Υπήρχαν και φορές που ο μαγαζάτορας δεν ήθελε να με πάρει και με πλήρωναν οι μουσικοί. Πήγα στο Γκριν Παρκ, ήταν εκεί ο Όμηρος Αθηναίος. Με παρουσιάζανε με διάφορα ονόματα, πότε ήμουνα Βραζιλιάνος, πότε Σπανιόλος, εγώ έκανα δικές μου μουσικές και λέγανε «ο Σπανιόλος από την Αγία Βαρβάρα».

    Την ίδια περίοδο γνώρισα και τον Γιώργο Κατσαρό, που δεν έχω λόγια να πω για αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο, και τον Οικονομίδη με τον οποίο έχω μεγάλη ιστορία. Πήγα μέσα στην πείνα μου και του είπα «είμαι Τσιγγάνος και έχω να φάω τρεις μέρες». Τραγούδησα, στον Οικονομίδη άρεσα, στο αφεντικό όχι, και ο Οικονομίδης είπε «θα τον κρατήσω και θα τον πληρώνω εγώ» και μου έδινε ένα πενηντάρικο μεροκάματο.

    • Όταν πήγα στρατό, έφευγα, την κοπάναγα τις νύχτες και πήγαινα και δούλευα σε καμπαρέ, παραλίγο από τις φυλακές που έτρωγα να μείνω για πάντα στον στρατό.

    • Στα καμπαρέ, που δεν μου άρεσαν, ήξερα ότι οι γυναίκες που ήταν εκεί, που τις αγάπησα, έβγαζαν το ψωμί τους, είχαν παιδιά να θρέψουν και έπιναν ξύδια στα ποτήρια σωληνάκια. Ποτέ δεν τις ακούμπησα, ποτέ δεν πείραξα τα κορίτσια, θα ήταν τρομακτικό, θα ήταν ντροπή στον ανδρισμό μου.

    Εγώ είχα άλλες αρχές, δεν ξέρω καμία γυναίκα να γεννήθηκε πόρνη, η γυναίκα γίνεται πόρνη και η αιτία είμαστε οι άντρες, χειρότερο πράγμα από εμάς τους άντρες δεν υπάρχει όταν δεν έχεις παιδεία. Βλέπεις ανθρώπους μορφωμένους και μόλις δουν μια γυναίκα αρχίζουν και λένε βλακείες για να κάνουν εντύπωση, δεν έχουν αγωγή αυτοί οι άνθρωποι.

    • Τότε, όπως μπαίναμε στη Σταδίου από την Ομόνοια, δεξιά, ήταν ένα καμπαρέ, το Ριτζ, και δίπλα ένα καφέ που λεγόταν Γαλλικό. Κατά τις δώδεκα πήγαιναν καλλιτέχνες που τελειώναν από τα διάφορα και εγώ καθόμουνα απέξω και τους έβλεπα. Πέρναγε ο Γιώργος Μουζάκης και τον έβλεπα με τα ξενόκουμπα και καμάρωνα, αλλά μέσα δεν θα μπορούσα να μπω, ήταν το όνειρό μου όμως.

    Ένα βράδυ που περίμενα τον Τζο Λο, έναν καταπληκτικό καλλιτέχνη στην Κοπακαμπάνα, και δεν ήρθε, μου είπε μια κοπέλα να πάμε για έναν καφέ, να με κεράσει, εγώ άφραγκος. Πήγαμε στο Γαλλικό και μου είπε «τι καφέ;» και εγώ είπα «δεν κάνουμε τον καφέ μια πάστα;». Και έτσι πήγα στο Γαλλικό.

    Ξέρετε, χαμογελάμε σήμερα με αυτές τις ιστορίες και σε κάποιους φαίνονται απίθανες, αλλά έκρυβαν μεγάλο πόνο.

    Εδώ στην Ελλάδα η πολιτεία δεν έσκυψε πάνω στους Ρομ, να τιμωρούνται αν τα παιδιά τους δεν τα στέλνουν σχολείο, να μην περνάνε τόσο δύσκολα ακόμα και σήμερα τα παιδιά τους στα σχολεία. Τι έκανε η πολιτεία για αυτά τα παιδιά; Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

    • Όταν δούλευα στο Μοκάμπο, ο μαέστρος λεγόταν Μίμης Καψίλης και αυτός μου είπε «γιατί δεν δίνεις εξετάσεις στη ραδιοφωνία;». Και το έκανα, πήγα στο Ζάππειο, περίμεναν απέξω κάτι καλλιτέχνες που δεν φαντάζεσαι, τσακάλια, εγώ μπροστά τους ήμουν αστεία υπόθεση. Τότε έπρεπε να τραγουδήσουμε ακαπέλα. Μπαίνω, λέω ένα τραγούδι, και περάσαμε δυο, εγώ και μια κοπέλα. Άρχισα να γνωρίζομαι με κάποιους συνθέτες. Λόγω της ραδιοφωνίας, τραγουδούσαμε στο Κεντρικόν, είχε έρθει ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, και ήρθε ο Κατσαρός και με ενθάρρυνε, μου είπε ότι ήθελε να με γνωρίσει ο Πλέσσας.

    Εκεί με είδε κόσμος πρώτη φορά και έκανα εντύπωση. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος είναι για μένα μουσουργοί, όχι απλά συνθέτες. Όταν ξεκινούσα τα προγράμματα που έκανα τα επόμενα χρόνια, έλεγα τραγούδια τους, και του Ξαρχάκου, γιατί έπρεπε να τους τιμώ, και μετά έλεγα τα δικά μου.

    • Για μένα ο ανδρισμός δεν είναι στα όργανα που ξεχωρίζουν τη γυναίκα από τον άνδρα, είναι η ιδιότητα. Αυτή την ιδιότητα την είχε μόνο ο Χατζιδάκις. Μόνο καλά έχω να πω για τον Χατζιδάκι. Μου φέρθηκε πάρα πολύ αντρίκια, είχα πάει να με ακούσει, πήγα οκτώ το βράδυ και με άκουσε τέσσερις το πρωί.

    Όταν με άκουσε δεν είπε τίποτα, μπήκαμε στο ταξί και με άφησε στο σπίτι μου –είχα πάει στο σπίτι του, γνώρισα τη μάνα του–, λεβέντης, όχι αστεία, και είπε «όταν θα τραγουδήσει με τη δική του φωνή, θα τον ακούσω». Φαίνεται εγώ έκανα κάτι άλλο με τη φωνή μου και το κατάλαβε, ήταν πανέξυπνος. Τραγούδησα κάποια δικά του τραγούδια αργότερα και δεν μπορώ να ξεχάσω τη συμπεριφορά του, ήταν φοβερή.

    • Η ιστορία μου με τις μπουάτ ξεκίνησε το 1961. Δούλευα στον Πειραιά, έλεγα τα δικά μου τραγούδια που τα έλεγαν «τρελά» και έπαιρνα μικρότερο μεροκάματο για να τα λέω, και πηγαίνοντας στο Σύνταγμα για να πάρω το πράσινο, όπως λέγαμε τότε το λεωφορείο για Πειραιά, πέρναγα από τη Ναυάρχου Νικοδήμου. Ακούω από ένα υπόγειο ήχο κιθάρας και χτυπάω, μου ανοίγει ο Γιώργος Μούτσιος και βλέπω τον Λάκη Παππά να παίζει. Τον θαύμασα και έμεινα κατάπληκτος γιατί είχα ζήσει μια ζωή στα καμπαρέ και όλα αυτά μου φάνηκαν απίστευτα, το μέρος, το περιβάλλον, η μουσική, και ήθελα να είμαι στη θέση του.

    • Τον Τιπούκειτο, έτσι λεγόταν το μέρος, που ήταν προάγγελος των μπουάτ, τον είχε ο Γιώργος Μπουκουβάλας, που είχε το ταλέντο να διαμορφώνει τους χώρους και τον αγαπούσε και η υψηλή κοινωνία. Ο Λάκης όταν έπαιζε κένταγε, γιατί ήταν μαθητής του Μηλιαρέση που ήταν μαθητής του Σεγκόβια. Εγώ που δεν παίζω κλασική κιθάρα, δεν πήγα σε δάσκαλο, τον μιμήθηκα τον Λάκη, τον «έκλεψα», και όταν έφυγε, πήρα τη θέση του. Είδε το αφεντικό ότι είχα λόγο και ήμουνα ντόμπρος και μου είχε εμπιστοσύνη.

    Για μένα ο ανδρισμός δεν είναι στα όργανα που ξεχωρίζουν τη γυναίκα από τον άνδρα, είναι η ιδιότητα. Αυτή την ιδιότητα την είχε μόνο ο Χατζιδάκις. Μόνο καλά έχω να πω για τον Χατζιδάκι. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

    • Η δεύτερη μπουάτ που έγινε στην Ελλάδα ήταν αυτή που έφτιαξα εγώ, η Ρουλότα, στη Βουλής 21, απέναντι από τη LiFO. Ερχόταν ο καλός κόσμος και άνθρωποι της τέχνης, είχα και τρία γκαρσόνια που τα έντυνα Τσιγγάνους και σερβίραμε τραχανά.

    Το μπαρ ήταν με δυο τροχούς από άμαξα που είχε κάνει ο Μικές Καραπιπέρης, μια τρομερή φυσιογνωμία. Μετά πήγα και στην Καρυάτιδα, στην Μπουάτ του Τσιγγάνου, στα Κεριά στην Τσακάλωφ, ένα μαγαζί του Μπουκουβάλα όπου σύχναζε η καλή κοινωνία και καλλιτέχνες.

    Έβγαινα και τραγουδούσα με μια κιθάρα, δεν ήθελα ούτε λουλούδια, ούτε τέτοια πράγματα. Το ίδιο συνέβη και στον Σκορπιό, με αυτήν τη λογική κάναμε τα προγράμματα, εκεί κάναμε τα πρώτα λάιβ που έγιναν ποτέ, έμεινα πολλά χρόνια και από τότε που έφυγα δεν έχω ξαναπεράσει γιατί συγκινούμαι.

    • Όταν άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια, αναφερόμουν σε γεγονότα ιστορικά και αντιπολεμικά, από τους δικούς μας πολέμους μέχρι το Βιετνάμ, και στη φυλή μου με έναν τρόπο όχι άμεσο αλλά ποιητικό. Ήταν τραγούδια καταγγελτικά που δεν άρεσαν και κυνηγήθηκα, αλλά με αυτό τον τρόπο μίλησα με τους ποιητές και τους καλλιτέχνες και με ανθρώπους που θαύμαζα και με τον κόσμο που με άκουγε.

    • Εγώ ντύνομαι όπως η φυλή, συνηθίζουμε να φοράμε μαντίλι, οι Ρομ, όπως τους αποκαλούμε. Διάλεξα να μιλάω για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο ήταν κάποια πράγματα που μου φαινόντουσαν πάρα πολύ περίεργα με τη φυλή, δεν συμφωνούσα με τον τρόπο που ζούσαν. Οι Τσιγγάνοι δεν είχαν ηγέτες να τους βοηθήσουν, για μένα ήταν ατυχία αυτό. Ήρθαν σαν νομάδες, σαλτιμπάγκοι, έμποροι, χορευτές, αλλά δεν έγιναν δεκτοί, τους έσπρωξαν στην παραβατικότητα και δεν υπήρχε αντίσταση.

    • Εδώ στην Ελλάδα η πολιτεία δεν έσκυψε πάνω στους Ρομ, να τιμωρούνται αν τα παιδιά τους δεν τα στέλνουν σχολείο, να μην περνάνε τόσο δύσκολα ακόμα και σήμερα τα παιδιά τους στα σχολεία. Τι έκανε η πολιτεία για αυτά τα παιδιά; Εγώ την πολιτεία τη σέβομαι και την καταγγέλλω με σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Τους βόλευε η γυφτιά και για άλλα θέματα, έμεναν σε περιοχές που δεν άξιζαν μια δραχμή, τις αγόραζαν και όταν τους έδιωχναν άρχιζαν να τις αξιοποιούν, συνέβη αυτό και στα Πετράλωνα και στο Δουργούτι.

    Το λέω σε ένα τραγούδι, «βάζεις το γυφτάκι να χορεύει για να γελάς αφέντη, αν μου δώσεις και τσιγάρο θα κάτσω σαν μαϊμού να το φουμάρω». Να μη διασκεδάζεις με το παιδί, να το στείλεις σχολείο, να μάθει, να διαβάσει.

    • Εγώ δεν ήθελα ποτέ να δείχνω ότι είμαι διαβασμένος, δεν κερδίζεις τίποτα με αυτό, κέρδισα όμως έναν πλούτο εσωτερικό, βγήκα ένας γύφτος χρηστός μέσα σε ένα σύστημα που μπορεί να το πει κανείς διεφθαρμένο.

    Με κοιτάζετε κάθε φορά που λέω «γύφτος», ωστόσο μας έμαθε ο Αριστοφάνης ότι όταν αυτοσαρκάζεσαι περνάς τα ωραιότερα μηνύματα. Κι αυτό το κάνω 68 χρόνια.

    Σπύρος Χατζηαγγελάκης για το γκέı φιλί στη σειρά που πρωταγωνιστεί: «Τα ΜΜΕ είναι συντηρητıκά, όχι η κοινωνία»

    Έρχονται τα πάνω-κάνω με τον καιρό την Μεγάλη εβδομάδα

    Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

    Σπύρος Χατζηαγγελάκης για το γκέı φιλί στη σειρά που πρωταγωνιστεί: «Τα ΜΜΕ είναι συντηρητıκά, όχι η κοινωνία»

    0

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» και τον δημοσιογράφο, Κυριάκο Θεοδωσίου παραχώρησε ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης

    Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τις αγωνίες του, αλλά και για τις τολμηρές σκηνές στην σειρά που πρωταγωνιστεί, «Ο πρώτος από εμάς».

    «Τώρα κοντά στα 40 που είμαι υπάρχει το ώριμο, υπάρχει και η ανάγκη επιστροφής στο παρελθόν. Έχω μια τεράστια ανασφάλεια, ένα τεράστιο ανικανοποίητο σε σχέση με το αν έχω κάνει όσα θέλω να κάνω.

    Είμαι πολυπράγμων, ηθοποιός, φωτογράφος, επιχειρηματίας, μουσικός, έχω τελειώσει το Φυσικό και ταυτόχρονα νιώθω ότι πάντα κάτι δεν έχω κάνει. Έχω τον φόβο του θανάτου και κοιμάμαι αργά, κάνω χίλια πράγματα», είπε αρχικά ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

    Με αφορμή το φιλί των δύο ομοφυλόφιλων χαρακτήρων στη σειρά που πρωταγωνιστεί ο “Πρώτος από εμάς” ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης σχολίασε: «Δεν είναι συντηρητική η κοινωνία, τα ΜΜΕ έχουν γίνει συντηρητικά.

    Ο τρόπος που σχολιάζονται τα γεγονότα είναι μόνο και μόνο για να αναπαραχθούνε εσωτηλεοπτικά και δεν αφορά την κοινωνία».

    Σνικ: «Δεν έχω τελειώσει το λύκειο αλλά είμαι διαβασμένος. Τελείωσα το σχολείο του δρόμου»

    Έρχονται τα πάνω-κάνω με τον καιρό την Μεγάλη εβδομάδα

    Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

    Lampropsomo e vima

    Λαμπρόψωμο

    Φτιάχνουμε παραδοσιακό ψωμί για το δείπνο της Ανάστασης. Βάζουμε μπόλικα μπαχαρικά για να μοσχομυρίζει και το απολαμβάνουμε αφράτο και πεντανόστιμο. Συνολικός Χρόνος: 1:30' Υλικά 25 γρ. φρέσκια...
    dimitra liani1 e vima

    Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη...

    "Του Ανδρεά Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη. Ο άνθρωπος ήταν παραπεταμένος εκεί σε ένα σπιτάκι, εκεί δίπλα στο Καστρί. Ένα...
    servitoros e vima

    Οργή στα Χανιά: Σερβιτόρος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από ιδιοκτήτη καταστήματος

    Άγνωστοι είναι οι λόγοι για το βίαιο περιστατικό Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στα Χανιά, καθώς ένας σερβιτόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από ξυλοδαρμό που δέχτηκε...
    astinomia e vima

    Κρήτη: 50χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει στη ΔΕΗ – Του είχαν κόψει...

    Σοκ προκαλεί πρόσφατο περιστατικό στην Κρήτη Στην Κρήτη ένας πολίτης απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στα γραφεία της ΔEΗ. Τι είχε συμβεί Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας...
    giatroi e vima

    Επιστήμονες ανακάλυψαν κατά λάθος ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα (βίντεο)

    Η ομάδα των επιστημόνων εξέταζε τον καρκίνο του προστάτη όταν εντόπισε το απίστευτο εύρημα. Στην ανακάλυψη ενός νέου οργάνου του ανθρώπινου σώματος προχώρησε μια ομάδα...
    steve ntouzos1 e vima

    Στηβ Ντούζος: Στο νοσοκομείο εδώ και τρεις εβδομάδες ο ηθοποιός -«Τα...

    Στο νοσοκομείο με χρόνια πνευμονοπάθεια νοσηλεύεται εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ο Στηβ Ντούζος, όπως αποκάλυψε σήμερα η εκπομπή «Το Πρωινό». Σύμφωνα με το σχετικό...
    marina satti e vima

    Θα είναι μία κούκλα: Αυτό είναι το φόρεμα που θα φορέσει...

    Η πρώτη πρόβα στη σκηνή Τελευταία στιγμή άλλαξε το outfit της Μαρίνας Σάττι για την εμφάνισή της στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2024 και ήδη...
    laskaraki soultatos e vima

    Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Επέτειος γάμου για το ζευγάρι –...

    Τα τρυφερά λόγια που έγραψαν στο Instagram Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος γιορτάζουν πέντε χρόνια έγγαμου βίου. Ήταν Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019 όταν η...
    spiros mpimpilas e vima

    Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν υπάρχει ημέρα που να μην κάνω καθαρισμό προσώπου...

    Η εξομολόγηση του ηθοποιού Το «MEGA Καλημέρα» συγκέντρωσε και σάς παρουσιάζει τα πιο «καυτά» νέα της showbiz! Η Αννίτα Μπραντ και ο Χάρης Χριστόπουλος υποδέχθηκαν...
    panos kokkinopoulos e vima

    Πάνος Κοκκινόπουλος: Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο...

    Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις...
    kalomoira e vima

    Καλομοίρα: «Θα συγχωρούσα στον Γιώργο την απιστία, έχουμε τρία παιδιά»

    Καλεσμένη στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», βρέθηκε καλεσμένη το απόγευμα της Κυριακής η Καλομοίρα. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για την απιστία και...
    aneser foreas diaxeirisis dimos amfipolis

    Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης στη περιοχή της Αμφίπολης

    Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έως τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, στο...
    mpaharis kathysterei anavathmisi athlitikon egkatastaseon ahilleas karamanlis proti serron 2024

    Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

    «Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την εκτέλεση του έργου: «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων...
    pagkosmia imera efchis e vima

    29 Απρίλιου: Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε...
    agios iosif pagkalos e vima

    Εορτολόγιο 29 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου, των Αγίων Ιάσωνος και Σωσίπατρου των...
    apostolos ntolkos dimos visaltias vana pliakou

    Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά...

    Για τις πρώτες εκατό μέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Βισαλτίας έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος και  γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ντόλκος Απόστολος. «Παρότι είμαι της...
    lakis lazopoulos e vima

    Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εκτάκτως τα ξημερώματα ο Λάκης Λαζόπουλος. Στο νοσοκομείο Υγεία διεκομίσθη εκτάκτως τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/04) ο Λάκης Λαζόπουλος. Σύμφωνα με όσα έγιναν...
    synhthws apatoun gynaikes

    Με ποιον συνήθως απατούν οι γυναίκες τον σύντροφο τους; Δε θα...

    Αυτή η έρευνα κάθε άλλο παρά θα αρέσει στους άντρες αναγνώστες! Πραγματοποιήθηκε από dating site που λέγεται Victoria Milan, σε πάνω από 3.000 γυναίκες και...
    kstas xatzhs xatzidakis

    Κώστας Χατζής: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ’ όλους»

    Πάντα προσηνής και ακμαιότατος στα 86 του, ο αγαπητός καλλιτέχνης μάς αφηγήθηκε τις στιγμές που σημάδεψαν την πολυκύμαντη ζωή του και την περιπετειώδη πορεία...
    xxatzhaggellakkhs gkei fili

    Σπύρος Χατζηαγγελάκης για το γκέı φιλί στη σειρά που πρωταγωνιστεί: «Τα...

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» και τον δημοσιογράφο, Κυριάκο Θεοδωσίου παραχώρησε ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τις αγωνίες του,...

    Δείτε επίσης