08/05/2024
20.2 C
Serres

Σπιτικό παγωτό καφέ από τον Άκη

Array

Φτιάξτε ένα νόστιμο παγωτό espresso με βελούδινη υφή! Το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού.

Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό φιστίκι, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο και παγωτό amaretto!

  • ​Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα τους κόκκους καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά για να πάρει το μείγμα μας το άρωμα του καφέ και προσθέτουμε τον καφέ espresso.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με toffee και δάκρυα σοκολάτας, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σοκ στο Μιζούρι: 75χρονος στραγγάλισε την άρρωστη σύζυγό του στο νοσοκομείο -Δεν άντεχε...

Ένα έγκλημα που συντάραξε το Μιζούρι των ΗΠΑ, έχει γίνει παγκόσμια είδηση καθώς ένας άνδρας φέρεται να σκότωσε την ασθενή σύζυγό του μέσα στο...

Έτσι θα αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Tα αυγά μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες και εβδομάδες όταν είναι βρασμένα αρκεί βέβαια να ξέρεις τι να τα κάνεις! Σε ποιο σπίτι δεν περισσεύουν...

Χαμός σε ξενοδοχείο στην Κρήτη – Καβγάς εργαζομένου με την πρώην του και...

Ο άνδρας αρνείται ότι χτύπησε τη γυναίκα Σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας του δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη με πρωταγωνιστή έναν...

Εκμέκ με βάση από τσουρέκι

Αντικαταστήστε το φύλλο κανταΐφι με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα. Υλικά 6 φέτες τσουρεκιού κομμένες σε φέτες 1 εκ. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 400 γρ. συμπυκνωμένο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κατερίνα Στανίση: «Δεν είναι ικανός κανένας να με στείλει σπίτι μου»

Η Κατερίνα Στανίση μίλησε για τις συνεργασίες που θυμάται και τα γεγονότα που τη στιγμάτισαν στη ζωή της. Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 10», η...

Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Οικογένειας και Κοινωνικών Δομών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024...

ΗΠΑ: 31χρονος πατέρας κακοποίησε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του – Τον έβαλε να τρέχει σε διάδρομο «επειδή ήταν χοντρός»

Το παιδί φέρεται κακοποιούνταν για καιρό Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει έναν πατέρα στις ΗΠΑ να εξαναγκάζει τον 6χρονο γιο...

Συνέχισε να διαβάζεις