01/05/2024
14.5 C
Serres

Μαρία Μπακοδήμου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια – Όλα πήγανε καλά, γράφει

0

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η παρουσιάστρια στο Instagram

Στο νοσοκομείο βρέθηκε η Μαρία Μπακοδήμου, όπως αποκάλυψε στα social media.

Η παρουσιάστρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί, χωρίς ωστόσο, να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν εκεί.

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρία Μπακοδήμου μοιράστηκε με το κοινό της μια φωτογραφία της μέσα από το νοσοκομείο.

Σε αυτή, φαίνεται να φορά σωληνάκια, ενώ στη λεζάντα της δημοσίευσής της εξήγησε πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Όλα πήγανε καλά! Ήταν κάτι απλό, αλλά το ανεβάζω για να μη μοιράζομαι μόνο βόλτες, φαγητά και ταξίδια, αλλά και πραγματική ζωή. Πραγματική ζωή, με φωτεινό κραγιόν πάντα 😜».

Aν Χάθαγουεϊ: Γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας – Μου φαίνεται σαν ορόσημο, λέει

Πέθανε στα 40 του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Μπελτεγρής

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

Κύπρος: Τη βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της που κοιμόταν δίπλα

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών – Ο κατηγορούμενος ήταν φιλοξενούμενος του ζευγαριού – «Αχάριστος και θρασύς» – Άφησε ίχνη στο σεντόνι

Τα 8 χρόνια φυλάκισης που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 32χρονο Ουκρανό Β.Ι., παρέμειναν 8, καθώς το Κυπριακό Εφετείο δεν δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης τόσο για την καταδίκη όσο και για το ύψος της ποινής.

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 ενώ ήταν φιλοξενούμενος σε έπαυλη που ενοικίαζε ζευγάρι από την Τσεχία, βίασε την οικοδέσποινα Κ.Ρ. μετά από πάρτι που είχε γίνει για τα γενέθλιά του και ενώ στο κρεβάτι δίπλα από τη γυναίκα κοιμόταν ο σύντροφός της, Μ.Μ..

Κατά την πρωτόδικη διαδικασία ο Β.Ι. είχε ισχυριστεί πως δεν υπήρξε βιασμός από τον ίδιο, αλλά περίπου επιχείρησε να τον «βιάσει» η Κ.Ρ. στην τουαλέτα του σπιτιού που ήταν φιλοξενούμενος. Τόσο το Κακουργιοδικείο όσο και το Εφετείο, δεν έκαναν αποδεκτή τη μαρτυρία και τις εξηγήσεις του Β.Ι..

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 έκανε διακοπές στην Κύπρο και μαζί με φιλικό ζευγάρι πήγε σε έπαυλη στην Πάφο, όπου θα τους φιλοξενούσε ένα ζευγάρι από την Τσεχία, με το οποίο δεν γνωριζόταν. Στην έπαυλη βρίσκονταν και άλλα άτομα, όπως επίσης και τα τρία ανήλικα παιδιά των Τσέχων. Στον Β.Ι. παραχωρήθηκε ένας καναπές στο καθιστικό για να κοιμηθεί.

Στις 6 Ιουνίου 2020, στον χώρο της πισίνας της έπαυλης, έκαναν πάρτι, καθώς ο Β.Ι είχε τα γενέθλιά του. Μάλιστα ο ίδιος είχε αγοράσει αρκετά μπουκάλια ουίσκι και σαμπάνιες, με σκοπό να πιουν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν.

Αφού είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, η οικοδέσποινα έβαλε τα παιδιά για ύπνο και κάθισε με τους υπόλοιπους. Σε κάποια στιγμή έπεσε στην πισίνα για να κολυμπήσει και ακολούθησε ο σύντροφός της.

Όταν το ζευγάρι βρισκόταν στο νερό, ο σύντροφος της γυναίκας της αφαίρεσε τον στηθόδεσμο από το μαγιό. Η γυναίκα βγήκε από την πισίνα και σκεπάστηκε με μια από τις πετσέτες που υπήρχαν.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Β.Ι., η γυναίκα αφαίρεσε μόνη της τον στηθόδεσμο και ο σύντροφός της έπεσε εντελώς γυμνός στο νερό μπροστά στους υπόλοιπους, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Μάλιστα ο Β.Ι., επιχείρησε να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, ως ηθικό στοιχείο, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται κοινωνικώς αποδεκτό και τον εξέπληξε που το ζευγάρι γδύθηκε μπροστά στους φιλοξενούμενους.

Η γυναίκα κάποια στιγμή εγκατέλειψε το πάρτι, καθώς δεν ένιωθε καλά λόγω της κατανάλωσης ποτού. Μπήκε στο σπίτι και αφού έκανε εμετό τρεις φορές, έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι της, φορώντας μόνο το κάτω μέρος του μαγιό της.

Οι υπόλοιποι, συνέχισαν τη διασκέδαση αλλά και ο σύντροφος της γυναίκας δεν άντεξε το ποτό και έτσι ο Β.Ι. μαζί με τον φίλο του, τον μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο και τον έβαλαν να κοιμηθεί δίπλα στη σύντροφό του, που ήδη κοιμόταν.

Αργότερα στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει τη γυναίκα που κοιμόταν στο κρεβάτι, γιατί ο ίδιος θεωρεί το υπνοδωμάτιο ενός ζευγαριού ιερό χώρο και έτσι δεν έδωσε σημασία όταν μετέφεραν μαζί με τον φίλο του τον οικοδέσπότη στο κρεβάτι για ύπνο.

Λίγο αργότερα, αφού όλοι είχαν κοιμηθεί, ο Β.Ι. πήγε πάλι στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού και αφού αφαίρεσε το κάτω μέρος του μαγιό της γυναίκας άρχισε να τη βιάζει, με εκείνη να νομίζει ότι επρόκειτο για τον σύντροφο της και για αυτό δεν αντέδρασε και τον αγκάλιασε. Όπως είπε στο δικαστήριο, ο σύντροφός της συνήθιζε μια τέτοια συμπεριφορά.

Ωστόσο, όταν ο Β.Ι. με βαριά ουκρανική προφορά της είπε: «Σου αρέσει έτσι π…;», αυτή αντιλήφθηκε πως ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν ο σύντροφός της, τον έσπρωξε και σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι.

Στη συνέχεια η γυναίκα έσπρωξε τον Β.Ι. σε μια από τις τουαλέτες και άρχισε σε έντονο ύφος να τον ρωτάει τι ήταν αυτό που έκανε και γιατί το έκανε. Από τον θόρυβο ξύπνησε ο φίλος του Β.Ι. και τους προέτρεψε να βγουν στην πισίνα για να λύσουν τη διαφορά, για να μην ξυπνήσουν οι υπόλοιποι και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο φίλος του Β.Ι. πήγε και ξύπνησε τον σύντροφο της γυναίκας.

Αφού ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί, πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στον Β.Ι. ενώ στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει με ένα σκουπόξυλο. Ο Β.Ι. αντέδρασε και από το επεισόδιο τραυματίστηκαν και οι δύο.

Ζητήθηκε από τον Β.Ι να παραμείνει στο χώρο και κλήθηκε η αστυνομία. Αν και αρχικώς είπε πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στο αεροδρόμιο Πάφου, όταν επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για την Πράγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β.Ι. ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον έσπρωξε στην τουαλέτα και του ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που ο ίδιος, όπως είπε αρνήθηκε, γιατί το θεωρούσε απρέπεια. Ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής με σκοπό να δικαιολογηθεί η πράξη του.

Άφησε ίχνη στο σεντόνι

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως στο σεντόνι του υπνοδωματίου στην πλευρά που κοιμόταν η γυναίκα υπήρχε γενετικό υλικό του Β.Ι., το οποίο δεν μπορούσε να μεταφερθεί με άλλον τρόπο παρά μόνο από τον ίδιο.

Ο Β.Ι. ισχυρίστηκε πως το γενετικό του υλικό μεταφέρθηκε από την πετσέτα που υπήρχε στην πισίνα και με την οποία σκουπίζονταν όλοι και τελικώς την πήρε η γυναίκα για να σκεπαστεί όταν είχε βγει γυμνόστηθη από την πισίνα.

Η εξήγηση αυτή δεν έγινε δεκτή επιστημονικά και έτσι το γενετικό του υλικό στο σεντόνι αποτέλεσε ενισχυτική μαρτυρία, η οποία μαζί με άλλα στοιχεία οδήγησε στην καταδίκη του.

«Αχάριστος και θρασύς»

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλοντας την ποινή είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως τα επιβεβαιωμένα γεγονότα φανερώνουν «έντονο το στοιχείο της αχαριστίας, της απουσίας ευσυναίσθησης έναντι της παραπονούμενης,

αλλά και θρασύτητας εκ μέρους του κατηγορούμενου, με την είσοδο του στο υπνοδωμάτιο και να τη βιάσει, καθώς αυτή κοιμόταν με τον σύντροφό της.

Τον φιλοξένησαν, παρότι ήταν άγνωστός τους, χάριν στη γνωριμία που αυτός είχε με τον φίλο τους T, προσφέροντάς του φαγητό, διαμονή και ψυχαγωγία στο σπίτι τους, και συμπτωματικά βέβαια κατά την ημέρα των γενεθλίων του».

Το Εφετείο απέρριψε και τους πέντε λόγους έφεσης που προέβαλε η πλευρά του Β.Ι. και επικύρωσε την καταδίκη σε 8 χρόνια φυλάκιση.

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ;

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Πρόκειται για έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε σε δίκη μετά από ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας – Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, «το εμβόλιο μπορεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει TTS, ή Σύνδρομο Θρόμβωσης με Θρομβοπενία

Ο φαρμακευτικός γίγαντας της AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιό της κατά της Covid, με την εμπορική ονομασία Covishield, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες, όπως θρόμβους στο αίμα και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, το Covishield αναπτύχθηκε από τη βρετανοσουηδική εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και παράγεται από το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, ενώ χορηγήθηκε ευρέως σε περισσότερες από 150 χώρες.

Ορισμένες μελέτες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν 60% έως 80% αποτελεσματικό στην προστασία από τον νέο κορωνοϊό.

Ωστόσο, έρευνες διαπίστωσαν έκτοτε ότι το Covishield μπορεί δυνητικά να προκαλέσει σε ορισμένους ανθρώπους θρόμβους αίματος, οι οποίοι μπορεί να αποβούν μοιραίοι.

Μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε ότι το εμβόλιο οδήγησε σε θανάτους και σοβαρά προβλήματα υγείας και ζήτησε αποζημίωση έως και 100 εκατ. λίρες για περίπου 50 θύματα.

 Ένας από τους καταγγέλλοντες ισχυρίστηκε ότι το εμβόλιο προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αφού εμφάνισε θρόμβο αίματος, εμποδίζοντάς τον να εργαστεί.

Ενώ η AstraZeneca αμφισβήτησε αυτούς τους ισχυρισμούς, παραδέχθηκε για πρώτη φορά σε ένα από τα δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιο μπορεί «σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει TTS», ή Σύνδρομο Θρόμβωσης με Θρομβοπενία, που χαρακτηρίζεται από θρόμβους αίματος και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

«Παραδέχεται ότι το εμβόλιο AZ μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS. Ο αιτιώδης μηχανισμός δεν είναι γνωστός», ανέφερε η εταιρεία στα δικαστικά έγγραφα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την η Telegraph.

 «Περαιτέρω, το TTS μπορεί να εμφανιστεί και απουσία του εμβολίου AZ (ή οποιουδήποτε εμβολίου). Η αιτιολόγηση σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση θα είναι θέμα που θα πρέπει να αποδειχθεί από εμπειρογνώμονες», πρόσθεσε.

Η παραδοχή της AstraZeneca έρχεται σε αντίθεση με την επιμονή της εταιρείας το 2023 ότι «δεν θα δεχόταν ότι το TTS προκαλείται από το εμβόλιο σε γενικό επίπεδο» αναφέρει ο Independent.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι το Covishield μπορεί να έχει δυνητικά απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες.

 «Ένα πολύ σπάνιο ανεπιθύμητο συμβάν που ονομάζεται Σύνδρομο Θρόμβωσης με Θρομβοπενία, το οποίο περιλαμβάνει ασυνήθιστα και σοβαρά περιστατικά πήξης του αίματος που σχετίζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, έχει αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με αυτό το εμβόλιο».

Χανιά: Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε στη γιαγιά του και τη χτύπησε στο κεφάλι

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ;

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

Πέθανε στα 40 του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Μπελτεγρής

0

Αύριο στις 5 το απόγευμα στο Χαλάνδρι η κηδεία του – Ήταν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ του βόρειου τομέα της Αθήνας

Θλίψη έχει σκορπίσει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ η είδηση του θανάτου σε ηλικία μόλις 40 ετών του ΧάρηΜπελτεγρή.

Ο Χάρης Μπελτεγρής ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια να δραστηριοποιείται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μάλιστα γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μέλος της Κεντρική Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ καθώς και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Μπελτεγρής τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Παρόλα αυτά συνέχιζε να παλεύει για το ΠΑΣΟΚ από τη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής βορείου τομέα της Αθήνας.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στο Χαλάνδρι.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό άνθρωπο με τα social media να έχουν κατακλυστεί από μηνύματα για τον Χάρη Μπελτεγρή.

«Αντίο «βουνό». Μαχητής μέχρι το τέλος. Τιμή μας όσοι ήμασταν δίπλα σου», έγραψε στο αντίο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Καλό ταξίδι στο Φως, Γραμματέα, Αγωνιστή, Φίλε, Χάρη», έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζιος.

Όπως σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τα κορυφαία στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν Παύλος Χρηστίδης: «Έχουν περάσει, σχεδόν, 20 χρόνια. Συστήθηκες σε όλους μας, ως Γραμματεας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου, αλλά κυρίως ως ο αεικίνητος Χαρης, που ήθελε να ρωτάει και να μαθαίνει, να εξελίσσεται και να είναι ο καλύτερος.

Ενα παιδί-θαύμα. Τι να ξεχωρίσω σε αυτά τα 20 χρόνια; Ποιες στιγμές; Ποιους ανθρώπους; Τις διακοπές στην Κρήτη, στα χρόνια της αθωότητας; τα ραντεβού στον Άγιο Θωμά; Τα ξενύχτια; Τις ομάδες;

Το συνέδριο του 07; τη συνδιάσκεψη του 08; τις συζητήσεις για το συνέδριο της Νεολαίας του 13; τα όνειρα μετά την Σαουδικη Αραβια και την Αγγλία; Την Επίδαυρο; Τους αγαπημένους σου πολυτεχνίτες της Θεσσαλονίκης;

Τα λόγια σου πριν τις εκλογές του 23; Ο Χαρης Μπελτεγρης ήταν ο πιο οξυδερκής παίχτης της γενιάς μας. Μπορούσε να πετύχει ότι έβαζε στο μυαλό του, μπορούσε να πείσει όποιον ήθελε, να φτιάξει ομάδες, να κερδίσει μάχες, να μας κοιτάξει με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο και μετά να κλείσει την πόρτα και να εξαφανιστεί,

ικανοποιημένος για όσα πέτυχε. Και τότε ξεκινούσε να επεξεργάζεται την επόμενη νίκη του, την επόμενη ανατροπή. Βουνό μου, παιχταρά μου, λιοντάρι, καλύτερε σ´ ευχαριστώ πολύ για όλα. Καλό ταξίδι εκεί ψηλά.

Θα μας λείψεις πολύ και περισσότερο στην Καίτη σου, τον Άρη, τον Κώστα. Δόξα και τιμή».

Η Καρκινοπαθής μαμά που έγραφε κάρτες για να διαβάσει μεγαλώνοντας η κόρη της. Μία ιστορία για να ξανασκεφτούμε τα σημαντικά της ζωής…

Aν Χάθαγουεϊ: Γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας – Μου φαίνεται σαν ορόσημο, λέει

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

Aν Χάθαγουεϊ: Γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας – Μου φαίνεται σαν ορόσημο, λέει

0

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εξάρτηση που είχε στο παρελθόν, από το αλκοόλ

Aν Χάθαγουεϊ γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας.

Η διάσημη ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στους «New York Times» και αναφέρθηκε στην εξάρτηση που είχε στο παρελθόν, από το αλκοόλ.

Όπως είπε, δεν της αρέσει να μιλάει για αυτό δημόσια, αλλά θεωρεί πως είναι μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι δεν έχει πιει εδώ και πέντε χρόνια.

«Συνήθως δεν μιλάω για αυτό, αλλά είμαι πάνω από πέντε χρόνια νηφάλια. Αυτό μου φαίνεται σαν ορόσημο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η 41χρονη εξήγησε πως μάλλον το αλκοόλ ήταν η διέξοδός της, στην προσπάθειά της να νιώσει άνετα με το σώμα της.

«Στο παρελθόν, ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου, ίσως ήμουν υπερβολική, αλλά είχα πολύ σωματικό στρες. Ταλαιπωρούσα πολύ το μυαλό μου για πολλά πράγματα», εξηγεί.

Τέλος, ανέφερε πως πλέον, στα 40 της έχει καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα «εμπόδια» που έβαζε μέχρι τώρα στον εαυτό της.

«Δεν τα παίρνω πια όλα τόσο σοβαρά», τόνισε η Αν Χάθαγουεϊ κλείνοντας.

Μάρω Κοντού: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής»

Η Καρκινοπαθής μαμά που έγραφε κάρτες για να διαβάσει μεγαλώνοντας η κόρη της. Μία ιστορία για να ξανασκεφτούμε τα σημαντικά της ζωής…

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

Η Καρκινοπαθής μαμά που έγραφε κάρτες για να διαβάσει μεγαλώνοντας η κόρη της. Μία ιστορία για να ξανασκεφτούμε τα σημαντικά της ζωής…

0

Η Heather McManamy, όπως κάθε μαμά, ήθελε να είναι παρούσα στη ζωή και τις αναμνήσεις της 4χρονης κόρης της.

Η φυσική της παρουσία δεν ήταν γνωστό σε ποιο βαθμό θα είναι εφικτή, καθώς έπασχε από καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο, κι έτσι βρήκε έναν άλλο τρόπο να είναι στο πλάι της μικρής Brianna, έστω και νοερά: της έγραψε κάρτες για πολλές λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές στιγμές της ζωής της.

karkinnopatheis mama kartes1

«Έγραψα κάρτες για διάφορες στιγμές, για να την ενθαρρύνω, να τη στηρίξω σε μια κακή μέρα, για το γάμο της, για όταν μάθει να οδηγεί, για τον πρώτο της χωρισμό», λέει η 35χρονη Heather από το Γουισκόνσιν. «Κάθε μία από αυτές που θα καταφέρω να της δώσω η ίδια θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα», προσθέτει.

karkinnopatheis mama kartes2

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η McManamy διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013 και τον Αύγουστο του 2014 χαρακτηρίστηκε ασθενής τελικού σταδίου. Έτσι άρχισε να σκέφτεται τη ζωή της οικογένειάς της χωρίς την ίδια…

«Έχω καρκίνο παντού. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι παρούσα στη ζωή του άνδρα και της κόρης μου. Ακόμα ελπίζω, δεν είμαι έτοιμη να πω ‘αντίο’. Είναι πολύ επώδυνο για μένα να ξέρω πως θα στεναχωρηθούν κι εγώ δεν θα είμαι εδώ να τους παρηγορήσω», είχε προσθέσει.

Έτσι η 35χρονη βρήκε τη λύση των καρτών και γράφει ευχές στην κόρη της για τις σημαντικές στιγμές της ζωής της.

karkinnopatheis mama kartes3

«Σκέφτομαι πώς να είμαι παρούσα σε όλα αυτά που στην πραγματικότητα θα χάσω. Δεν μου αρέσει καθόλου που θα τα χάσω, δεν θέλω τίποτα να χάνω, είμαι πάντα η τελευταία που φεύγει από το πάρτι…».

Στις περισσότερες από 40 κάρτες που η Heather έχει γράψει απευθύνεται στην κόρη της με ευχές, αστεία και συμβουλές.

«Με τον άνδρα της ήταν μαζί για 13 χρόνια και είχανε πολύ ιδιαίτερη σχέση. Η Bri είναι η προσωποποίηση της αγάπης μας.

Μεγάλωσε με την καρκινοπαθή μαμά της αλλά ήταν χαρούμενη και αστεία. Της αρέσει να χορεύει, είναι ιδιαίτερη, ένα ξεχωριστό παιδί που νοιάζεται για τους άλλους», λέει. «Δεν την απασχολούσε τι θα κάνει στη ζωή της, ήθελε μόνο να είναι ευτυχισμένη. Η ζωή είναι μικρή, αν είναι αληθινή με τον εαυτό της, όλα θα πάνε καλά».

Η Heather McManamy, έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2015.

karkinnopatheis mama kartes4

10 εικόνες που περιγράφουν την ζωή μας με τα smartphones

Μάρω Κοντού: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής»

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

Μάρω Κοντού: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής»

0

Η Μάρω Κοντού  σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τη ζωή, την καριέρα και τα χόμπι της, καθώς επίσης σχολιάζει τις καταγγελίες στο θέατρο.

Αναφερόμενη στο γεγονός που συνέθλιψε τη Μάρω Κοντού ήταν ο θάνατος της μητέρας της, υπογραμμίζοντας “δεν είμαι σε τρελές χαρές γιατί ο κόσμος δεν περνάει καλά. Υπάρχει ανεργία, κακοφημία, τίποτα δεν πάει καλά αυτόν τον καιρό, αλλά δεν μου αρέσει να γκρινιάζω.

Μετά τα 50 άρχισα να αναθεωρώ. Αναγκάστηκα να συνθλιβώ στα 50, έχασα τη μητέρα μου και ζήτησα τη βοήθεια ειδικού”.

Η Μάρω Κοντού δεν μπόρεσε να κάνει παιδί, αλλά δεν ήθελε να έχει

Η Μάρω Κοντού αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή, επισημαίνοντας “πάντα είχα ανάγκη τα χρήματα και έκανα μερικά λάθη θεατρικά. Ήμουν αρραβωνιασμένη με εφοπλιστή. Με ζήτησε από τη μητέρα μου. Δεν είχα ερωτευτεί μέχρι τότε ακόμα. Όταν έγινε τα παράτησα όλα.

Τον άντρα μου τον ερωτεύτηκα και του το έδειξα. Πέταξα το μονόπετρο του αρραβωνιαστικού στη θάλασσα για να δείξω ότι μου αρέσει κάποιος. Το 1956 τον είδε η μητέρα μου και είπε: “αφήνεις τον άντρα της ζωή σου για τον Αριστείδη Καρύδη Φουκς”; Με τον σύζυγό μου μείναμε μαζί 7 χρόνια.

Πάντα μείναμε φίλοι. Μου είπε κάποτε: Πριν σε παντρευτώ δεν μου έδινε κανείς σημασία. Μόλις σε παντρεύτηκα με ήθελαν όλες. Πάνω που είχαμε ρουτινιάσει εκείνος ξενοκοίταζε. Δεν έκανα παιδί δεν μπόρεσα αλλά δεν θα ήθελα να έχω παιδί και νιώθω τυχερή”.

Οι πλαστικές επεμβάσεις της Μάρως Κοντού

Όσον αφορά τις πλαστικές, η ηθοποιός σημείωσε “το 2007 είχα κάνει ένα τραβηγματάκι χαμηλά και είχα φτιάξει και τα βλέφαρά μου. Επεμβασούλα ήταν”, ενώ σχολίασε τις καταγγελίες στο θέατρο, σημειώνοντας “αυτά που ακούγονται για το θέατρο είναι θλιβερά, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το έκαναν μαστίχα.

Υπάρχει και σε άλλα επαγγέλματα. Στην εποχή μας υπήρχε ένα φλερτ από τους συναδέλφους. Οι άντρες τότε έστελναν λουλούδια. Δεν υπήρχε αυτός ο εξαναγκασμός.

Σχετικά με το αν έχει προσωπική εμπειρία η Μάρω Κοντού, είπε “θυμάμαι μόνο ένα φλερτ από τον Δημήτρη Μυράτ. Πήγα στο καμαρίνι του και μου έκανε ένα διακριτικό φλερτ. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής. Είχα σχέση με έναν ηθοποιό αλλά όχι με τους συμπρωταγωνιστές μου”.

Η Μάρω Κοντού νιώθει έκπληξη για όσα ακούστηκαν για τον Γιώργο Κιμούλη

Η ίδια δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξη που ένιωσε όταν άκουσε για τον Γιώργο Κιμούλη. “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Γιώργος έχει ένα άλλο πρόσωπο. Τον συμπαθώ και τον θαυμάζω. Το θεωρώ ιδιοφυή υποκριτικά. Αν ισχύει όλο αυτό λυπάμαι”, τόνισε.

Για τη σχέση της με το χρήμα, είπε “είμαι πάρα πολύ σπάταλη. Και τρελαίνομαι να κάνω δώρα. Μου αρέσει να ψωνίζω. Μπαίνω στο σούπερ μάρκετ να πάρω 7 πράγματα και παίρνω 17”.

Ποιοι έσπευσαν να βοηθήσουν τη Μάρω Κοντού με την πανδημία

“Όταν ξεκίνησε αυτό με τον κορονοϊό ο πρώτος που με πήρε για να με βοηθήσει ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μετά η Εβελίνα Παπούλια και μετά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Με ρώτησαν αν θέλω κάτι. Με τρομάζει η αρρώστια. Ο πατέρας μου φυματικός, η μητέρα μου πέθανε από λευχαιμία και η ανιψιά μου από καρκίνο”, κατέληξε η Μάρω Κοντού.

Φίλιππος Σοφιανός για τεκνοθεσία από oμόφυλα ζεuγάρια: «Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες»

10 εικόνες που περιγράφουν την ζωή μας με τα smartphones

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

Μητέρα από την Ινδία έχασε την κόρη της και υιοθέτησε 800 άστεγα κορίτσια ώστε να τους προσφέρει ένα σπίτι γεμάτο αγάπη

0

Έχασε τη μικρή κόρη της πριν από 40 χρόνια. Μέσα στη θλίψη της, κατάλαβε ότι θα μπορούσε να είναι η μητέρα για εκείνα τα παιδιά που την χρειάζονται περισσότερο και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σπίτι για τα άστεγα κορίτσια. Για περισσότερα από 30 χρόνια, αυτή η 80χρονη γυναίκα έχει υιοθετήσει πάνω από 800 κορίτσια.Η κούνια έξω από το σπίτι της Δρ. Sarojini Agarwal δεν είναι εκεί για διακοσμητικούς λόγους. Είναι ένα μήνυμα που δείχνει στους ανθρώπους ότι εκεί μπορούν να αφήνουν ορφανά ή εγκαταλελειμμένα κοριτσάκια. Και τώρα, αυτή η κούνια μάλλον έχει γίνει σύμβολο αγάπης και δράσης.

Για πάνω από 30 χρόνια, το σπίτι πίσω από αυτή την κούνια έχει αναθρέψει περισσότερα από 800 κορίτσια. Η Δρ. Agarwal δημιούργησε το καταφύγιο Manisha Mandir στην Lucknow της Ινδίας το 1985. Από τότε, έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή της στα άστεγα και εγκαταλελειμμένα κορίτσια.

Υπάρχει μια συγκινητική ιστορία πίσω από αυτό το σπίτι της αγάπης. Η Agarwal μεγάλωσε 800 κορίτσια σε αυτό το σπίτι, στο οποίο έχασε τη δική της μικρή κόρη. Η 8χρονη κόρη της πέθανε σε ένα τροχαίο ατύχημα που είχε η Agarwal το 1978.

india yothethse astega koritsia1

Ο πόνος της απώλειας της κόρης της όμως δεν έκανε τη Δρ. Agarwal να τα παρατήσει. Αυτή η γυναίκα κατάφερε να μετατρέψει το αρνητικό συναίσθημα της θλίψης σε αγάπη.

Έχοντας περάσει από το πιο δύσκολο στάδιο της ζωής της, εμπνεύστηκε για να αντισταθμίσει την απώλειά της, δημιουργώντας ένα σπίτι αγάπης για πολλά κορίτσια που ψάχνουν για μια μητέρα και ένα σπίτι.

«Η μνήμη σου ήταν η δύναμή μου, έβλεπα σε κάθε κορίτσι την εικόνα σου…,» είπε η Δρ. Agarwal.

india yothethse astega koritsia2

Το πρώτο μωρό που υιοθετήθηκε ήταν ένα κωφάλαλο κορίτσι του οποίου η μητέρα είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μετά απ’ αυτό ακολούθησε η υιοθεσία τριών κοριτσιών που έχασαν τη μητέρα τους σε ένα ατύχημα. Μετά ακολούθησαν κοπέλες που ήταν στους δρόμους και σε οίκους ανοχής.

To αρχικό σπίτι της Agarwal είχε μόνο τρία δωμάτια για αυτά τα κορίτσια. Αλλά μετά από κάποια χρόνια μετακόμισαν σε ένα μεγάλο τριώροφο σπίτι στην περιοχή Lucknow’s Gomti Nagar.

Το νέο σπίτι διαθέτει βιβλιοθήκη, αίθουσα υπολογιστών, εργαστήρια χειροτεχνίας, γήπεδο μπάσκετ και μπάντμιντον και αίθουσα τηλεόρασης. Τα κορίτσια μαθαίνουν επίσης να ράβουν, να πλέκουν και διάφορες άλλες χειροτεχνίες. Μένουν στο σπίτι μέχρι να γίνουν 18 και στη συνέχεια βγαίνουν στην αναζήτηση εργασίας.

Η Δρ. Agarwal φροντίζει επίσης να έχουν τα κορίτσια της μια καλή εκπαίδευση γιατί πιστεύει ότι είναι ο μόνος τρόπος να είναι ανεξάρτητες και να βρουν καλές θέσεις εργασίας. Έτσι, η ίδια τις βοηθά να γίνουν δεκτές σε καλά και αναγνωρισμένου κύρους σχολεία. Πολλά από τα κορίτσια είναι τώρα διευθύντριες τραπεζών, καθηγήτριες και διευθύντριες σχολείων.

india yothethse astega koritsia3

Έχοντας λάβει πολλά βραβεία, όπως το Εθνικό Βραβείο Παιδικής Πρόνοιας, η Δρ. Agarwal συνεχίζει να εργάζεται με αφοσίωση για να βοηθήσει όλα της τα κορίτσια. Έχει δημιουργήσει επίσης υποτροφίες για κορίτσια από φτωχές οικογένειες, για να τα βοηθήσει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αποκτήσουν το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό τους.

india yothethse astega koritsia4

Λόγω της ηλικίας της, όμως, αυτή η γυναίκα δεν μπορεί πλέον να φροντίζει νεογέννητα. Αν και δεν ξέρει μέχρι πόσο θα μπορεί να βοηθάει αυτά τα κορίτσια, αυτό που ξέρει είναι ότι θα είναι αφοσιωμένη σε αυτά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η ζωή είναι σκληρή μερικές φορές, αλλά η αγάπη μπορεί πάντα να μας βγάλει από τις δύσκολες στιγμές της. Η παροχή βοήθειας προς τους άλλους ανθρώπους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη…

HΠΑ: 3χρονο κοριτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες

Παιδόφιλος που βίασε άγρια μωρό τριών μηνών δολοφονήθηκε στο κελί του από συγκρατούμενούς του

Σέρρες – Αναβιώνουν τα έθιμα την Μεγάλη Εβδομάδα!

10 εικόνες που περιγράφουν την ζωή μας με τα smartphones

0

Τα smartphones, ευτυχώς ή δυστυχώς, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μήπως όμως έχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση όσον αφορά τις ώρες που περνάμε πάνω από τις οθόνες των κινητών μας;

Δείτε 10 έξυπνες εικόνες που σίγουρα θα σας προβληματίσουν!

10 eikones zwh smartphone1
10 eikones zwh smartphone2
10 eikones zwh smartphone3
10 eikones zwh smartphone4
10 eikones zwh smartphone5
10 eikones zwh smartphone6
10 eikones zwh smartphone7
10 eikones zwh smartphone8

Ιωσήφ Αναστασάκης: Ο ξεχασμένος Έλληνας ήρωας που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα την ώρα του καθήκοντος

Φίλιππος Σοφιανός για τεκνοθεσία από oμόφυλα ζεuγάρια: «Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες»

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Φίλιππος Σοφιανός για τεκνοθεσία από oμόφυλα ζεuγάρια: «Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες»

0

«Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό – Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες» – «Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας άξονας ισορροπίας για το παιδί»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη παραχώρησε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, αλλά και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας πως η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες.

Άρης Σερβετάλης: «Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον. Ο Θεός μας δίνει κουράγιο»

Ιωσήφ Αναστασάκης: Ο ξεχασμένος Έλληνας ήρωας που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα την ώρα του καθήκοντος

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Ιωσήφ Αναστασάκης: Ο ξεχασμένος Έλληνας ήρωας που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα την ώρα του καθήκοντος

0

Ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν 35 ετών όταν έφυγε από τη ζωή, τρεις μέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 2010 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας.

Ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης στα 35 μόλις χρόνια του  έφυγε από τη ζωή, τρεις μέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 2010 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας.

Ο Σμηναγός μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά του μετά από σύντομη και άνιση μάχη. Ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Το σημείο της σύγκρουσης ήταν νότια της Κρήτης και δυτικά της νήσου Χρυσή. Το μονοθέσιο αεροσκάφος του Αναστάσιου Μπαλατσούκα, συγκρούστηκε με το διθέσιο αεροσκάφος των Σήφη Αναστασάκη και Παύλου Βοτζάκη.

xexasmenos ellhnas hrwas1

Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης – Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1975 στην Αθήνα.

Γιος του Στέφανου και της Μαρίας, γεννήθηκε κι έζησε στη Γέργερη και στο Ηράκλειο. Το 1993 αποφοίτησε από το Καπετανάκειο σχολείο και σε ηλικία 18 ετών εισήχθη από τους πρώτους στη Σχολή Ικάρων, όπου αποφοίτησε ως Αρχηγός της Σχολής.

Τον Οκτώβριο του 1997 τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για προκεχωρημένη εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2 και τον Φεβρουάριο 1999 στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης των Α-7 στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης επάνδρωσε την 340 Μοίρα Βομβαρδισμού μέχρι τον Ιούλιο 2001, οπότε μετατέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-16.

Από τον Οκτώβριο 2002 μέχρι τον Οκτώβριο 2003 υπηρέτησε στην 347 Μοίρα και στη συνέχεια επανήλθε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 340 Μοίρα, με την έλευση των νέων αεροσκαφών F-16 Block 52 plus, όπου και υπηρετούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος.

Μετά από την επιτυχή του εκπαίδευση στα Α7 και έπειτα στα F-16, διακρίθηκε τόσο για την εργατικότητά του, όσο και για την αρτιότητα του χαρακτήρα του, επελέγη δε από την υπηρεσία του και ως εκπαιδευτής καθώς η μεταδοτικότητα ήταν άλλο ένα χάρισμα που τον χαρακτήριζε.

Εκπροσωπούσε πάντα επάξια τη χώρα, λαμβάνοντας μέρος σε πάρα πολλές αποστολές, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2010, σε αεροπορικό ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, επιβαίνοντας ως συγκυβερνήτης στο υπ’ αριθμ. 604 διθέσιο F – 16Blk 52.

Από μικρό παιδί του άρεσαν τα αεροπλάνα και έπαιζε καθημερινά, με αυτά. Για 13 ολόκληρα χρόνια διέσχιζε τους ελληνικούς ουρανούς. Ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους χειριστές των F-16.

Ασβέστωμα των σπιτιών: Μια νοσταλγική συνήθεια από το Πάσχα μιας άλλης εποχής

Άρης Σερβετάλης: «Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον. Ο Θεός μας δίνει κουράγιο»

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Άρης Σερβετάλης: «Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον. Ο Θεός μας δίνει κουράγιο»

0

Ο γνωστός ηθοποιός Άρης Σερβετάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό αποκάλυψε για το πως έφτασε να ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο και μίλησε για το πώς βιώνει την πίστη του στον Θεό.

Ο γνωστός ηθοποιός Άρης Σερβετάλης σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο καιρό μίλησε για το πως έφτασε να ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο και αναφέρθηκε στο πώς βιώνει την πίστη του στον Θεό.

-Πως έγινε η επιλογή σας από την Γελένα Πόποβιτς για τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου; Βλέποντάς σας στην ταινία ένιωσα ότι σαν να επιλεγήκατε από τον ίδιο τον Άγιο Νεκτάριο.

Οι κριτικοί γράφουν ότι φεύγοντας από την ταινία δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις, να προσευχηθείς ή να κάνεις τον σταυρό σου…

Όταν σας είπε η Γελέβα Πόποβιτς ότι εσείς θα υποδυθείτε τον Άγιο Νεκτάριο σε τι διαδικασία μπήκατε; Καταλάβατε την ευθύνη και το βάρος ή χαρήκατε;

«Δεν ξέρω τι είδε η Γελένα σ’ εμένα και αποφάσισε να κάνω εγώ τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου.

Στην αρχή με είχε προσεγγίσει για κάποιον άλλο ρόλο. Εγώ απλά ήθελα να παίξω στην ταινία και ήμουν διαθέσιμος. Μετά από μια εβδομάδα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ήθελε να παίξω τον Άγιο Νεκτάριο.

Στην αρχή δίστασα, δεν ήξερα αν μπορώ να το κάνω αυτό. Ήθελα να μου δείξει, να καταλάβω αν μπορώ να το πραγματοποιήσω. Ήρθαν έτσι τα πράγματα για να μπω σε αυτή τη διαδικασία να γνωρίσω τον Άγιο Νεκτάριο.»

Άρης Σερβετάλης: Τι τον άγγιξε στον Άγιο Νεκτάριο

-Άρα δε ξέρατε για εκείνον. Σας φανερώθηκε και εσάς. Ίσως με τον βίο του ήθελε κάτι να σας πει. Μπήκατε στην θέση του;

Πως είναι κάποιος να σε απαξιώνει, να σε υποτιμά, να σε κοροϊδεύει, να σε συκοφαντεί, να σε υβρίζει, να μην σε εμπιστεύεται και εσύ να σιωπάς, να μην μιλάς, να κοιτάς τον Ουρανό, να συγχωρείς, να είσαι στωικός; Ο Άγιος της υπομονής, για αυτό στεφανώθηκε από τον Κύριο…

arhs servetalhs thew1

«Ναι, αυτό με άγγιξε στον Άγιο Νεκτάριο. Αυτό το μεγαλειώδες. Αυτό που έχουν όλοι οι Άγιοι. Γιατί και αυτοί άνθρωποι ήταν.

Αλλά συνδέθηκαν με τον Θεό. Και ο Θεός χαριτώνει με θείες ενέργειες. Αυτοί οι άνθρωποι κλίνονται από τον Θεό να επιτελέσουν ένα έργο. Μέσα σε μια αφάνεια υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται για τον κόσμο και αυτό είναι μεγαλειώδες.

Αυτό για μένα είτε είσαι Επίσκοπος, είτε μοναχός, είτε ιερέας, είτε απλός λαϊκός και να μπαίνεις στην διαδικασία να κλείνεσαι στο δωμάτιο σου και να προσεύχεσαι για τον συνάνθρωπό σου και πόσο μάλλον για έναν άλλον που σου έχει κάνει και ζημιά, σε έχει διαβάλλει, σε έχει πληγώσει, είναι μεγαλειώδες.

Ο Άγιος Νεκτάριος είχε εντρυφήσει σε αυτό. Προσευχόταν για τον οποιοδήποτε. Γιατί έβλεπε σε εκείνον το πρόσωπο του Θεού και προσευχόταν για την αδυναμία του. Σκοπός του Αγίου Νεκταρίου ήταν να νιώσουν όλοι οι άνθρωποι αυτή τη σύνδεση με τον Θεό. Το πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτή η σύνδεση και πόσο καρποφόρα.»

Η άποψή του για τον Θεό

-Δεν είναι τυχαίο που στην ταινία ο Άγιος Νεκτάριος λέει ότι μέσα στην κακουχία, στον πόνο, εκεί που ο άνθρωπος νομίζει ότι τα έχει χάσει όλα εκεί πρέπει να είναι χαρούμενος γιατί εκεί συναντά τον Θεό. Άλλωστε για τον Θεό η απελπισία είναι η χειρότερη αμαρτία, δείχνει εγωισμό… Στα δύσκολα γίνεται η φανέρωση του Θεού;

«Θα σας μιλήσω βιωματικά. Ο Θεός φανερώνεται και σου δίνει κουράγιο όταν εκμηδενίζεται το εγώ σου. 

Ο άνθρωπος μπαίνει σε μια πλάνη ότι μπορεί και καλά να τα καταφέρει τα πάντα μόνος του. Αυτό τον οδηγεί στον όλεθρο και την καταστροφή. Επομένως, όταν τα χάνεις όλα δεν έχεις από κάπου να ακουμπήσεις, έρχεσαι επιτέλους σε επαφή με τον Δημιουργό σου.

Και εκεί αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος σου και εκεί ξεκινά να χτίζεται η σχέση με τον Θεό. Η σχέση αυτή μπορεί να περνά και διακυμάνσεις όταν ορθοποδείς.

Τότε αρχίζεις και φεύγεις ξανά από τον Θεό και πάλι αισθάνεσαι ότι να πάλι μπορώ να σταθώ στα πόδια μου μόνος μου αλλά και πάλι πέφτεις στην πορεία. Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον.»

Πώς αντιλαμβάνεται την πίστη

-Έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο που λυγίσατε και πέσατε;

«Ναι, πολλές φορές. Συνεχώς πέφτω. Αυτή είναι η πορεία μας, πτωτική. Είμαστε σε ημιάγρια κατάσταση. Η πίστη καλλιεργείται και χρειάζεται και καθοδήγηση και από ένα φωτεινό πνευματικό. Χρειάζεται πληροφορία.

Εγώ είμαι σε μια κατάσταση που πέφτω και ξανασηκώνομαι. Στην ζωή μου καθημερινά λέω μια δυνατή προσευχή το «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με» και πολλές φορές μέσα στην ημέρα επειδή όπως σας είπα με διακατέχει μια ημιαγριότητα.

Με αυτή την προσευχή θωρακίζομαι από τον εαυτό μου που είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Το είναι μου καταλαγιάζει μέσω της προσευχής, της εξομολόγησης, της θείας κοινωνίας. Όλα αυτά είναι τα όπλα μου, η πνευματική μου τροφή. Η άμυνα μου για τα πράγματα είναι η προσευχή, η θεία κοινωνία, η εξομολόγηση.»

-Έχετε πνευματικό… Δηλαδή εξομολογείστε, ταπεινώνεστε. Τι σας είπε ο πνευματικός σας όταν του είπατε ότι θα κάνατε τον Άγιο Νεκτάριο;

«Μου είπε περίμενε να μας δείξει ο Άγιος… Χωρίς την ευλογία του πνευματικού μου δεν θα την έκανα την ταινία. Επομένως, ήταν για μένα ήταν ένα σημάδι το ναι του πνευματικού μου. Εφόσον πήρα την ευχή του και την ευλογία είπα το ναι και μπήκα στην διαδικασία.

Έχω νιώσει πολλά. Αλλά όλα αυτά είναι σε μια λεπτή ισοροπία. Ίσως να είναι και το συναίσθημά μου το οποίο είναι παχύρευστο.»

Πυρ και μανία η Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια! Ο Κασσελάκης να κάτσει στα αυγά του»

Ασβέστωμα των σπιτιών: Μια νοσταλγική συνήθεια από το Πάσχα μιας άλλης εποχής

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ;

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ;

Αν οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων μεταβάλλονταν σε πλήρη αρμονία με τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις του «μαύρου χρυσού», τότε σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο για την πορεία της οικονομίας και των αγορών τους επόμενους μήνες,

θα μπορούσαμε θεωρητικά έως το τέλος του 2023 να δούμε τη βενζίνη να πέφτει ακόμη και στα 1,42 ευρώ το λίτρο, έναντι 2,39 ευρώ που είναι η μέση τιμή σήμερα (στοιχεία 4/7).

Η ιστορία δυστυχώς έχει δείξει ότι παραδοσιακά οι τιμές στην αντλία ανεβαίνουν με μεγάλη ευκολία όταν το ίδιο συμβαίνει και στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων, ενώ… δυσκολεύονται να υποχωρήσουν όταν οι τιμές στις αγορές πέφτουν.

Αναμφίβολα η αποκλιμάκωση των ενεργειακών τιμών είναι σημαντική για τα διαθέσιμα εισοδήματα των νοικοκυριών. Ωστόσο ακόμη και το σενάριο που θέλει το πετρέλαιο να υποχωρεί έως και άνω του 50% στους επόμενους 18 μήνες δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς γιατί πολύ απλά προϋποθέτει παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Η χθεσινή πτώση της τάξης του 10% που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έδωσαν αφορμή για προβλέψεις που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να φέρουν μεγάλη πτώση και στην τιμή λιανικής.

Είναι τα σενάρια που θέλουν την ύφεση – η οποία κατά πολλούς αποτελεί αυτοεκπληρούμενη προφητεία – να πλησιάζει και να ρίχνει στα τάρταρα τις τιμές του πετρελαίου, μετριάζοντας παράλληλα τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, το Brent υποχώρησε έως τα 101 δολάρια, ενώ το αργό τύπου WTI έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από τις 11 Απριλίου.

Η υποχώρηση των τιμών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η σημαντική ώθηση που δέχθηκε το δολάριο με φόντο τις εκτιμήσεις για ακόμη πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ. Και όταν το δολάριο ενισχύεται συνήθως η τιμή του πετρελαίου συμπιέζεται.

Όμως και η αναμονή της ύφεσης είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας, σύμφωνα με την Citigroup, οι αναλυτές της οποίας έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τις νέες προβλέψεις τους για τις τιμές του πετρελαίου με βάση 4 σενάρια, το super bull, το bull, το βασικό και το bear σενάριο.

Η Citi, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η τιμή του αργού μπορεί να φτάσει ακόμη και στο απίστευτο με τα σημερινά δεδομένα επίπεδο των 45 δολαρίων το βαρέλι στο τέλος του 2023. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο, ο μαύρος χρυσός θα παραμείνει στα 45 δολάρια για τρία ακόμα χρόνια έως το τέλος του 2026.

Η τελευταία φορά που η τιμή του αργού διαμορφωνόταν στα 45 δολάρια ήταν τον Δεκέμβριο του 2020. Εκείνη την περίοδο βάζαμε βενζίνη, σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, με 1,42 ευρώ/λίτρο.

Ας δούμε αναλυτικά τα σενάρια και τις θεωρητικές τιμές που μπορεί να υποχωρήσει η βενζίνη:

Super bull: Το πετρέλαιο ολοκληρώνει το 2022 στα 120 δολάρια το βαρέλι και υποχωρεί ελαφρώς στα 110 δολάρια στο τέλος του 2023 για να συνεχίσει ήπια πτωτικά το 2024, 2025 και 2026 στα 90 δολάρια, 85 και 80 δολάρια αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές στην αντλία θα παραμείνουν «εκρηκτικές» για χρόνια.

Bull: Στα 112 δολάρια κλείνει το 2022 και μετά βλέπουμε αποκλιμάκωση στα 102, στα 80 και στα 7ο δολάρια έως το 2026. Θεωρητικά και πάλι, η βενζίνη θα διατηρηθεί σε υψηλές τιμές και θα επιστρέψει στα 1,70 ευρώ το λίτρο σε βάθος τριετίας.

Βασικό σενάριο: Περίπου στα χθεσινά επίπεδα (98 δολάρια) θα κλείσει το 2022 και μετά θα σημειωθεί σχετικά ταχεία αποκλιμάκωση των τιμών στα 75 δολάρια το 2023 και θα παραμείνει στο επίπεδο των 50 δολαρίων έως το 2026. Την τελευταία φορά που το πετρέλαιο ήταν στα 75 δολάρια, η τιμή στην αντλία διαμορφωνόταν στα 1,74 ευρώ το 2023, ενώ στα 50 δολάρια ήταν στα τέλη Ιανουαρίου 2021 που η τιμ ή της βενζίνης ήταν 1,48 ευρώ.

Bear σενάριο: Το σενάριο της ύφεσης που θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της ζήτησης και κατ’ επέκταση σε πτώση των τιμών. Το πετρέλαιο θα υποχωρήσει περαιτέρω στα 89 δολάρια το 2022 για να κατρακυλήσει στα 50 δολάρια το 2023 και στα 45 δολάρια την τριετία 2024-2026. Όπως προαναφέρθηκε, η τιμή της βενζίνης ήταν στα 1,42 ευρώ όταν το πετρέλαιο βρισκόταν στα 45 δολάρια.

Μόνο μία μακρά περίοδος οικονομικής ύφεσης θα μπορούσε υπό τις παρούσες συνθήκες να οδηγήσει σε πτώσεις τις τιμές του πετρελαίου – εξαιτίας της σημαντικής πτώσης της ζήτησης – και κατ’ επέκταση να μετριάσει σημαντικά τις πληθωριστικές πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά, τονίζει η Citi.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 52χρονη έκοψε τις φλέβες της και πήδηξε από τον 5ο όροφο

Χανιά: Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε στη γιαγιά του και τη χτύπησε στο κεφάλι

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Ασβέστωμα των σπιτιών: Μια νοσταλγική συνήθεια από το Πάσχα μιας άλλης εποχής

0

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι νοικοκυρές στα νησιά και τις επαρχιακές πόλεις συνηθίζουν να βάφουν τις αυλές τους με λευκό χρώμα. Στις γειτονιές μάλιστα υπάρχει συναγωνισμός δεξιοτεχνίας

Η χώρα μας είναι γεμάτη από ήθη και έθιμα σε όλες της τις περιφέρειες. Τα περισσότερα από αυτά τα βλέπει κανείς τις ημέρες των μεγάλων θρησκευτικών εορτών, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και ο 15αύγουστος.

Ένα από αυτά τα έθιμα, που φαίνεται να έχει τις ρίζες του σε διάφορα γεγονότα είναι και το ασβέστωμα των σπιτιών. Είναι ένα από τα έθιμα που θυμίζει το Πάσχα μιας άλλης εποχής. Γεμίζει τις καρδιές με ζεστασιά και θυμίζει τις ρίζες μας. Υπάρχουν μάλιστα ακόμη κάποιοι που το τηρούν και το διατηρούν μέσα στα χρόνια.

Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι γιαγιάδες και κρατάνε ζωντανούς τους τόπους μας!

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι νοικοκυρές στα νησιά και τις επαρχιακές πόλεις συνηθίζουν να βάφουν τις αυλές τους με λευκό χρώμα. Στις γειτονιές μάλιστα υπάρχει συναγωνισμός δεξιοτεχνίας.

Κυρίως φροντίζουν να μη λερώνουν το έδαφος της αυλής. Για να γίνει σωστό το ασβέστωμα επιλέγουν να το κάνουν σε ώρες που δεν περνούν πολλοί περαστικοί μπροστά από τα σπίτια. Όταν ολοκληρωθεί το γαλάκτισμα, στέκονται μπροστά στις αυλές τους και απομακρύνουν για λίγες ώρες τους πεζούς προκειμένου να μην λερώσουν τα φρεσκοβαμμένα πεζούλια και τις μάντρες τους.

H παράδοση του ασβεστώματος

Το ασβέστωμα των σπιτιών και των αυλών αποτελεί παλαιότατη συνήθεια για τους κατοίκους της επαρχίας.

Επιλέγεται το λευκό χρώμα καθώς έχει γίνει συνώνυμο της καθαριότητας και της επιμέλειας. 

Τα σπίτια ασβεστώντονταν τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, (Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο) στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τους, στις μάντρες, στα πεζούλια και στα δέντρα. Ιδιαίτερα το Πάσχα το έθιμο αναβιώνει με σκοπό η αυλή να είναι περιποιημένη και καθαρή τη στιγμή που θα περάσει η πομπή του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η παράδοση του ασβεστώματος είναι βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα από την εποχή των αρχαίων πόλεων.

Το ασβεστοκονίαμα (ασβέστης, άμμος μαζί με φυτικές και ζωικές ίνες), ήταν ο παραδοσιακός σοβάς, μέσα κι έξω από το οίκημα, στη μυκηναϊκή περίοδο.

Στην εποχή του Βυζαντίου, χρησιμοποιήθηκε το “χωρύγι”, δηλαδή ο ασβέστης ως υλικό στερέωσης των κατοικιών.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο αυτοκράτορας Λέων ΣΤ’ ο Σοφός, οι Βυζαντινοί ανακάτευαν τον ασβέστη με την πορσελάνη κι έριχναν κομμάτια από κεραμίδια κι άχυρα, για να δέσει το μίγμα.

Η χρήση του ασβέστη για λόγους υγιεινής 

Το 1350 μ.Χ.η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μαστιζόταν από την πανώλη. Η Δημοκρατία της Γένοβα, επέβαλε στην Προβηγκία, την Κορσική και τη Βόρειο Ιταλία, το ασβέστωμα των σπιτιών και των γύρω χώρων.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα το μέτρο του υγειονομικού ασβεστώματος των σπιτιών, μεταφέρθηκε στην Ισπανία ενώ ακολούθησαν και οι αραβικές πόλεις της Μεσογείου.

Οι Άγγλοι, από το 1650 εφάρμοσαν τη συστηματική μέθοδο της ασβέστωσης των σπιτιών, για προληπτικούς λόγους.

Στο Γιβραλτάρ από το 1704 που το κατέκτησαν οι Άγγλοι διέδωσαν τη συνήθεια του ασβεστώματος, σ’ όλα τα λιμάνια της Μεσογείου, ως μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Από τον 16ο αιώνα στη Μεσόγειο και κυρίως στα νησία, το άσπρο έγινε το κυρίαρχο χρώμα των ναών.

To άσπρο χρώμα είναι συνώνυμο της καθαριότητας και της φροντίδας

Στα νησιά, το ασβέστωμα έγινε συνώνυμο της καθαριότητας και της ομορφιάς, από τον 19ο αιώνα. Οι κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κορσικής, της Σαρδηνίας, Μαγιόρκας, και της Βόρειας Αφρικής πλήρωναν πρόστιμο, αν δεν ασβέστωναν το σπίτι τους.

Οι έλεγχοι των υγειονομικών αρχών ήταν συχνοί, για να αποφευχθούν πανδημίες, που εμφανίζονταν συχνά και εξολόθρευαν τους πληθυσμούς.

Μάλιστα οι πιο ευάλωτες περιοχές ήταν οι παραθαλάσσιες, όπου έδεναν τα πλοία, τα οποία πιθανόν να μετέφεραν ασθένειες και επιδημίες.

Η καθιέρωση του λευκού

Στα νεότερα χρόνια, στη Νεάπολη το 1913 και στη Σικελία το 1925, όταν ξέσπασαν επιδημίες χολέρας, διατάχθηκε να ασβεστωθούν οι χώροι γύρω από τις κατοικίες, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές αποθήκες.

Στην Ελλάδα το μέτρο εισήχθη σε περιορισμένη έκταση το 1928, όταν ξέσπασε στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές η επιδημία του δάγκειου πυρετού.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο Μεταξάς, επέβαλε διάταγμα που όριζε το αναγκαστικό ασβέστωμα σε όλα τα σπίτια των νησιών. Στόχος του μέτρου ήταν  να αποτραπεί η διάδοση των ασθενειών, όπως η χολέρα που σάρωνε τη χώρα και είχε απλωθεί ακόμη και στα οικόσιτα πτηνά.

Παράλληλα είχαν εμφανιστεί και άλλες μολυσματικές ασθένειες, όπως το τράχωμα στα μάτια, που αποδόθηκε στη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ο ασβέστης θεωρήθηκε το βασικό απολυμαντικό, αφού τότε ακόμη δεν ήταν διαδεδομένη η χρήση της χλωρίνης. Τα σπίτια στα νησιά έγιναν άσπρα υπό την αυστηρή επίβλεψη του χωροφύλακα.

Παράλληλα ο Μεταξάς παρουσίασε το μέτρο του ασβεστώματος ως μια γενικότερη τακτική ομογενειοποίησης των πραγμάτων. Τα επόμενα χρόνια το μέτρο της αναγκαστικής βαφής ξεχάστηκε. Ωστόσο πολλοί κάτοικοι είχαν κρατήσει τον ασβέστη στις αποθήκες τους. Καθώς ο φόβος της φυματίωσης θέριζε, επαναλάμβαναν το ασβέστωμα τρεις φορές το χρόνο προκειμένου να καθαρίσουν τα σπίτια τους από κάθε απειλούμενη αρρώστια.

Η αναγκαστική λεύκανση της δικτατορίας

Το 1955, η βασίλισσα Φρειδερίκη, μετά από προτροπές «κοσμικών κύκλων» παρουσίασε  στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή,

μια πρόταση για τη διαφήμιση των νησιών. Ήταν μια φωτογραφία με καλοσυντηρημένα σπίτια στην Μύκονο.

Τα λευκά σπίτια με τις μπλε λεπτομέρειες, έγιναν το σήμα κατατεθέν του Αιγαίου.

Διαταγή εθνικής λεύκανσης, από έγγραφο που βρέθηκε προ ετών σε έκθεση ντοκουμέντων της Επταετίας στο Δημαρχείο Σερίφου.

Η υποχρεωτική λεύκανση των σπιτιών επιβλήθηκε και από τη στρατιωτική δικτατορία του 1967. Συγκεκριμένα το έγγραφο που διαβίβασε το «Τμήμα Διοικητικής Αποκεντρώσεως Νομαρχίας Κυκλάδων» προς «τα Αστυνομικά Τμήματα, Δημάρχους & Προέδρους Κοινοτήτων Νομού»στις 15.6.1972 ανέφερε:

«Μεταξύ των άλλων περιορισμών οίτινες ετέθησαν ως προς την ανοικοδόμησιν, απηγορεύθη και η πολυχρωμία εις το εξωτερικόν των οικιών, ωρίσθη δε ότι κυριαρχούν εξωτερικόν χρώμα των οικιών θα είναι το λευκόν…  όπερ άλλωστε αποτελεί ιδιαίτερον χαρακτηριστικόν των νήσων των Κυκλάδων και εν πολλοίς ενσυνείδητον υποχρέωσιν πάντων των κατοίκων… εις τρόπον ώστε να επιτευχθή ομοιομορφία εναρμονιζομένη πλήρως προς το ιδιάζον χρώμα των νήσων του Κυκλαδικού Συμπλέγματος.»

Η υποχρεωτική λεύκανση συνεχίστηκε και μετά τη δικτατορία. Στην πορεία, οι κάτοικοι των νησιών διατήρησαν το λευκό χρώμα γιατί αντανακλώνται οι ακτίνες του ήλιου και είναι πιο δροσερά. Το ασβέστωμα έγινε παράδοση και είναι ακόμη και στις μέρες μας ένδειξη νοικοκυροσύνης

Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ένα μήνα μετά το έμφραγμα – Αντιδρά στα ερεθίσματα

Πυρ και μανία η Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια! Ο Κασσελάκης να κάτσει στα αυγά του»

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Πυρ και μανία η Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια! Ο Κασσελάκης να κάτσει στα αυγά του»

0

“Ο Χριστός είπε “και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν”, γεννιέται ένα παιδί και αυτή είναι η μόνη οικογένεια” διευκρινίζει η Βέφα Αλεξιάδου.

Με αφορμή την υποψηφιότητα της στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, η Βέφα Αλεξιάδου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Fay’s Time» και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα, το μεσημέρι της Τρίτης, στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, δε, η λαοφιλής μαγείρισσα εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν θα συμμετείχε ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και τις διαφωνίες που έχει με τα ομόφυλα ζευγάρια και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η Βέφα Αλεξιάδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν μου έλεγαν να μπω στην κανονική βουλή, δεν θα δεχόμουν ποτέ.

Μέσα στη βουλή τη δική μας δεν μετράει πολύ ο λόγος μας και θέλω να πω την αντίρρηση μου. Όπως την είπα και τώρα σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Δεν πρέπει να έχει λόγο και ο πολίτης; Όχι ο συνηθισμένος πολίτης, ο οποιοσδήποτε, η Βέφα Αλεξιάδου που είναι τόσα χρόνια».

«Ο Χριστός είπε «και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν», γεννιέται ένα παιδί και αυτή είναι η μόνη οικογένεια που υπάρχει. Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια!

Γιατί να παντρευτεί με άντρα ο Κασσελάκης; Υπάρχει κανένας λόγος;

Να καθίσει εκεί που είναι, στα αυγά του. Δεν είναι οικογένεια και θέλει να υιοθετήσει και παιδί;

Όχι, αγάπη μου γλυκιά! Δεν μου πέφτει λόγος να κρίνω τη ζωή του, να κάνει ότι θέλει αλλά όχι γάμο. Είναι κοροϊδία».

«Πιστεύω στον Θεό και να μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι υπάρχει Θεός. Αυτό το σύμπαν που μας περιβάλλει, το οποίο μας χάρισε, δεν είναι άδειο.

Μας έδωσε τροφή, η θάλασσα είναι γεμάτη ψάρια, πουλάκια στον ουρανό μπορούμε να κυνηγήσουμε και να φάμε, ζώα να σφάξουμε και να φάμε» πρόσθεσε, ακόμα, η Βέφα Αλεξιάδου στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ.

Μαριάννα Ευστρατίου: Η γνωριμία με τον Χατζιδάκι και οι άγνωστες ιστορίες από την Eurovision

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

HΠΑ: 3χρονο κοριτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες

0

Ένα σμήνος μελισσών ήταν, όπως αποδείχθηκε, η πηγή του εφιάλτη ενός τρίχρονου κοριτσιού από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, που παραπονιόταν ότι κρύβονταν «τέρατα» στον τοίχο του δωματίου της.

Οι γονείς της Σέιλορ Κλας νόμισαν αρχικά ότι οι φόβοι της ήταν αδικαιολόγητη, ένα απλό αποκύημα της υπερδραστήριας φαντασίας της.

Είχαν άλλωστε μόλις παρακολουθήσει με το κοριτσάκι τους την ταινία «Μπαμπούλας ΑΕ» της Pixar.

«Της δώσαμε ένα μπουκάλι νερό και της είπαμε ότι μπορούσε με αυτό να ψεκάζει τα τέρατα και να τα διώχνει τη νύχτα», είπε η μητέρα της, Άσλεϊ Μάσις Κλας.

Αλλά η μικρή επέμενε τους επόμενους μήνες ότι κάτι κρυβόταν στη ντουλάπα της κι η μητέρα της άρχισε να ψυλλιάζεται ότι κάτι όντως συμβαίνει όταν παρατήρησε ένα σμήνος μελισσών κοντά στη σοφίτα και την καμινάδα του σπιτιού τους, που έχει κατασκευαστεί πριν από έναν αιώνα.

Οι γονείς της Σέιλορ σκέφτηκαν ότι αυτό που άκουγε η κόρη τους ίσως ήταν το βουητό των εντόμων και κάλεσαν μια εταιρεία απεντόμωσης, που ανακάλυψε με τη σειρά της ότι τα φτερωτά έντομα ήταν όντως μέλισσες, ένα είδος προστατευόμενο στις ΗΠΑ.

Ειδοποίησαν δε κι έναν μελισσοκόμο, που παρατήρησε ότι οι μέλισσες είχαν φτιάξει σε διάστημα οκτώ μηνών μια τεράστια κυψέλη πάνω από το υπνοδωμάτιο της μικρής.

Οι μέλισσες «ξεχύθηκαν έξω σαν σκηνή από ταινία τρόμου»

Ο μελισσοκόμος έφερε και μια θερμική κάμερα για να σαρώσει τους τοίχους.

«Φωτίστηκε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο» η οθόνη της κάμερας, είπε η μητέρα της Σέιλορ, ενώ ο μελισσοκόμος είπε ότι δεν είχε ξαναδεί κυψέλη σε τέτοιο βάθος μέσα σε τοίχο. Όπως διαπίστωσε οι μέλισσες εισχωρούσαν από μια τρύπα μεγέθους κέρματος στο σύστημα εξαερισμού της σοφίτας για να φτιάξουν την κυψέλη τους.

Όταν ο «τερατοκυνηγός», όπως αποκάλεσε η τρίχρονη τον μελισσοκόμο- άνοιξε τον τοίχο, βγήκε στο φως μια μεγάλη κηρήθρα.

«[Οι μέλισσες] έβγαιναν έξω σαν σκηνή από ταινία τρόμου», είπε η μητέρα της μικρής.

Ο μελισσοκόμος χρειάστηκε να κάνει τρεις προσπάθειες για να βγάλει από το εσωτερικό του τοίχου κάπου 55.000-65.000 μέλισσες, που τις έβαλε σε κουτιά, και την βάρους 45 κιλών κηρήθρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οικογένειας οι μέλισσες και το κερί τους προκάλεσαν μια ζημιά κόστους 20.000 δολαρίων στο σπίτι που νοικιάζουν – ποσό που δεν καλύπτει, όμως η ασφάλεια του ιδιοκτήτη.

Σοκ για 21χρονη: Πήρε καφέ από αεροδρόμιο γεμάτο… έντομα – Βρέθηκε στην εντατική

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Πάσχα: Κατσίκι αντί αρνί και ελάχιστο αλάτι συστήνει η Καρδιολογική Εταιρεία

0

Σε συστάσεις προς καλοφαγάδες και μη για τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως για όσους υποφέρουν από καρδιοπάθειες, προχώρησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ)

Το τραπέζι το Πάσχα παρά την νοστιμιά του, ενέχει πολλούς κινδύνους για υγιείς και για ασθενείς με καρδιοπάθειες.

Οι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου γι αυτό και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις διατροφικές τους επιλογές που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σύνεση.

«Εκείνο που πρέπει να ξέρουν -ιδιαίτερα οι καρδιοπαθείς- είναι ότι η υπερκατανάλωση λίπους και αλατιού, μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση πνευμονικής εμβολής, δύο με τρεις ημέρες αργότερα, για αυτό είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση που εμφανίσουν δύσπνοια ή υπερβολική κατακράτηση υγρών, να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια για την πρόληψη σοβαρότερων επιπλοκών», αναφέρει ο Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας,Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Κατσίκι αντί για αρνί

Επίσης τονίζεται η αποφυγή της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών.

Το κύριο πρόβλημα που προκαλούν τα κορεσμένα λιπαρά στην υγεία είναι ο αντίκτυπος στο επίπεδο της χοληστερόλης, καθώς η υψηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οδηγεί σε αύξηση της κακής LDL χοληστερόλης, η οποία μπορεί να σχηματίσει αθηρωματική πλάκα στις αρτηρίες, που εμποδίζει τη ροή του αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Το αρνί είναι πλούσιο σε τέτοια λιπαρά γι αυτό αφαιρέστε την πέτσα ή αν είναι δυνατόν προτιμήστε κατσίκι για το πασχαλινό γεύμα σας και συνοδεύστε το πάντα με άφθονα πράσινα λαχανικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, προκαλούν κορεσμό και εξουδετερώνουν την θρομβογόνο επίδραση των λιπιδίων.

Η μεγάλη συσσώρευση λίπους είναι ακόμη πιο επικίνδυνη κατά τις νυχτερινές ώρες καθώς σχετίζεται με εγκεφαλικά επεισόδια και με εμφράγματα του μυοκαρδίου.

Για την αποφυγή λιπαρών πιάτων μπορείτε, λίγη ώρα πριν καθίσετε στο γιορτινό τραπέζι, να φάτε ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς για να μειωθεί το αίσθημα της πείνας.

Επίσης μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας, με μια πλούσια πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά που μόνο ευεργετική επίδραση θα έχει για τον οργανισμό σας.

Η διατήρηση του σωστού βάρους είναι πολύ σημαντική κυρίως για τους καρδιοπαθείς καθώς η παχυσαρκία και το κοιλιακό λίπος αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου.

Είναι πολύ βασικό να διατηρείται μια σωστή ισορροπημένη διατροφή με υπολογισμένες θερμίδες και να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πηγή των θερμίδων, ώστε τα φαγητά που καταναλώνονται να προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και όχι λίπος, χοληστερίνη και επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία, αναφέρει ο κ. Κοχιαδάκης.

Διατροφικές οδηγίες:

Αποφύγετε το «τσιμπολόγημα», πάνω από το αρνί. Αν θέλετε να φάτε, καθίστε στο τραπέζι και απολαύστε το γεύμα σας μασώντας αργά για να διευκολύνετε την πέψη αλλά και για να χορτάσετε πιο γρήγορα.

Το πιάτο που θα σας χορτάσει χωρίς να σας φορτώσει με πολλές θερμίδες, είναι ψητό κρέας αρνί ή κατσίκι χωρίς πέτσα και λίπος χωρίς πολλές πατάτες, ζυμαρικά και ψωμί

Συνοδεύστε το κρέας με άφθονη σαλάτα. Οι σαλάτες διεγείρουν το αίσθημα κορεσμού της πείνας, είναι υγιεινές λόγω του πλούτου τους σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και δεν έχουν πολλές θερμίδες εφόσον βεβαίως είναι απλές χωρίς ανθυγιεινές και επεξεργασμένες σάλτσες.

Προσθέστε στη σαλάτα και στο φαγητό σας παρθένο ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση και σε φαινόλες που είναι ευεργετικές για την καρδιακή λειτουργία.

Αποφύγετε το άσπρο ψωμί που προσφέρει επιπλέον θερμίδες χωρίς όφελος. Προτιμήστε μέτρια κατανάλωση αρτοσκευασμάτων ολικής αλέσεως ή σικάλεως ή παξιμάδια χαρουπιού.

Να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση των γιορτινών γλυκών όπως τα τσουρέκια και τα καλιτσούνια που είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά.

Μην αλατίζετε το φαγητό σας. Το αρνί και τα άλλα πασχαλινά εδέσματα, είναι συνήθως υπερ-αλατισμένα!!! Απομακρύνετε λοιπόν την αλατιέρα από το τραπέζι και ενισχύστε την γεύση με μπαχαρικά και βότανα όπως φρέσκια ρίγανη και θυμάρι. Μην συνοδεύετε με επεξεργασμένα τρόφιμα όπως έτοιμες σάλτσες που υπερτερούν σε αλάτι.

Προσέξετε τι πίνετε και μην ανακατεύετε διαφορετικά ποτά όπως τσίπουρο, ρακί, κρασί και μπύρα. Δύο ποτά για τους άντρες και ένα για τις γυναίκες είναι η συνιστώμενη πρόσληψη σε ημερήσια βάση. Προτιμήστε το κόκκινό κρασί που έχει αντιοξειδωτική δράση.

Πίνετε άφθονο νερό και μη αλκοολούχα ποτά χωρίς θερμίδες. Με αυτή την «τακτική» νιώθετε το αίσθημα της πληρότητας στο στομάχι σας χωρίς να επιβαρύνεται τον οργανισμό σας με ανούσια συστατικά που μόνο βλαβερές συνέπειες έχουν για την υγεία όπως ζάχαρη και συντηρητικά. ‘Αλλωστε πίνοντας νερό και διατηρώντας σωστή ενυδάτωση προστατεύουμε την καρδιά μας.

Συνοπτικά δοκιμάστε με μέτρο από όλα αλλά φάτε υγιεινά! Επιλέξτε άπαχο κρέας, σαλάτα με ελαιόλαδο και αποφύγετε τα γλυκά. Να τρώτε με υπομονή, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να χορτάσει. Μην προτιμήσετε αλκοολούχα ποτά αλλά νερό και μην ξεχνάτε τα ενδιάμεσα σνακ που μπορεί να είναι φρούτα πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ώστε να αποφεύγονται περιστατικά υπερφαγίας. Διατηρήστε το βάρος σας με σωστές διατροφικές επιλογές που δεν στερούνται γεύσης και μην ξεχνάτε την άσκηση έστω κι αν είναι χορός γύρω από το πασχαλινό τραπέζι.

Mακροζωία: Έτσι μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να γεράσουμε καλύτερα

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Χανιά: Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε στη γιαγιά του και τη χτύπησε στο κεφάλι

Της προκάλεσε σωματικές βλάβες χτυπώντας την στο κεφάλι και στο σώμα με τα χέρια

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όταν ένας 15χρονος επιτέθηκε στην γιαγιά του.

Πιο συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Δευτέρα, ο ανήλικος συνελήφθη και κατηγορείται ότι, για άγνωστο λόγο, επιτέθηκε στην 69χρονη γυναίκα και της προκάλεσε σωματικές βλάβες χτυπώντας την στο κεφάλι και στο σώμα με τα χέρια.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και απλή σωματική βλάβη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες ήταν και ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 52χρονη έκοψε τις φλέβες της και πήδηξε από τον 5ο όροφο

Απάντηση από τον Δήμο Σερρών για το απορριμματοφόρο που μαζεύει ανακύκλωση και σκουπίδια

Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ένα μήνα μετά το έμφραγμα – Αντιδρά στα ερεθίσματα

0

Πολύ θετικά είναι τα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα που νοσηλεύεται εδώ και καιρό στη ΜΕΘ ύστερα από το έμφραγμα που υπέστη στις πρόβες του J2US.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, ακριβώς ένα μήνα μετά το έμφραγμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τραγουδιστής έχει ανοίξει τα μάτια του και αντιδρά στα ερεθίσματα.

Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Δημήτρης Χρυσοχοΐδης: «Έπαθα κρίση πανικού και είπα στον Αντώνη Ρέμο να μου ρίξει μία κοφτή»

Έψαλλαν στη Βαρβάρα Μητλιάγκα τα κάλαντα του Λαζάρου

Μαριάννα Ευστρατίου: Η γνωριμία με τον Χατζιδάκι και οι άγνωστες ιστορίες από την Eurovision

0

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε για την εμπειρία της από τις 3 φορές που βρέθηκε στη Eurovision και για τον Μάνο Χατζιδάκι.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε την Μεγάλη Δευτέρα (29/04) η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου, η οποία αποκάλυψε διάφορες ιστορίες από την πολύχρονη εμπειρία της στη Eurovision.

“Η πρώτη μου συμμετοχή στην Eurovision ήμουν με τους Bang και έκανα τα φωνητικά. Ήμασταν τότε όλοι μαζί παρέα, κάναμε διακοπές μαζί.

Όταν κάποιος ηχογραφούσε κάτι, όλοι οι υπόλοιποι βοηθούσαμε. Και υπήρχε μια ωραία ατμόσφαιρα, μια αλληλεγγύη και στεναχωριέμαι που δεν υπάρχει.

Κάναμε κάτι ηχογραφήσεις και μου λένε αν μπορώ να πάω να βοηθήσω στα φωνητικά.

Αυτό το έστειλαν στην ΕΡΤ και πέρασε το τραγούδι αυτό να μας εκπροσωπήσει το 1987 στις Βρυξέλλες. Μετά αφού βγήκε το τραγούδι, μου είπαν “δεν έρχεσαι να τραγουδήσεις μια φωνή;”.

Τότε δεν υπήρχε η ιδιωτική τηλεόραση, ήταν ακόμη τα πράγματα λίγο πιο… Ήταν ωραία εμπειρία.

Όταν κάνεις φωνητικά δεν έχεις αυτό ότι πρέπει να πάνε σπουδαία όλα. Το έζησα μετά βέβαια, το 1989. Έγινε διαγωνισμός και τις δύο φορές που πήγα, το 1989 και το 1996, πήγα κατόπιν ψηφοφορίας επιτροπών“ περιέγραψε η Μαριάννα Ευστρατίου.

“Είχαν στείλει πολλά τραγούδια εκείνη την εποχή γιατί με τους Bang πήραμε τη 10η θέση.

Διάλεξαν τα 120 τραγούδια και μετά έφτασαν στα 6 μέχρι το πρώτο. Βγήκα πρώτη εγώ.

Δεν ήταν κάτι που ονειρευόμουν αλλά μετά την εμπειρία του 1987 είχα μια έμπνευση, έναν συνεργάτη που θεωρούσα αδελφικό.

Και είχα κάποια ευκολία στο στούντιο, έγραφα τραγούδια μόνη μου έτσι κι αλλιώς, με αγγλικό στίχο, πιο ποπ. Και μου βγήκε αυτό το κομμάτι που το έκανα σε ένα μόνο πιάνο στο σπίτι, σε κασετόφωνο” σημείωσε.

Μιλώντας για την εμπειρία της κατά τη συμμετοχή της στη Eurovision με το τραγούδι “Το δικό σου αστέρι”, η Μαριάννα Ευστρατίου είπε: “Εγώ είχα εμπειρία από τον Μάνο Χατζιδάκι σε συναυλίες, στο θέατρο που ήμουν.

Όμως, ήταν τελείως άλλο πράγμα. Ήταν λίγο τρομακτικό όλο αυτό τότε.

Ήταν τέτοια η αγωνία μου που έλεγα “σε ποιο πόδι να σταθώ να μην τρέμει;”.

Δεν είχαμε χορογράφο, ήταν όλα μόνοι μας και ρούχα και όλα. Η ΕΡΤ είχε κάποια μπάτζετ που ήταν αυτά που ήταν. Δεν είναι ότι δεν μας πρόσεξαν, δεν υπήρχαν περισσότερα λεφτά και μέσα”.

Όπως περιέγραψε: “Μετά ξαναπήγα στην Eurovision με το “Εμείς φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικα”.

Ο στίχος στο πρώτο κομμάτι ήταν της Βασιλικής Σανιάνου που σου κάνει την καρδιά να ζεσταίνεται. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.

Τότε δεν μπορούσα να κουνηθώ πέρα δώθε γιατί με έψαχναν, η κάμερα. Αυτό το κομμάτι το έγραψα και έβαλα στη σύνθεση έναν τότε συνεργάτη μου χωρίς να έχει καμία σχέση με τη σύνθεση.

Τότε υπήρχε μόνο στιχουργός και συνθέτης. Για να μπορέσει να πληρωθεί για το στούντιο κάναμε αυτό. Έμαθα ότι φέτος η σκηνή είναι πάλι 18 μέτρα, γιατί και η δική μας ήταν τόσο.

Είχαν χωρίσει την σκηνή σε τρία μέρη και μας έβαλαν στο μικρό. Το 1989 το έγραψα το κομμάτι γιατί είχα μια αγάπη να το κάνω.

Τους έδωσα το κομμάτι και μου είπαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Βέβαια μετά όταν πέρασε πρώτο ήθελαν να έρθουν μαζί μου στο ταξίδι από την εταιρεία“.

Μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Ευστρατίου αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα της καριέρας της, που βασίστηκε στη γνωριμία της με τον Μάνο Χατζιδάκι.

“Άρχισα στο θέατρο με τον Χατζιδάκι, σε μια παράσταση που είχε γράψει ο ίδιος, την “Πορνογραφία”.

Δεν πέρασα από οντισιόν, με είχε γνωρίσει ο Χατζιδάκις ίσως από τη δασκάλα μου. Γιατί εγώ είχα ξεκινήσει από πολύ μικρή πιάνο και παίζαμε με ζωντανή ορχήστρα στις πρόβες για το θέατρο.

Κάποια στιγμή μου είπε να πω κάποια τραγούδια. Τραγουδούσαμε με τον Βασίλη Λέκκα το “Σαν παλιό σινεμά”, εγώ μια οκτάβα πάνω.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Χάρης Ρώμας, έχουμε μείνει από τότε. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία.

Ήταν όλα σκηνοθετημένα ακριβώς και ήξερες ότι υπάρχει κάπου ο Χατζιδάκις και έλεγχε τα πάντα.

Όλα γίνονταν όπως ήθελε και πετύχαιναν. Όλα γίνονταν όπως έπρεπε να γίνουν” είπε η Μαριάννα Ευστρατίου.

Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η γνωριμία με τη μέλλουσα σύζυγό του – «Εσύ σε εμένα θα κάνεις το πρώτο μου παιδί»

Έψαλλαν στη Βαρβάρα Μητλιάγκα τα κάλαντα του Λαζάρου

maria mpakodhmou nosokomeio

Μαρία Μπακοδήμου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια – Όλα πήγανε καλά, γράφει

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η παρουσιάστρια στο Instagram Στο νοσοκομείο βρέθηκε η Μαρία Μπακοδήμου, όπως αποκάλυψε στα social media. Η παρουσιάστρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί, χωρίς ωστόσο,...
kypros viaze koimotan

Κύπρος: Τη βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν...

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών - Ο κατηγορούμενος ήταν φιλοξενούμενος του ζευγαριού - «Αχάριστος και θρασύς» - Άφησε ίχνη στο σεντόνι Τα 8 χρόνια φυλάκισης...
astrazeneca emolio covid

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να...

Πρόκειται για έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε σε δίκη μετά από ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας – Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, «το εμβόλιο...
pethane xarhs mpeltegrhs

Πέθανε στα 40 του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Μπελτεγρής

Αύριο στις 5 το απόγευμα στο Χαλάνδρι η κηδεία του - Ήταν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ του βόρειου τομέα της Αθήνας Θλίψη έχει σκορπίσει στον...
an xathagouei nhfaliothtas

Aν Χάθαγουεϊ: Γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας – Μου φαίνεται σαν ορόσημο,...

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εξάρτηση που είχε στο παρελθόν, από το αλκοόλ H Aν Χάθαγουεϊ γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας. Η διάσημη ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στους «New...
karkinnopatheis mama kartes

Η Καρκινοπαθής μαμά που έγραφε κάρτες για να διαβάσει μεγαλώνοντας η...

Η Heather McManamy, όπως κάθε μαμά, ήθελε να είναι παρούσα στη ζωή και τις αναμνήσεις της 4χρονης κόρης της. Η φυσική της παρουσία δεν...
marww kontou gamos

Μάρω Κοντού: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για...

Η Μάρω Κοντού  σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τη ζωή, την καριέρα και τα χόμπι της, καθώς επίσης σχολιάζει τις καταγγελίες στο θέατρο. Αναφερόμενη στο γεγονός που συνέθλιψε...
india yothethse astega koritsia

Μητέρα από την Ινδία έχασε την κόρη της και υιοθέτησε 800...

Έχασε τη μικρή κόρη της πριν από 40 χρόνια. Μέσα στη θλίψη της, κατάλαβε ότι θα μπορούσε να είναι η μητέρα για εκείνα τα...
10 eikones zwh smartphone

10 εικόνες που περιγράφουν την ζωή μας με τα smartphones

Τα smartphones, ευτυχώς ή δυστυχώς, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μήπως όμως έχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση όσον αφορά τις...
fillipos sofianos teknothesia

Φίλιππος Σοφιανός για τεκνοθεσία από oμόφυλα ζεuγάρια: «Η φύση έχει ένα...

«Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό – Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες» – «Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας...
xexasmenos ellhnas hrwas

Ιωσήφ Αναστασάκης: Ο ξεχασμένος Έλληνας ήρωας που έχασε τη ζωή του...

Ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν 35 ετών όταν έφυγε από τη ζωή, τρεις μέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του...
arhs servetalhs thew

Άρης Σερβετάλης: «Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον....

Ο γνωστός ηθοποιός Άρης Σερβετάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό αποκάλυψε για το πως έφτασε να ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο και μίλησε...
xanadoume venzinnh 1,50 eurw

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ;

Πότε θα ξαναδούμε τη βενζίνη στα 1,50 ευρώ; Αν οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων μεταβάλλονταν σε πλήρη αρμονία με τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις του...
asvestwma twn spitiwn

Ασβέστωμα των σπιτιών: Μια νοσταλγική συνήθεια από το Πάσχα μιας άλλης...

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι νοικοκυρές στα νησιά και τις επαρχιακές πόλεις συνηθίζουν να βάφουν τις αυλές τους με λευκό χρώμα. Στις γειτονιές μάλιστα υπάρχει...
vefa alexiadou1 e vima

Πυρ και μανία η Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια! Ο...

"Ο Χριστός είπε "και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν", γεννιέται ένα παιδί και αυτή είναι η μόνη οικογένεια" διευκρινίζει η Βέφα Αλεξιάδου. Με αφορμή...
melisses1 e vima

HΠΑ: 3χρονο κοριτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της –...

Ένα σμήνος μελισσών ήταν, όπως αποδείχθηκε, η πηγή του εφιάλτη ενός τρίχρονου κοριτσιού από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, που παραπονιόταν ότι κρύβονταν «τέρατα»...
katsiki arni1 e vima

Πάσχα: Κατσίκι αντί αρνί και ελάχιστο αλάτι συστήνει η Καρδιολογική Εταιρεία

Σε συστάσεις προς καλοφαγάδες και μη για τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως για όσους υποφέρουν από καρδιοπάθειες, προχώρησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) Το τραπέζι...
giagia e vima

Χανιά: Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε στη γιαγιά του και τη χτύπησε...

Της προκάλεσε σωματικές βλάβες χτυπώντας την στο κεφάλι και στο σώμα με τα χέρια Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα...
dimitris kokotas e vima

Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ένα μήνα μετά το...

Πολύ θετικά είναι τα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα που νοσηλεύεται εδώ και καιρό στη ΜΕΘ ύστερα από το έμφραγμα που υπέστη...
marianna eustratiou e vima

Μαριάννα Ευστρατίου: Η γνωριμία με τον Χατζιδάκι και οι άγνωστες ιστορίες...

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε για την εμπειρία της από τις 3 φορές που βρέθηκε στη Eurovision και για τον Μάνο Χατζιδάκι. Καλεσμένη στην...

Δείτε επίσης