20/04/2024
11.5 C
Serres

Ο Κώστας Καραμανλής έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα του Νομού Σερρών!

Array

Την κατασκευή νέου δικαστικού Μεγάρου, νέου Πυροσβεστικού Σταθμού, αλλά και την επισκευή σχολικών μονάδων σε όλο το Νομό Σερρών, ήταν οι άμεσες λύσεις που έδωσε ο Σερραίος Υπουργός Κώστας Καραμανλής, σε ζητήματα που έμεναν χρόνια…στο ράφι!

Προτεραιότητα έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων καθώς ζήτησε από όλους τους Δημάρχους να συντάξουν λίστα με τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτές, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής Ανανέωση και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών!

Σε σύσκεψη που οργανώθηκε στην Αντιπεριφέρεια Σερρών με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη, αρκετών αντιδημάρχων , αλλά και Υπηρεσιακών παραγόντων στην ΠΕ Σερρών, το θέμα ήταν η ανανέωση και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στο νομό Σερρών.

Στην σύσκεψη ο κ.Καραμανλής έκανε σαφές πως προτεραιότητα έχουν οι σχολικές μονάδες και ζήτησε από όλους τους Δημάρχους να συντάξουν λίστα με τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Οι Δήμαρχοι παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκαν ο καθένας ξεχωριστά για την περιοχή του, εστιάζοντας ο καθένας από την πλευρά του, στα παλιά σχολικά κτίρια που χρήζουν άμεσης επέμβασης.

procredit bank serres epimelitirio

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου μετείχαν εκτός του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή,

  • ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος,
  • όλοι οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών με πρώτο το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη ,
  • τον Δήμαρχο Αμφίπολης κ.Στέργιο Φράστανλη,
  • τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό,
  • τον Δήμαρχο Εμμ. Παππά κ. Δημήτριο Νότα,
  • τον Δήμαρχο Ηράκλειας κ. Γεώργιο Κουτσάκη,
  • το Δήμαρχο Νέας Ζίχνης κ. Παντελή Μπόζη,
  • και τέλος τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη,
  • καθώς και αρκετών υπηρεσιακών παραγόντων της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Νέο κτήριο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την δρομολόγηση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου στο οποίο θα εδρεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλής.

Ένα νέο κτήριο που θα αντικαταστήσει το σημερινό που στεγάζει την Υπηρεσία και μετράει περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας!

Ο κ.Καραμανλής, ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου κτηρίου στην επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σερραίων Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας Κοντογιάννης Δημήτριος και ο Διοικητής της ΠΥ Σερρών Σωτήρης Δημητράκης.


Σύμφωνα με τον ίδιο το νέο κτίριο θα είναι περίπου 1 χιλιόμετρο νοτιότερα από το σημερινό και σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Σερραίων οι διαδικασίες για την παραχώρηση του χώρου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

Πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται λίγο πριν το Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος, στο δρόμο για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στους Σερραίους πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια!

Νέο δικαστικό Μέγαρο

Ένα χρόνιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου και πολλών άλλων φορέων της πόλης παίρνει σάρκα και οστά με την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη των Σερρών.

Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, με θέμα την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη των Σερρών, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Καρίπογλου, και στην οποία προέδρευσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, η Διευθύνουσα του Πρωτοδικείου Σερρών, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Στην σύσκεψη έγινε γνωστό ότι, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, εντός της επόμενης τριετίας, με ανταλλαγή των οικοπέδων του νυν Δικαστικού Μεγάρου και του οικοπέδου της ΔΕΥΑΣ που βρίσκεται έναντι του Ηρώου, λίγο πριν το Σιδηροδρομικό σταθμό.

Με τον τρόπο αυτό, το δεύτερο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της Μακεδονίας θα αποκτήσει Μέγαρο αντάξιο του κύρους της Δικαιοσύνης και των προσδοκιών τόσο των πολιτών όσο και των Δικηγόρων που συναλλάσσονται καθημερινά σ΄αυτό.


Αποσυμφόρηση μέσω Δράμας για τις Φυλακές Νιγρίτας

Την Πέμπτη στην Δράμα στην τελετή παράδοσης του Καταστήματος Κράτησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και συγκεκριμένα από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., παρέστη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής

Το Κατάστημα Κράτησης της Δράμας αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο και να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση και των φυλακών Νιγρίτας

Σύμφωνα με την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. το έργο των φυλακών Δράμας κόστισε 25,8 εκ ευρώ και περιλαμβάνει τον κυρίως χώρο κράτησης, που αποτελείται από πέντε όμοια κτίρια δύο ορόφων, με ξεχωριστούς χώρους προαυλισμού, το κτίριο διοίκησης, βιβλιοθήκη, εκκλησία και εξωτερικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε για τη σημερινή επίσκεψή Καραμανλή

Πολύ όμορφη μέρα η σημερινή για τον Δήμο Σερρών!

1.Αποκτούμε νέο Δικαστικό Μέγαρο με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ αξίας 8.000.000 ευρώ και περιέχεται ταυτόχρονα στον Δήμο το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο!
Έτσι ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, στην κυριότητα του Δήμου πλέον,θα αξιοποιηθεί για τους συνδημότες μου γιατί το έχουν τόση ανάγκη!

2.Αποκτουμε Νέο Πυροσβεστικό Σταθμό, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 4.000.000 ευρώ και απελευθερώνεται το υφιστάμενο κτίριο, κυριότητας του Δήμου Σερρών, για να χρησιμοποιηθεί για Δημοτικές Δομές που είναι απαραίτητες!

3.Αποκτούμε 2 νέα Νηπιαγωγεία μέσω του ΣΔΙΤ της Π.Κ.Μ!
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς αλλά κυρίως πολιτικής βούλησης!

Ένα πάντως είναι σίγουρο: Δύσκολα θα καταφέρναμε τα παραπάνω αν δεν υπήρχε ένας Κώστας Καραμανλής να δώσει μάχες και να μπει μπροστά!
Αγαπητέ Υπουργέ Υποδομών και Μεταφορών, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαβάστε επίσης εδώ για τη προηγούμενη επίσκεψη Καραμανλή στις Σέρρες

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών για την πανδημία του κορωνοϊού, την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών και τους διάφορους «κομπογιαννίτες».

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο πολιτισμός κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας...

Τάσος Χαλκιάς: «Πηγαίνω στο βουνό και ουρλιάζω, είναι ανακουφιστικό»

O αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νεανικά του χρόνια τα οποία όπως είπε αναπολεί αλλά δεν θα επέστρεφε σε αυτά και αποκάλυψε πως...

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδί. Είμαι εγωιστής και ευθυνόφοβος....

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σειρά εποχής «Ψυχοκόρες» που συμμετέχει. Καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/4)...

Κώστας Μπούμπας: Να δικαιωθούν οι πολίτες για την αμαρτωλή ιστορία της ΑΕΠΙ

Αναλυτικά η ομιλία ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαίρη Συνατσάκη: «Μου έκανε άσχημη εντύπωση που σε site με βρεφικά υπήρχε ο διαχωρισμός αγόρι-κορίτσι»

Η Μαίρη Συνατσάκη δέχθηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων μετά τις δηλώσεις της για τα βρεφικά ρούχα. Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο...

Έλλη Κοκκίνου: “Τώρα είναι όλα κατευθυνόμενα στη μουσική”

"Παίζουν παρά πολλά ρόλο για να παιχτείς στα ραδιόφωνα και δεν είναι θέμα τραγουδιστή και τραγουδιού. Υπάρχει ένα άλλο σύστημα" Καλεσμένη της Ναταλίας Γερμανού ήταν...

Αρχαία Ολυμπία: Εντυπωσιακές εικόνες από την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά

Το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου,...

Συνέχισε να διαβάζεις