Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κίτρινο ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κίτρινο ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μπριζόλες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να μαριναριστούν. Μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για ένα βράδυ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.

Για το ρύζι

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το κίτρινο ρύζι με τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, αλάτι και βράζουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλη η υγρασία.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπριζόλες και σερβίρουμε με το ρύζι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.