28/04/2024
17.1 C
Serres

Κώστας Μπούμπας λέει Ναι στην νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης

Array

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στο «Σχεδίο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά COVID εποχή».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μια μέρα σήμερα ιστορικής πραγματικά μνήμης απέναντι στα ειδεχθέστατα εγκλήματα που έγιναν από τους ναζί.

Αν δει κάποιος το τι σημαίνει και το αστέρι του Δαβίδ, θα καταλάβει γι’ αυτό το ειδεχθέστατο και αποτρόπαιο γεγονός στην παγκόσμια ιστορία.


Είναι μια ευκαιρία να βρούμε και πραγματικούς συμμάχους, όπως και η συμμαχία με το Ισραήλ που προστατεύει και τα δικά μας συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Άλλωστε υπάρχουν φιλελληνικές τάσεις, αλλά καλλιεργούμε εδώ και δεκαετίες έναν αντισημιτισμό και θα θέλαμε να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Να φανταστείτε ότι στο Ισραήλ υπάρχει ραδιόφωνο που παίζει εικοσιτέσσερις ώρες μόνο ελληνική μουσική.

Η μουσική μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο για να αναθερμάνουμε πραγματικές και ουσιαστικές σχέσεις με το Ισραήλ που έχουμε κοινά συμφέροντα στην περιοχή έναντι της ιμπεριαλιστικής και επιθετικής τάσης της Τουρκίας.


Επειδή, κύριε Βρούτση, αναφερθήκατε στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και επειδή σήμερα μιλάμε για τα νησιά, αν έχουμε τη σημαία της Ελλάδος,


το κοντάρι στη σημαία είναι τα νησιά μας, να θυμίσω όλα αυτά με τις διερευνητικές. Και δεν θα πάω ούτε στο «mea culpa» του 1988 του Ανδρέα Παπανδρέου,

ούτε στη συνάντηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Ντεμιρέλ το 1991,

αλλά θα πάω στο 1975, όπου τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάλαβε τις προθέσεις της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας.

Είχε παρακινήσει την Τουρκία να πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να τεθεί για πρώτη φορά το θέμα της υφαλοκρηπίδας, προκειμένου η Τουρκία να υπογράψει ένα συνυποσχετικό.


Την τελευταία στιγμή, λοιπόν, η Τουρκία άλλαξε ρότα και ο τότε Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ απαντάει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και λέει «μόνο για συνεκμετάλλευση».


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε αμέσως αυτό το συμφωνητικό, το οποίο θα ήταν συνεκμετάλλευση από πλευράς της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά.


Το λέω αυτό, γιατί πάμε σε διερευνητικές και σας το έχουμε πει ως Ελληνική Λύση, να μην πάτε στη Χάγη.

Υπάρχουν παγίδες και πονηριές, όπως και επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, του εθνάρχη, το 1975, όπως έγινε και αργότερα με Οζάλ και πάλι Ντεμιρέλ κ.λπ. Αυτό για την ιστορία, για τα νησιά.


Θα μπορούσα να μιλάω πάρα πολύ για τα προβλήματα που έχουν σήμερα τα νησιά.

Κάνατε κάποια προγράμματα με ανεμογεννήτριες, όπως μιλάω και με φίλους στην Αστυπάλαια, με αυτήν τη μεγάλη επένδυση της γερμανικής Volkswagen,

που δεν ξέρουν ακόμη και το έδαφος που θα καταλαμβάνει στην Αστυπάλαια και τους δίνετε ένα προνόμιο για ηλεκτροκίνηση.

Τι να το κάνουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Αστυπάλαια; Δώστε τους μπόνους για ένα σκάφος. Αναβαθμίστε την περιοχή με το αιγαιοπελαγίτικο πέλαγος, σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική τοπίου.


Νερό, το μεγάλο πρόβλημα σήμερα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα νησιά μας έχουν πρόβλημα και αφαλάτωσης, αλλά κυρίως νερού.

Δεν άκουσα στο πρόγραμμα αυτό, κύριε Υπουργέ, της ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής, να δείτε πώς θα εκμεταλλευτείτε τα επόμενα χρόνια το εταιρικό σύμφωνο πλαισίου ανάπτυξης και το περιβόητο πρόγραμμα «Horizon Europe»που μιλάει για ταμιευτήρες νερού.

Αν επιλύσουμε το πρόβλημα με ταμιευτήρες και δεξαμενές νερού στα νησιά,

πραγματικά τους ανθρώπους θα τους απαλλάξουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχουν σε ό,τι αφορά την υδροδότηση.

Προχωρήστε, λοιπόν, στο νέο πλαίσιο και στο νέο χρονικό ορίζοντα με το «Horizon Europe»,

αυτό που η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει: «Ταμιευτήρες, λοιπόν, για να αποθηκεύεται το νερό».


Ως Ελληνική Λύση τι έχουμε πει;

Τοπικά προϊόντα και σε ξενοδοχειακά καταλύματα και φορολογικά κίνητρα.

Το λέω αυτό, γιατί στην τελευταία σύσκεψη που έγινε για τα προβλήματα των Κυκλάδων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πριν ενάμιση χρόνο,

τα ξενοδοχεία λένε ότι δεν μπορούν να προωθήσουν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Κυρίως μιλάμε για ξενοδοχεία που έχουν φάρμες.


Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, που σας έκανε αναφορά και ο κ. Βιλιάρδος, είναι ότι πρέπει να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας.

Η μελισσοκομία στις Κυκλάδες έχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα φυτοφάρμακα. Δεν μπορεί να γίνει επικονίαση εδώ και χρόνια.

Το λέω αυτό, διότι πραγματικά εχέγγυα και φορολογικά κίνητρα δεν έχουν δοθεί, προκειμένου να γίνει μια αποκέντρωση με την αστυφιλία που έχουμε στα νησιά.


Η χώρα μας καταλαμβάνει εκατόν τριάντα χιλιάδες οκτακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δεκαπέντε χιλιάδες χιλιόμετρα είναι η ακτογραμμή μας.

Έχουμε ούτε λίγο ούτε πολύ έξι χιλιάδες νησιά και βραχονησίδες. Από αυτά περίπου τα εκατόν εξήντα είναι κατοικήσιμα, εβδομήντα εννέα νησιά έχουν πληθυσμό άνω των εκατό κατοίκων και μόνο πενήντα τρία νησιά έχουν πληθυσμό άνω των χιλίων κατοίκων.


Και ερωτώ: Έχουμε δώσει πραγματικά εχέγγυα να πάει ο δημόσιος υπάλληλος να στελεχώσει υπηρεσίες σε απομακρυσμένα νησιά σε όλο το Αιγαίο, το Ιόνιο πέλαγος, αλλά με δέκα χρόνια παραμονής ή ίσως και παραπάνω,

ή πηγαίνουν για ένα, δύο χρόνια και μετά με τον άλφα ή βήτα τρόπο και με πολιτικά μέσα και με τηλέφωνα φεύγει, με αποτέλεσμα τα νησιά αυτήν τη στιγμή να έχουν πολλαπλά προβλήματα;


Όσον αφορά το ΝΑΤ, Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, κανένας δεν έκανε κουβέντα.

Πού πήγαν τα αποθεματικά σε συνάλλαγμα του ΝΑΤ, που ήταν το αρχαιότερο ταμείο από το 1861 ως κοινωνικός φορέας;

Αυτό το Ταμείο καταληστεύθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα οι ναυτικοί να έχουν σοβαρό πρόβλημα και κυρίως για τις επόμενες γενιές.


Σύνδεση με τα επιμελητήρια, σύνδεση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βλέπω για τη λιμενική επιτροπή ότι δεν έχετε δώσει την εντοπιότητα, διότι τα προβλήματα τα ξέρουν αυτοί που έχει χαράξει το δέρμα τους και είναι ρυτιδιασμένο από την αλμύρα και τον ήλιο της θάλασσας.


Στο ένα λεπτό και κάτι που έχω στη διάθεσή μου, θέλω την προσοχή σας, για το πιο σημαντικό θέμα που έχει να κάνει τα επόμενα χρόνια με το Αιγαίο.

Θα το καταθέσω στα Πρακτικά.

Γιατί η Ελληνική Λύση αν δει κάτι καλό από οποιοδήποτε κόμμα και αν προέρχεται, έχουμε την παρρησία και την τόλμη να το πούμε και όχι όπως με το δικαστικό που το κάνατε γαργάρα και το αποκάλυψε η Ελληνική Λύση.


Εδώ σας καταθέτω το τι θα συμβεί στο Αιγαίο από καθηγητές πανεπιστημίου, Κώστας Καρτάλης, Γιώργος Κάλιος, Κώστας Λαγκουβάρδος, Βάσω Κοτρώνη, Ιωάννα Παπούλια, Νίκος Κατσαρός.


Δεν υπάρχει Αιγαίο σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος από το Ακούγιου.

Είναι τριάντα πέντε χιλιάδες δισεκατομμύρια κιλοβατώρες τον χρόνο, τέσσερις αντιδραστήρες!

Η μελέτη ξέρετε τι λέει;

Σε είκοσι τέσσερις ώρες τα Δωδεκάνησα αυτό το ραδιενεργό νέφος και σε τριάντα έξι ώρες σε όλο το Αιγαίο.

Και μιλάμε για το μέλλον της ελληνικής θάλασσας, όταν οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή παραβιάζουν τη φιλανδική εν πλω συνθήκη και κατασκευάζουν σε σεισμογενή περιοχή.

Ποιος τα λέει;

Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κεμαλικού Κόμματος, ο Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, ο οποίος κατηγορεί τον Ερντογάν.


Ήδη έχουμε ρωγμές στον πυθμένα του αντιδραστήρα, κανείς δεν μιλάει για την παραβίαση εν πλω διασυνοριακής συνεργασίας και σε λίγα χρόνια οι επόμενες γενιές θα έχουν το Κοζλοντούι

και τέσσερις αντιδραστήρες από απέναντι και που το Αιγαίο θα νεκρώσει για τέσσερις χιλιάδες χρόνια.

Είναι εφιαλτικά σενάρια, αλλά είναι το μέλλον του Αιγαίου και το μέλλον της Ελλάδος, χώρια η παραβίαση της Συνθήκης της Βασιλείας!


Και κάτι τελευταίο.

Συνεργάζεται ο Ερντογάν με τους Ιάπωνες για να πάει σε παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Και θα μου πει κάποιος πως δεν γίνεται γιατί δεσμεύεται από τη Συνθήκη. Σώπα!

Υπάρχει το άρθρο 10. Αν η Τουρκία πει ότι για εθνικούς λόγους κρατά τον αντιδραστήρα, από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δεν γίνεται κανένας έλεγχος.


Και κάτι τελευταίο, αναπαράγεται το πλουτώνιο που δεν έχει την τεχνογνωσία…
Ολοκληρώνω, κυρία Πρόεδρε, αλλά είναι πάρα πολύ βασικό για το μέλλον της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου.


Θα παράγεται, λοιπόν, το πλουτώνιο.

Το πλουτώνιο δεν έχει τεχνογνωσία να το καθαρίσει η Τουρκία, έχει όμως το Πακιστάν. Νάτα μας με το Πακιστάν!


Καταθέτω αυτήν την ερώτηση για παραβίαση της Συνθήκης, που έγινε από τους Οικολόγους Πράσινους, από το 2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πάρτε θέση τώρα για τον πυρηνικό αντιδραστήρα στις διερευνητικές, για να στριμώξετε την Τουρκία!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πώς να ξεφύγετε από τις βαρετές συζητήσεις; Ένας οδηγός επιβίωσης

Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική για να «σώζει» κανείς τον εαυτό του από ανούσιες συζητήσεις, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά μάλιστα, μπορεί ο συνομιλητής...

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για...

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών – Γιατί πέθαναν...

Από την κατάρα πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 20 ανθρώποι που άνοιξαν και μπήκαν στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών το 1922 Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι...

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή κατάλαβα ότι καλά κάνει και γράφει ‘άρρεν’ η ταυτότητά...

Η κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» συνάντησε τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο. Η κάμερα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Η τραγουδίστρια φορτίστηκε συναισθηματικά όταν έγινε μια έμμεση αναφορά στον πατέρα της Η Μαρίνα Σάττι ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε τηλεοπτική εκπομπή. Η τραγουδίστρια...

Αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές ελληνικών ΠΟΠ και άλλων αγροτικών προϊόντων 

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορίου μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη...

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με...

Συνέχισε να διαβάζεις