28/04/2024
13.2 C
Serres

Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

Array

Οι χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο μπούκοβο για παραπάνω γεύση!

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες: Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινο
  • Λίγο ελαιολαδο
  • αλατι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • Χυμό από 1 πορτοκαλι
  • 1κ/σ μελι
  • Λίγη μουσταρδα
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • μπούκοβο

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες: Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.

Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπούκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.

Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα 1:30 στους 200 βαθμούς.


Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να πάρουν την φωτιά τους και μετά τις σερβίρουμε μαζί με το υπέροχο ζουμάκι που έχει μείνει.

Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα!

Συνταγή δημοσιευμένη από το Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Συνταγή: Χοιρινό κότσι στη γάστρα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο talk show του παρουσιαστή ότι κάποια στιγμή είχαν βγει ραντεβού Ο Τζίμι Φάλον μίλησε για το φλερτ που είχε κάποτε με τη Νικόλ...

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο το σεξ είναι καλύτερο στο δωμάτιο ενός...

Έχετε παρατηρήσει πόσο καλύτερο είναι το σεξ το καλοκαίρι; Κάτι γίνεται όταν είμαστε διακοπές και η επιθυμία μας για ερωτική επαφή εκτοξεύεται! Η αίσθηση...

Mακροζωία: Έτσι μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να γεράσουμε καλύτερα

Μήπως το παρακάνετε με την κατανάλωση πρωτεϊνών; Τότε μια νεότερη μελέτη σας δίνει τον καλύτερο λόγο για να εξισορροπήσετε την κατανάλωσή της: την πιθανότητα...

Οκτώ φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C

Επιλέξτε φρούτα «πρωταθλητές» σε περιεκτικότητα βιταμίνης C στην επόμενη βόλτα σας στο οπωροπωλείο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τα έτη 2022 - 2024 και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμφίπολης,...

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στο «Πρωινό» για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της και τον έρωτα Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκανε λόγο στο «Πρωινό» αναφορικά...

Συνέχισε να διαβάζεις