20/07/2024
33.6 C
Serres

Κλείνει η ΚΕΔΗΣ: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Array

Με πρόταση την διατήρηση του ΟΠΑΚΠΑ και όχι της ΚΕΔΗΣ μαθαίνω πως ήδη έφυγε για το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Σερρών.

Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα για τον ΟΠΑΚΠΑ, αλλά άπαντες γνωρίζουν ήδη το τέλος της ΚΕΔΗΣ.

Μιας δημοτικής επιχείρησης στην οποία όπως έμαθα εργάζονται μόλις 29 άτομα με πλήρη απασχόληση και 11 με μερική απασχόληση, ενώ έχουμε και 8 ωρομίσθιους.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό της πρότασης, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω και δεν μπόρεσα να μάθω τι θα γίνει με όλους τους απασχολούμενους, γνωρίζοντας βέβαια πως αρκετοί δουλεύουν σε Ευρωπαικά Προγράμματα!

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Ναι μεν οι τακτικά απασχολούμενοι προβλέπεται να ενσωματωθούν στο οργανόγραμμα του Δήμου Σερρών, για τους δε υπόλοιπους όμως όσο και αν προσπάθησα, δεν είδα να υπάρχει κάποια πρόβλεψη.

Μάλιστα αυτό ουσιαστικά είπε χθες και ο κ.Φαρμάκης και ο κ. Γεωργούλας, που θεωρεί μάλιστα πως με την απόφασή του το Υπουργείο μας γυρνάει πίσω στην δεκαετία του ’80!

Φαρμάκης Πλιάκου
Φαρμάκης Πλιάκου

Παραμένει ζωντανός ο ΟΠΑΚΠΑ – Με 19 ναι και 8 όχι κλείνει η ΚΕΔΗΣ

Και αν η πρόταση που μπορεί να ειπώθηκε, αλλά ουδόλως υποστηρίχθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή να παραμείνουν σε λειτουργία και τα δύο νομικά πρόσωπα ΚΕΔΗΣ & ΟΠΑΚΠΑ, βρέθηκαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλησαν να περάσει η πρόταση ομόφωνα και στο τέλος της …καταψήφισαν!


Οξύμωρο ή όχι η πρώην «Δημοτική Πρωτοβουλία» ζήτησε να παραμείνουν τα νομικά πρόσωπα ως έχουν, όπως και η «Διάβαση Πεζών», αλλά και η «Λαική Συσπείρωση» με μοναδική εξαίρεση τον κ. Γαλάνη, που φαίνεται να συμπλέει με την κ. Μητλιάγκα.

Ο κ.Φωτιάδης φάνηκε πως έχει μοναδικό δικό του σύμβουλο τον κ. Καρυπίδη, και πως απέμεινε χωρίς δυνάμεις για τις τελευταίες του «ανάσες» στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Γεωργούλας Γκότσης
Γεωργούλας Γκότσης

Zήτησε και πήρε το λόγο για να πει την θέση του, χωρίς να περιμένει την άποψη της κ. Μητλιάγκα και την …πάτησε!

Ίσως γιατί περίμενε πως η κ. Μητλιάγκα θα τον …ακολουθούσε!


Μάταια όμως για τον ίδιο, μιας και η κ. Μητλιάγκα τον άδειασε και τον έστειλε στο καλάθι των … αχρήστων!

Τι κι αν στο τέλος προσπάθησε να πάρει την ..ρεβάνς;

Και εκεί αποδείχθηκε πως το ψήφισμα το οποίο ζητούσε να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε καν μπορούσε να μπει προς … συζήτηση!

Και σωστά, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπετε από …πουθενά!

Για την ιστορία και μόνο θα σημειώσουμε πως την πρόταση για διατήρηση μόνο του ΟΠΑΚΠΑ ψήφισαν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Μισιρλής, Μερετούδης, Ρίζος, Δεσποτίδης, Γάτσιος, Τουρτούρας, Καρακολίδης, Ταΐρης, η κ. Πάνου και ο κ. Χαλκιόπουλος, οι κ. κ. Παπαβασιλείου και Γαλάνης από την Δημοτική Πρωτοβουλία, και από την μειοψηφία ο ίδιος ο κ. Φωτιάδης, ο κ. Αθ. Γάτσιος και οι κυρίες Δρίγκα, Ιλανίδου, Καρασουλτάνη, Μητλιάγκα, και Παλάζη.

Αντίθετα την πρόταση να διατηρηθούν και τα δύο νομικά πρόσωπα ψήφισαν οι: Γκότσης, Χρυσανθίδης, Χράπας, και ο κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου από την πλειοψηφία , με τους τρεις να έρχονται από «μεταγραφή», όπως και ο κ. Φαρμάκης από την Λαική Συσπείρωση, ο κ. Γεωργούλας από την Διάβαση Πεζών και ο κ. Καρυπίδης από την παράταξη Φωτιάδη.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΣΕΡΡΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΣΕΡΡΕΣ

Τα βρήκαν για τον «Εμμανουήλ Παπά» Χάλασε του «Ανδρέα Ανδρέου», για την …κοιλάδα!

Και μπορεί να διαφώνησαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι για τα νομικά πρόσωπα, συμφώνησαν όμως για την ονομασία του Δημοτικού μας γηπέδου, που τόσο πολύ μας απασχόλησε τον τελευταίο καιρό.

Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» αποφασίστηκε να ονομάζεται το Δημοτικό γήπεδο Σερρών και μάλιστα μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών, που έκανε αποδεκτή την πρόταση της επιτροπής ονοματοδοσίας των δημοτικών πάρκων!


Γιατί και το γήπεδο είναι μέρος του … πάρκου!


Το τέταρτο γήπεδο στην Ελλάδα λοιπόν που θα φέρει όνομα ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 θα είναι από σήμερα το Δημοτικό γήπεδο Σερρών!


Να σημειώσουμε πως η μετονομασία του Δημοτικού γηπέδου σε Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» ήταν ένα αίτημα από τον Μάρτιο του 2021 του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά


Όσο για την μετονομασία της οδού Εξοχών σε οδό Α. Ανδρέου κάποιοι δεν θέλησαν να αποφασίσουν και συνεπώς το θέμα θα αποφασιστεί στη νέα δημοτική περίοδο.


Με νέα σύνθεση και χωρίς αστερίσκους και … αναπληρωματικούς!
Σωστά;

Κώστας Σαραφίδης: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε …(ΚΕΔΗΣ – ΟΠΑΚΠΑ)

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Aσπίδα” από τους βουλευτές της ΝΔ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Από την Βαρβάρα Μητλιάγκα: ΝΑΙ στον ΟΠΑΚΠΑ, ΟΧΙ στην ΚΕΔΗΣ!

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Όχι στο καρουζέλ στην διάβαση τυφλών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιάννης Μυλόπουλος : Ανεπαρκές και επικίνδυνο το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, καταψήφισε το θέμα της Αντιπλημμυρικής Θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης...

ΓΣΕΒΕΕ: Προβληματίζουν οι εξελίξεις στην χονδρική τιμή του ρεύματος

Το όριο των 500 kwh που ανακοινώθηκε κρίνεται χαμηλό, καθώς δεν καλύπτει πολυμελείς οικογένειες κι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως έδρα Με έντονο...

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Πόλις φάντασμα

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Μια βόλτα στην πόλη μας αρκεί για να σου μαυρίσει την ψυχή.Δεν σκοπεύω σ' αυτό τουλάχιστον το άρθρο να τα βάλω...

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας στο Summer Fancy Food Show

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται στη μακεδονική γη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τη δυναμική συμμετοχή της στη Διεθνή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πήρε άδεια ο Φρέντη Μπελέρη για να ορκισθεί ευρωβουλευτής

Για να μεταβεί στο Στρασβούργο και να ορκισθεί ευρωβουλευτής πήρε άδεια ο Φρέντη Μπελέρη Άδεια στον Φρέντη Μπελέρη να πάρει άδεια από τη φυλακή για...

Την 24η Ιουλίου η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel και Elias

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την εκκαθάριση των πορισμάτων, τα...

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς επίμονος καύσωνας πλήττει όλη τη χώρα

Ήδη είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πλέον έχουμε αντιληφθεί προς τα που τραβάνε τα καλοκαίρια τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλα...

Συνέχισε να διαβάζεις